15Jul/180

Oulu Open 2018

Oulu Open 2018 on nyt taputeltu. Kolme päivää, kolme rataa ja palkinnot on jaettu. Kisassa pelattiin muokattuja 19-väyläisiä layoutteja Pikkaralassa, Hiirosessa ja Virpiniemessä. Sää oli mitä mahtavin, ehkä jopa hieman turhan helteinen. Lauantaiksi oli luvattu sateita ja jopa ukkosta, mutta näiltä vältyttiin – onneksi.

Täydelliset tulosluettelot löytyvät Metrixistä sekä tietysti PDGA:n sivuilta. Kuvia ja tunnelmia kisasta löytyy SFL:n kuvapankista.

BSC:n ja OFS:n suurkisa huipentui tänäkin vuonna Virpiniemeen.

Ofsilaisittain kisat menivät erinomaisesti, vaikka jäimme ilman mitaleja avoimessa luokassa. Paras Ofsilainen MPO-luokassa oli jaetulle 7. sijalle sijoittunut tulokas Jan-Eerik Luukkonen yhteistuloksella -14. Jan-Eerik pelasi eilen Hiirosessa päivän kovimman kierroksen, ”hot roundin”, -11 ja sai alustavaksi ratingiksi 1013. Top 10 sijoittuivat myös Lasse Keränen (9.) sekä Jukka Tyni (10.). MPO:n valtias oli tällä kertaa Mikael Räsänen, yhteistuloksella -29. Toiseksi sijoittui Severi Saviniemi tuloksella -24 ja tiukasta taistelusta ja viimeisen väylän hyökkäysrityksestä huolimatta BSC:n Antti Turpeinen sai tällä kertaa tyytyä pronssiin tuloksella -22.

MPO:n top 3: Mikael Räsänen, Severi Saviniemi ja Antti Turpeinen.

MP40-luokassa ei nähty suuria yllätyksiä, sillä koko kauden vahvasti pelannut OBT:n Teemu Holappa vei voiton parin heiton edellä ennen OFS:n Jari Häröä. Kolmanneksi sijoittui Jätkän Kiekon Janne Laurikainen, joka jäi vahvan alun jälkeen lopulta viisi heittoa Jarista.

MP40-luokan top 3 Teemu Holappa, Jari Härö ja Janne Laurikainen palkitojenjakoa paljusta seuranneen yleisön edessä.

MP50-luokassakaan ei nähty yllätysvoittajaa, sillä Ofsia edustava Jukka Määttä kipusi jälleen keskimmäiselle korokkeelle yhteistuloksella +1. Jukka ei silti kisan jälkeen ollut kovin tyytyväinen, mies harmitteli heikkoja ratinkeja ja sitä, ettei etenkään Pikkarala sujunut kuten piti. Toiseksi sijoittui KFS:n Ari Korpela, jonka yhteistulos kolmen päivän jälkeen oli +4. Kolmanneksi kuusamolainen Osmo Alavuotinki tuloksella +6.

MP50-luokan top 3: Jukka Määttä, Ari Korpela ja Osmo Alavuotinki.

FPO-luokassa nähtiin tällä kertaa vain kaksi osallistujaa, joten molemmat mitalit menivät Ofsille. Jenni Eskelinen voitti tuloksella +14 ennen Paula Määttää tuloksella +33. Jenni pelasi erityisen vahvan kierroksen Virpiniemessä, jossa hänen tuloksensa oli tasan par. FA3-luokan ainoa osallistuja oli Kati Tuomainen, OFS, joka oli erittäin tyytyväinen etenkin Hiirosen kierrokseensa. Katikin on seuran tulokaspelaajia, nämä olivat hänet ensimmäiset PDGA-kisansa lisenssi taskussa, joten tästä on hyvä jatkaa!

Yhteiskuva naisista ennen finaalikierrosta: Kati Tuomainen, Jenni Eskelinen ja Paula Määttä.

Luulitteko muuten, ettei seurassa ole juurikaan juniori-ikäisiä pelaajia? Luulitte väärin. MJ18-luokkaan osallistui tällä kertaa 7 pelaajaa, joista peräti 6 edustavat Oulun frisbeeseuraa! Tilastokirjoja tutkailematta voisimme melkein suoralta kädeltä väittää, ettei seurassa ole koskaan aiemmin ollut näin monta kilpailevaa junioripelaajaa, ja mikäpä voisi olla parempaa?

MJ18-luokassa ei nähty yllätysvoittajaa, vaan erittäin vahvoja otteita esittänyt Kristian Kuoksa vei voiton tuloksella -15. Toiseksi sijoittui Toni Prykäri tuloksella +3, ja kolmanneksi nousi erittäin hienon finaalikierroksen kotiradallaan pelannut Eetu Vähäkuopus. Eetun yhteistulos +7. Seuran muut juniorit tässä kisassa ovat neljänneksi sijoittunut Henri Kärki (+19), Pyry Kuusisto (+23) sekä kisan keskeyttämään joutunut Anton Aho. Toivottavasti näemme Antoninkin pian taas kisaradoilla, ja toivottavasti näemme poikien keskuudessa tiukkoja kilpailuja myös jatkossa.

MJ18-luokan top 3: Kristian Kuoksa, Toni Prykäri ja Eetu Vähähuopus.

MA2-luokka oli tänä vuonna OFS:n Eerik Tahvanaisen dominointia. Tulokaskauttaan pelattava Eerik nappasi johdon Pikkaralassa, ja piti sen loppuun asti pelaten luokan parhaimmat kierrokset jokaiselle radalle. Eerikin lopputulos -12. Toiseksi sijoittui niin ikään Ofsilainen Matti Kanervo, yhteistuloksella -6. Kolmanneksi sijoittui BSC:n Joel Hautajärvi, tuloksella -4.

MA2-luokan top 3: Eerik Tahvanainen, Matti Kanervo ja Joel Hautajärvi.

MA3-luokasa seura jäi ilman pystejä, mutta vain täpärästi. Voittoon ylsi tänä vuonna pienellä marginaalilla BSC:n Jaakko Räihä, joka selvitti kaikki kolme rataa tasan pariin. Toiseksi sijoittui Jätkän Kiekon Lauri Vaara, tuloksella +1. Pronssisen pystin vei sudaroinnin jälkeen BSC:n Riku Sanaksenaho, joka finaalikierroksen jälkeen oli tasatuloksessa OFS:n Simo Hiltusen kanssa, herrojen tulos +9.

MA3-luokan top3: Jaakko Räihä, Lauri Vaara ja Riku Sanaksenaho.

Onnittelut palkituille, ja kiitoksia kaikille teille kilpailijoille tästä vuodesta ja näistä kisoista - ensi vuonna uudestaan, eikö vain?!