Oulun Frisbeeseura ry

Seura

Oulun frisbeeseura

Oulussa on tällä hetkellä neljä frisbeegolfseuraa. Oulun frisbeeseura ry (OFS) on kaupungin ensimmäinen frisbeegolfseura, ja seura perustettiin vuonna 1997.

Seuran alkuperäinen nimi oli ei kuitenkaan ollut Oulun frisbeeseura, vaan Oulun liitokiekkourheilijat OLU. Vuonna 2001 seura rekisteröitiin, ja se vaihtoi samalla nimekseen Oulun frisbeeseura ry (OFS). Tällä hetkellä OFS on kaupungin suurin seura, ja vuoden 2015 lopussa seuralla oli 187 jäsentä. Kasvu on ollut tasaista, ottaen kovan pyrähdyksen ollen peräti 40 % vuodesta 2014 vuoteen 2015.

Oulun frisbeeseuran primus motor, Antti Luuri, on harrastanut frisbeeurheilua vuodesta 1980 lähtien. Helsingin-vuosien 1990–1996 jälkeen hän toi Ouluun tullessaan tuliaisena ajatuksen Oulun omasta frisbeegolfradasta. Sinnikkään työn tuloksena saatiin Kaukovainion vanhalle golfkentälle kesällä 1998 ensimmäiset neljä golfkoria paikalleen. Keväällä 1999 olikin 9-väyläinen rata jo valmis, ja se nimettiin sijaintinsa mukaan Hiirosen radaksi. Kesäkuussa 2004 rata laajennettiin silloiseksi SM-tasoiseksi 18-väyläiseksi. Rata oli valmistuessaan Suomen neljäs täysimittainen frisbeegolfrata.

Frisbeegolfin harrastaminen Oulussa

Oulua on usein kutsuttu Suomen frisbeegolfpääkaupungiksi – eikä suotta!

Harrastusmahdollisuudet ovat erinomaiset Oulussa. Pelkästään Oulun kaupungin alueelta löytyy viisi 18-väyläistä rataa sekä yksi 9-väyläinen rata. 18-väyläisiä ratoja löytyy lisäksi myös Kempeleestä (n. 15 km Oulun keskustasta), Limingasta (n. 35 km) sekä Muhokselta (n. 40 km).

Oulussa järjestetään kisoja ympäri vuoden. Seurat järjestävät omia viikkokisoja, joista Oulun frisbeeseuran viikkokisat sekä kesäisin pyörivä viikkokisat.com ovat avoinna kaikille. Talvisarja Winter Games on erittäin suosittu paikallisten pelaajien keskuudessa. Kisasarja käynnistyy Loppiaisena, ja kisoja pelataan välissä purevassa pakkasessa tai liukkaalla jäällä, Suomen talviluontoa uhmaten. Kesäisin kaupungissa järjestetään isompia PDGA:n alaisia kisoja joka kuukausi, lähes joka viikko.

Oulun frisbeeseuran tarkoitus

Oulun frisbeeseuran tarkoituksena on edistää frisbeeurheilua. Olemme keskittyneet ennen kaikkea frisbeegolfiin. Tavoitteemme on lisätä lajin harrastajamäärää, tarjota lajin harrastamiselle hyvät edellytykset, kohottaa jäseniemme fyysistä kuntoa sekä terveyttä sekä herättää heissä oikeaa urheiluhenkeä ja pysyvää harrastusta frisbeeurheiluun sekä muihin sopiviin urheilulajeihin ja peleihin.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

  • järjestää harjoitus- ja valmennustilaisuuksia
  • antaa tietopuolista opetusta
  • toimeenpanee kilpailuja, näytöksiä, kursseja ja juhlia
  • hankkii tarvittavia välineitä
  • vaikuttaa Oulussa ja lähikunnissa liikunta-, terveyskasvatus- sekä liikuntapaikkasuunnitteluun ehdotuksin ja kannanotoin

Oulun frisbeeseuran jäsenrekisteri

OFS pitää yllä yhdistyslain velvoittamaa rekisteriä jäsenistään. Pakolliset tiedot ovat nimi kokonaisuudessaan, syntymäaika ja kotipaikkakunta.

Tarkistaaksesi tai päivittääksesi rekisterin tiedot osaltasi ota yhteyttä osoitteeseen oulunfrisbeeseura (at) gmail.com