Oulun Frisbeeseura ry

Niksinurkka

Antti Luurin parhaimmat frisbeeniksit: 

  • Elä hättäile

Käytä heittoosi riittävästi aikaa. Laske vaikka kahdeksaan ennenkuin heität. Luota itseesi. Suunnittele jokainen heittosi. Älä osta kaikkia kiekkouutuuksia, opettele heittämään muutamalla kiekkomallilla. Älä heitä golfin draivia täysillä jos kiekko ei mene haluttuun suuntaan tai lentää holtittomasti. Keskity hyvin jokaiseen heittoon. Ota tuulen suunta ja voimakkuus huomioon. Huolehdi kisan aikana riittävästä ravinnosta ja nesteestä. Pukeudu lämpimästi koska golfissa ei yleensä tule hiki. Varusteet ratkaisevat useasti jos sattuu sadesää joten goretex-vaatetus on hyvä sijoitus. Treenaa puttaamista!

  • Lähestymisheitot

Frisbeegolfin lähestymisheitto on tärkeä, sillä voi pelin pitää "kasassa". Jos et ole pitkälle heittävä, lähestymisheitto on sinulle vielä tärkeämpi. Lähestymisheiton vaikeus on heiton voimakkuuden=pituuden säätö. Heiton suuntauksessa ei pitäisi olla ongelmaa, koska sitä ei tarvitse tehdä täydellä voimalla.

OFS:n vinkki heiton voimakkuuden säätöön: SÄÄDÄ VEDON PITUUTTA! Kiekon tulisi irrota kädestä aina samassa kohdassa, mutta vedon aloituskohtaa siiretään aina eteenpäin heittomatkan pienetessä. Pidä heittovoima samana, eli jotain 50-70 % teho maksimista. Näin jos heität aina samalla teholla, mutta vetomatka vaihtuu heiton pituuden mukaan, saat säädettyä lähestymisheittosi hallitusti. Systeemi vastaa oikeastaan pallogolfin mailanvaihtoa eripituisiin lyönteihin, joilla annetaan pelivälineelle erisuuruisia "tällejä" (voimaimpulssi?).

Käytä aikaa arviointiin kuinka pitkä matka sinulla on heittopaikalta korille! Eli jos 50 m, säädä vetosi esim. 1,2 m pitkäksi. Jos matkaa 30 m, vastaavasti veto 1,0 m. Kun systeemin trimmaa itselleen, on siitä varmasti hyötyä.

Lisäksi OFS suosittelee lähestymisiin lievää hyzeriä suoran heiton sijaan (ellei tuule kovasti kiekon pohjapuolelle, varo aina tuulen pääsyä kiekon pohjapuolelle, PURJE-EFEKTI). Heitä heitto tähdättynä esim. 10 m korin oikealle puolelle, josta kiekko sitten kaartaa korille päin. Näin se ei oikeastaan voi mennä leveäksi oikealle kun se kaartaa korille päin, ja taas vastaavasti ei mene leveäksi vasemmalle koska tähtäys oli oikealle?!?!? Ja kaikkiin heittoihin käden saattaminen kiekon irtoamisen jälkeen (varsinkin draivissa!).