9Jul/180

Juho Konopisteessä

Tsekeissä kauniissa linnamiljöössä pelattava Konopiste Open tulee taas! Kisa pelataan tulevana viikonloppuna, ja se on Euroopan ainoa major-tason kilpailu tänä vuonna. Kisan tiedotteen mukaan kyseessä on ensimmäinen eurooppalainen Major-kilpailu, jota on järjestetty Kööpenhaminan eteläpuolella. Emmekä suinkaan epäile tätä tietoa.

DGWT_Konopiste_2018_web

Mukana kisassa on 144 pelaajaa 16 eri maasta, ja paikalla on myös oululaisia pelaajia. Juho Parviainen lähtee haastamaan Simon Lizottea, Paul McBethiä sekä tietysti Ricky Wysockia ja liuta muita lajin kärkinimiä molemmilta puolin Atlanttia. Samaan aikaan järjestetään amatööripelaajille suunnattu Konopiste Challenger, jossa myös näemme oululaista osaamista: Riku Kaajakari edustaa nimittäin Ofsia ja Suomea MA50-luokassa.

Tämä pienenä esittelynä varsinaiseen juttuun, joka on siis Juho Parviasen kisapäiväkirja. Annetaanpa siis puheenvuoro Juholle:

---

Tänään starttasi reissu kohti Konopiste Openia. Tämä on kisareissupäiväkirja, jossa seurataan meikäläisen matkaa ja kilpailua. Itse kilpailu pelataan tosiaan Tsekeissä hienolla Konopisteen puistoalueella. Olen muistaakseni täällä jo neljättä kertaa, mutta silti aina odotan pääsyä Konopisteen radalle. Sen verran huikea paikka.

Viime viikonloppuna pelattiin Skellefteå Open ruotsinmaalla ja sieltä heltisi hieno 7/135 sija. Tän jälkeen olikin kiva lähteä kohti Tsekkejä. Tämä päivä on pelkkä matkustuspäivä ja olenkin perillä vasta myöhään, mutta heti aamulla starttaavat treenit radalla.

Täytyy varalta istua lähellä sammutinta, sen verran alkoi jo peli sujua viime viikonloppuna, että ei sitä tiedä milloin on ihan liekeissä ;)

Kisa on tosiaan tasoltaan korkein mahdollinen eli PDGA:n Major-tason kilpailu ja mukana on parhaat eurooppalaiset sekä jenkkien vahva joukko. Kisa kestää torstaista sunnuntaihin ja joka päivä pelataan yksi kierros radalla.

Rata on melko avoin ja sisältää pitkää väylää, joten luvassa on paljon siivutusta nopeilla kiekoilla. Pakkaselle on painettava reippaasti, jotta pysyy maailman parhaiden mukana taistelussa kilpailun voitosta.

Kirjoittelen päivittäin jonkinlaista juttua reissusta ja kilpailun kulusta, sekä yritän myös kehittää jotain kuva- ja videosettiä paikanpäältä. OFS:ilaisia on myös muita paikanpäällä, joten ajattelin heiltä ottaa minihaastatteluja viikon varrella. Kommentteihin voi laittaa viestiä, jos tulee mieleen jotain erikoista mitä voisi toteuttaa reissussa! Sekä se, että mitä haluatte tietää muilta seurakavereilta? :)

Nyt jatkan lentoa kohti Prahaa ja yritän sieltä päästä kohti Konopistettä. Lisää settiä luvassa!

Tuloksia ja muita tietoja voipi seurata:

Konopisteopen.com
Kisan PDGA-sivuilta.