Uutiset: Tapatalk on nyt asennettu!
 • Toukokuu 24, 2019, 18:47:29 ip

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus

Kirjoittaja Aihe: Oululainen Frisbeegolfrata osuuskunta  (Luettu 4200 kertaa)

heri

 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 233
  • Profiili
Oululainen Frisbeegolfrata osuuskunta
« : Helmikuu 04, 2015, 12:33:38 ip »
Oululainen Frisbeegolfrata osuuskunta

Oletko kiinnostunut tekemään suomalaista frisbeegolfin historiaa? Nyt siihen on sinulla oivallinen tilaisuus; nimittäin joukko oululaisia frisbeegolfin aktiivisia harrastajia on päättänyt perustaa frisbeegolf osuuskunnan; sen perustamiskokous pidetään 10.2.2015.

Frisbeegolfin harrastajien käyttöön tulee yksinomaan frisbeegolfiin pyhitetty rata-alue, jossa vältetään julkisten frisbeegolfratojen ongelmia, kuten esim. kauniiden kesäpäivien ruuhkaisuutta.Rata-alue ja rata suunnitellaan heti alunperin frisbeegolfin harrastajien tarpeiden mukaan. Rata sijaitsee vajaan 20 minuutin etäisyydellä Oulun keskustasta ja se on nopean päätien varressa.

Osuuskunnan jäsen maksaa osuusmaksun, joka oikeuttaa käyttämään rataa ilman muita maksuja. Myöhemmin osuuskuntaan liittyvät maksavat osuusmaksun lisäksi liittymismaksun, joten nyt kannattaa tulla osuuskunnan perustajajäseneksi. Radan rakentamiseen tullaan todennäköisesti saamaan merkittävää ulkopuolista rahoitusta, josta on neuvoteltu viima syksyn ja tämän vuoden aikana. Osuuskunta tulee tarjoamaan myös maksullisia ratapalveluja alan harrastajille, jotka eivät ole osuuskunnan jäseniä.

Jos olet kiinnostunut osuuskunnan jäsenyydestä, ota yhteyttä Tuija Jaakoon (viestillä ja puhelimella, puh. 045 1262760) tämän viikon aikana.

Juuso

 • Vapaa kuntoilija
 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 157
  • Profiili
Vs: Oululainen Frisbeegolfrata osuuskunta
« Vastaus #1 : Helmikuu 12, 2015, 08:37:28 ap »
Pikkaralan Frisbeepuisto

Ryhmä oululaisia frisbeegolfin aktiivisia harrastajia on tehnyt lajin pioneerityötä ja perustanut Pikkaralan Frisbeepuisto-osuuskunnan. Rata-alue sijaitsee Pikkaralan alueen Asemakylässä, ts. se sijaitsee nopean tieyhteyden varressaa: Oulusta sinne on matkaa vain vajaat 20 minuuttia.

Osuuskunnan tavoitteena on rakentaa 18-väylän frisbeegolfille pyhitetty rata ensi kesän aikana. Rata-alue on monipuolinen ja suunniteltu rata sisältää monenlaisia väyliä: aukeita, pitkiä siivutusväyliä, ylä-- ja alamäkiväyliä sekä tiukkoja metsäväyliä. Alue on n. 20 hehtaarin suuruinen ja sinne voidaan rakentaa jopa useampi rata.

Perustamiskokouksessa Frisbeepuiston hallitukseen valittiin Tuija Jaako (puheenjohtaja), Jaakko Alatalo, Janne Jaako, Riku Kaajakari, Jukka Karjalainen ja Heikki Riekki. Hallitus päätti kokouksessaan, että kuukauden sisällä (12.3.2015 mennessä) osuuskuntaan liittyneiden jäsenten tarvitsee maksaa vain osuusmaksu, mutta ei liittymismaksua. Jos haluat tulla osuuskunnan jäseneksi maksamatta liittymismaksua, ota yhteyttä Frisbeepuiston hallitukseen jäseneen, joka kertoo sinulle mielellään tarkempia tietoja osuuskunnasta. Osuuskunnan jäsenyys oikeuttaa käyttämään rataa ilmaiseksi.

Osuuskunnan tulee tarjoamaan maksullisia palveluja frisbeegolfin harrastajille osuuskunnan hallituksen ja jäsenkokouksen määrittämällä tavalla. Palvelujen periaatteet tullaan määrittelemään tämän vuoden aikana.
 
OFS:n hallituksen jäsen 2016

Juuso

 • Vapaa kuntoilija
 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 157
  • Profiili
Pikkarala Frisbeegolfin ratatalkoot 9.7. klo 12.00 alkaen
« Vastaus #2 : Heinäkuu 02, 2015, 07:31:48 ap »
Pikkarala Frisbeegolfin ratatalkoot 9.7.  klo 12.00 alkaen

Kyllästyttääkö jonottelu Toppilan heinikossa ja Hiirosen rapakoissa?  Pikkaralaan on tulossa täysin frisbeegolfille omistettu alue, jonka tarkoituksena on tarjota harrastajille ruuhkattomampi ja turvallisempi paikka lajia varten. Rata rakennetaan juuri sinua varten, joten tervetuloa talkoilemaan Pikkaralaan.

Talkoilut on paras tapa kehittää Oulun alueen frisbeegolfratojen laatua, joten toivomme talkoisiin mahdollisimman paljon porukkaa, tehtävää (puiden kaatoa ja kantamista) on paljon. Talkoolaiset saavat myös päivälippuja muuten maksulliselle radalle. Rata tulee olemaan maksullinen, jotta saamme rahaa välttämättömiin menoihin ja radan jatkokehittämistä varten. Talkootyö noteerataan seuraavalla tavalla per talkoolainen: kaksi ilmaista päivälippua per talkoopäivä. Ilmaisten päivälippujen voimassaoloaika on kauden 2016 loppuun saakka.

Uuden radan väylien ensimmäiset rakentamistalkoot ovat torstaina 9.7 klo 12.00 alkaen. Jos torstaina 9.7 on sääennusteen mukaan huono sää, niin talkoopäivä voidaan siirtää seuraavalle päivälle, perjantaille 10.7. Talkoolaisille tarjoamme pientä purtavaa ja juomista paikan päällä. Talkoihon voi saapua klo 12-18 välillä, jos se sopii paremmin talkoolaiselle

Voidaksemme paremmin suunnitella talkoita ja noteerata talkoolaisten  radankäyttöoikeuksia pyydämme, että informoit etukäteen talkoo-osallistumisestasi ja mahdollisista työvälineistäsi.


Ajo-ohje Oulun suunnasta:
Aja Oulusta valtatie nro 22 pitikin Kajaanin suuntaan noin 20 km ja käänny oikealle Asemakylään (viitta) Pikkaralan kylän (Pikkaralan Shellin) kohdalla.  Ylitä rautatie ja käänny oikealle Sähköasemantielle, jota ajat 150 m; sen jälkeen käännyt vasemmalle pienelle tielle, jota ajat 100 m ja olet talkoopaikalla

Tervetuloa tutustumaan uuteen frisbeegolfrata-alueeseen
OFS:n hallituksen jäsen 2016

Juuso

 • Vapaa kuntoilija
 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 157
  • Profiili
Pikkarala Frisbeegolfin rata
« Vastaus #3 : Elokuu 03, 2015, 08:09:09 ap »
Nettisivuilta löydät tietoa radan rakentamisesta:

http://www.pikkaralanfrisbeepuisto.fi/radan-rakentaminen-etenee-ripeasti/
OFS:n hallituksen jäsen 2016

Juuso

 • Vapaa kuntoilija
 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 157
  • Profiili
Pikkarala Frisbeegolfin tiipaikkatalkoot 5.9. klo 8.00 alkaen
« Vastaus #4 : Elokuu 27, 2015, 16:08:13 ip »
Pikkarala Frisbeegolfin  tiipaikkatalkoot ovat  5.9 klo 8.00 alkaen (lauantaina 5.9 klo 8.00-18.00 ja sunnnuntaina 6.9. klo 9.00-19.00).  Talkoolaisille tarjoamme pientä purtavaa ja juomista (makkaroita, kahvia, mehua ja vettä) paikan päällä. Talkoihin voi saapua  sellaiseen aikaan kuin se sopii parhaiten talkoolaiselle.

Talkoilut on paras tapa kehittää Oulun alueen frisbeegolfratojen laatua, joten toivomme talkoisiin mahdollisimman paljon porukkaa, tehtävää riittää. Talkoolaiset saavat myös testipelaajan päivälippuja muuten maksulliselle radalle. Rata tulee olemaan maksullinen, jotta saamme rahaa välttämättömiin menoihin ja radan jatkokehittämistä varten. Talkootyö noteerataan seuraavalla tavalla per talkoolainen: talkoolaisesta tulee radan testipelaaja, joka saa kaksi ilmaista päivälippua per talkoopäivä.  Testipelaajan päivälippujen voimassaoloaika on kauden 2016 loppuun saakka.

Radan käyttö on ilmaista tämän vuoden ajan: tavoitteemme on saada se mahdollisimman pian testikäyttöön, että voisimme kehittää rataa ja väyliä paremmiksi testikäyttökokemusten mukaisesti..

Talkoissa tarvitaan lapioita ja akkuporakoneita (Torx-ruuveille), joten jos sinulla on se/niitä, ottaisitko se/ne mukaan.

Lisätietoja saat talkoopäällikkö Heikki Riekiltä, puh. 040 5449243.

Ajo-ohje Oulun suunnasta:

Aja Oulusta valtatie nro 22 pitikin Kajaanin suuntaan noin 20 km ja käänny oikealle Asemakylään (kyltti: Juurussuo) Pikkaralan kylän (Pikkaralan Shellin) kohdalla. Ylitä rautatie ja aja Haukka-ahon tietä muutama sata metriä, jolloin huomaat, että oikealla puolella on rata-alue.

Tervetuloa tiipaikkatalkoisiin ja tutustumaan uuteen frisbeegolfrata-alueeseen
OFS:n hallituksen jäsen 2016

heri

 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 233
  • Profiili
Vs: Oululainen Frisbeegolfrata osuuskunta
« Vastaus #5 : Syyskuu 16, 2015, 09:45:59 ap »
Pikkaralan radalle on tullut hakettaja tänään 16.9 hakettamaan radalla olevia isoja risukasoja. Hänelle pitää antaa työrauha väylällä #6. Lisäksi hakettajan pitää päästä parkkipaikan hakekasan viereen, joten parkkipaikkana toimiva tie tulee pitää vapaana.

 Hakettamiselle ei ole tarkkaa aikataulua. Se pyritään tekemään yhdellä kertaa loppuun tämän päivän aikana.

Juuso

 • Vapaa kuntoilija
 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 157
  • Profiili
Talkoiden kohteena on tiipaikkojen ympäristöjen tasoittaminen parempaan pelikuntoon. Toisena kohteena on väylien ja koripaikkojen ympäristöjen parantaminen levittämällä haketta väylien muutamiin kohtiin. Pyrimme siihen, että mönkijän lisäksi käytössä olisi traktori, jonka avulla tiipaikkaympäristöjen tasoittaminen ja hakkeen kuljettaminen onnistuvat nopeasti. Edellisten talkoiden tapaan talkootyö noteerataan seuraavalla tavalla per talkoolainen: kaksi ilmaista testipäivälippua per talkoopäivä. Ilmaisten testilippujen voimassaoloaika on kauden 2016 loppuun saakka.

Tarkempaa tietoa täältä:
http://www.pikkaralanfrisbeepuisto.fi/tiipaikkojen-ymparistojen-tasoittelutalkoot-10-10-klo-9-00-alkaen/
OFS:n hallituksen jäsen 2016

Juuso

 • Vapaa kuntoilija
 • OFS jäsen
 • **
 • Viestejä: 157
  • Profiili
Pikkarala Frisbeegolfin parkkipaikan rakentaminen
« Vastaus #7 : Marraskuu 04, 2015, 09:17:43 ap »
Pikkarala Frisbeegolf nopeuttaa parkkipaikan rakentamista, joka alkaa tänään 4.11.2015 ja jonka arvioidaan kestävän noin viikon ajan. Rakentamisen aikana rata-alueen nykyinen parkkialue ei ole käytössä, koska siellä liikkuu autoja ja suuria työkoneita. 

Pyydämme, että et pysäköisi autoasi Haukka-ahontien varteen, koska sinne pysäköinti voi aiheuttaa vaaratilanteita.  Voit turvallisesti pysäköidä autosi seuraavasti: kun tulet Oulusta ja ylität junaradan, käänny oikealle Sähköasemantielle ja aja sitä noin 400 metriä, niin huomaat, että oikealla puolella junaradan varressa on VR:n lastauspaikka, jossa on tilaa pysäköidä autoja. 

Toinen vaihtoehto auton pysäköintiin on seuraava: kun ajat Sähköasemantietä n. 200 metriä, käänny vasemmalle tielle, joka on frisbeegolfradan väylien 9 ja 10 välissä. Voit pysäköidä autosi turvallisesti tien varteen väylän 9 tiin alkupäässä. Pysäköityäsi autosi voit varovasti kävellä frisbeegolfrata-alueen läpi 1. tiin läheisyyteen ottaen huomioon alueella olevat frisbeegolfaajat.

Kun Pikkarala Frisbeegolfin pysäköintialue on saatu rakennetuksi, tiedotamme siitä välittömästi.
OFS:n hallituksen jäsen 2016