16Jul/180

Juho Konopisteessä – osa 7

Finaalikierros

Neljäs eli viimeinen kierros pelattu ja Konopiste Open ohi. Alun parin heikomman kierroksen jälkeen tuli lopulta tyydyttävä sijoitus T33/127. Neljäs kierros oli perus tekemistä parilla heikommalla väylällä höystettynä. Kisan aikana draivaamisessa oli hetkittäin vaikeuksia, mutta taisin lopulta saada pienen oivalluksen, että mikä mättää. Ei auta kuin mennä treenille.

Vika kierros alkoi kohtalaisesti, ja sain viideltä ekalta väylältä kolmessa nostopirkon (väylät 2, 3, 5). Ykkönen ja nelonen nostopar, kun avaukset jäivät vajaiksi.

Finaalirundin scorecard.

Keskivaiheilla oli vaikeuksia hieman avauksien kanssa, joten en päässyt oikein rinkiin puttaamaan. Muutaman pirkkoputin upotin ringin ulkopuolta, toisaalta yhden missasin ringistä ja toisen ringin reunalta, joista tuli tuplabogi ja bogi (väylät 12 ja 9).

Viimeisille viidelle väylälle taistelin vielä parit pirkot ja muuten perus par-tulosta. Lopulta kierros päätyi tulokseen -6 ja yhteistulos -21. Parempaan suuntaan on heittäminen menossa, mutta vielä on hieman haparointia välillä.

Minun tilastoni kisoista. Yksi väylä pilkistää ikävästi silmään ;)

Hieno reissu kaikkineen. Tämä oli neljäs kerta mulle Konopisteessä, mutta ei varmasti viimeinen. Kiitokset matkaseuralle eli Koutosen Villelle, Hämeen veljeksille eli Mikaelille ja Joonatanille!

Retkikuntani: Joonatan, Mikael, minä ja Ville.

Kisan jälkeen sain myös pienen haastattelun Uutisen Jarilta, joten kyselin hänen ja Joonan matkasta:

Tulitte Joonan kanssa Konopisteeseen. Kertokaapa teidän matkastanne ja miksi tulitte tänne?

-Epic tilattiin paikalle osaksi SpinTV:n mediaryhmää kuvaamaan ja leikkaamaan play-by-play tuotannot. Työtä tehtiin tiiviissä tahdissa neljän hengen kamera- ja edittihenkilöstöllä, eli Epiciltä 2 ja SpinTV:ltä 2 henkilöä. Torstaina seurattiin feature card ja saatiin julkaistua kierroksen etuysi jo saman päivän aikana (yöllä). Perjantaina ja lauantaina seurattiin MPO:n kärkikortti ja sunnuntaina sekä MPO että FPO.

Entä kerkesittekö tehdä reissun aikana muuta kuin kuvata kierroksia?

-Paikalle tultiin jo tiistaina. Silloin ei juuri muuta ehditty kuin kiertää rata ja pistää sen jälkeen unille. Keskiviikkona lennettiin kamerakopterilla kaikki väylät ja leikattiin ilta niitä valmiiksi play-by-play videoihin. Kaikki päivät alkoivat kahdeksalta aamulla ja päättyivät noin puolenyön aikaan. Tahti oli tiivis, mutta loistavalla ryhmähengellä jaksaa helposti tuollaisia puristuksia.

Epic DG Filmsin Jari ja Joona.  (Kuva: Eino Ansio)

Epic DG Filmsin Jari ja Joona. (Kuva: Eino Ansio)

Lopuksi kertokaapa, että suositteletteko paikkaa muille, että kannattaako lähteä kisailemaan tai jopa kisaturistiksi tsekkeihin asti?

-Rata ja koko ympäristö oli uskomattoman kaunis. Puistoalueet kuin suoraan satukirjoista. Alueen ja Konopisteen linnan historia toi vielä siihen oman lisänsä. Voidaan ehdottomasti suositella kenelle tahansa kisamatkaa tai ihan turistimatkaa kohteeseen. On käynnin arvoinen. Koko reissulle Epic antaa arvosanaksi 6/5!

Kiitokset Jarille Ja Joonalle. Hienoja videoita ovat pojat väsänneet!

-Juho