8Jun/180

Parigolfin SM-kisat alkavat

Huomenna lauantaina 9.6. alkaa Ähtärissä parigolfin SM-kisat. Kisa pelataan Mustikkavuoren radalla. Kisassa pelataan best shottia, tough shottia sekä alternate shottia, eli voittoon vaaditaan molemmilta osapuolilta onnistumisia sekä tietysti sitä, että toughilla osataan pysyä väylillä tai poissa outista.

Tiedot kisasta löytyy tällä kertaa poikkeuksellisesti Kisakoneessa: https://kisakone.frisbeegolfliitto.fi/kilpailu/972 Kannattaa käydä tutustumassa erityisestä caddie bookiin, niin tiedät, millä pelimuodoilla pelataan milläkin kierroksella, ja millaisia väyliä olisi tarjolla.

Mustikkavuoren radalla on korkeuseroja.

Oulun frisbeeseuralla on vahva edustus SM-kisoissa. MP40-luokassa seuraamme edustavat viime vuoden pronssimitalistit Jouni Huhtamäki ja Ilkka Silkamo sekä Jari Härö ja Jukka Kälkäjä. Junioreissa pelaavat Kristian Kuoksa ja Eetu Vähäkuopus ja naisissa Jenni Eskelinen osallistuu parinaan Rovaniemen Rolffareiden Maija Laitinen.

Ähtärin rata on haastava ja ihan fyysinenkin, siellä on korkeuseroja ja välissä pitkiä siirtymiä – ylämäkeenkin. Joten vaaditaan hyvää kuntoa, ja ehkäpä hieman henkistä kanttiakin.

Aloitetaanpa kuulumisten kysely junnuilta, jotka ovat tänään käyneet tutustumassa rataan. Joko pelikirja on kunnossa?
-Pelikirja on kunnossa, muutellaan sitä tuulensuunnan ja kovuuden mukaan. Bestshotissa kestää muutaman parin ottaa, mutta ratkaisevin tekijä tulee olemaan tough shot. Peli tuntuu kulkevan ihan hyvin eli mahdollisuudet voittoon on hyvät, Kristian sanoo.

Kristian, jonka lempinimi on muuten Vili, heitti treeneissä holarin 86-metriselle väylälle B6. Osuisikohan huomennakin?

Ykkösellä mukiin!

-Reenikierros kierretty ja pelikirja kunnossa. Tuolla radalla pitää tuntea kiekkonsa ja osata heittokulmat. Outit osalla väylistä aika tiukkoja ja niihin voi lipsahtaa yllättävän helposti. Metsät väylien reunalla todella tukkoisia joten niistä pitää pysyä erossa, Eetu kertoo.

Naisten luokassa mestaruutta metsästämään ovat pohjoisesta matkanneet Ofsin oma Jenni parinaan kovasta forestaan tunnettu Maija. Jenni, mitä ajatuksia pelistä ja radasta näin kisojen aattona?

-No siis mehän lähdemme pelaa ihan täydellistä peliä. Monet väylät ovat Maijalle sopivia ja toivonkin, että alternativella sunnuntaina ne osuu Maijan avauksille. Kiva rata, korkeuseroja on, Jenni sanoo.

MP40-luokassa on taas monta kovaa nimeä, ja tutu nimet ovat ennakkosuosikkeja: viime vuoden mestarit Vesa ja Leivo kenties etunenässä. Toki Oulun Bogitikkojen kaksikko Teemu Holappa-Entäs meidän viimevuotiset mitalistit, Illi ja Jouni, millä fiiliksellä tänä vuonna ollaan lähdössä? Millainen tämän vuoden rata on?-

Fyysisesti vaativa rata. Väylät tosi selkeitä, mutta tosi tarkkoja. Griplockilla helvettiin, hyvällä heitolla taivaaseen, Jouni toteaa omaan tyyliinsä perjantain treenikierroksen jälkeen.

-Avausten onnistuminen on tosi tärkeässä roolissa huomisessa kisassa. Outtiin ja mörriin ei hirveän monesti haluttais mennä, Illi sanoo.

Väylällä kannattaa pysyä.

-Tosiaan, Ähtärin layout on pitkää metsäväylää, ensisijaisen tärkeä pysyä väylällä. Fyysisesti todella raskas rata, raffi on oikeasti raffia. Bestillä nippu pysyy vielä aika sumpussa, mutta la-illan tough shot ratkaisee kisan, Jouni jatkaa.

MP40-luokassa seuraa edustaa myös Jukka ja Jari. Millä mielellä te olette lähdössä kisaan, onko rata tuttu?

- Minulle on, sanoo Jukka. Pari vuotta sitten sekapari SM kisoista ja samalla reissulla oli yksilökisa siellä.

-Eipä ole, muuta kuin mitä olen YouTubesta katsonut, Jari jatkaa. Herrat ovat tänään saapuneet kisapaikoille joskus kuuden maissa, toivottavasti ehtivät käydä tutustumassa rataan ennen kisoja.

Onko teillä kuitenkin suunnitelma valmiina kisoihin tai joko vastuut on jaettu?

• Ei oo keritty mitään suunnitella ku töissä päivät. Ajomatkalla jutellaan mukavia. Puttivastuu paremman päivän mukaan. Toivotaan molemmille hyviä onnistumisia, sitä tarvitsee, jos ja kun yrittää pärjätä tällä tasolla, Jukka sanoo kokeneena SM-parikisapelaajana, jolla löytyy mitalejakin sekapari-SM-kisoista.

Tuloksia voi seurata Metrixissä: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=676439

Tsemppiä kaikille Ofsilaisille huomiseen kisaan!