Oulun Frisbeeseura ry

12Feb/180

Viikon jäsen – Juska Keränen

Juska Keränen.

Juska Keränen.

Tämän viikon jäsen on Jukka "Juska" Keränen. Juska paitsi iloinen kokki myös on pitkän linjan harrastaja ja hän on ollut Oulun frisbeeseuran jäsen jo vuodesta 2013.

Juskan kanssa radalla kiertäminen on siitä erilaista, että hänen hyviä (ja joskus tietty huonojakin) heittoja pitää kehua elein ja ilmein. Juska on nimittäin yksi meidän monista kuuroista jäsenistä. Tänään tutustumme hänen frisbeegolftarinansa.

Mutta ennen varsinaista juttua annamme Juskan antaa meille pienen maistiaisen siitä, miltä viittomakieli näyttää. Alla hän nimittäin opettaa meille yhden tärkeimmistä kirjainyhdistelmistä, joita tarvitsee osata:

How to sign Oulun Frisbeeseura @ofs_ry #hyväseura

Henkilön Teejuska (@teejuskadg) jakama julkaisu

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Vuonna 2009 näin ensimmäisen kerran korin. Frisbeegolf ei löytynyt sananvarastostani. Ihmettelin vain, miksi Hiirosen urheilukentällä on linnunpesä.

Muutaman kuukauden päästä siitä olin kuskina parille pussikaljafrisbeegolfarille jotka halusivat Toppilaan. Kaverini antoi silloin Discraftin Elite XL mulle, enkä tykännyt ollenkaan lajista. Ihan paska!

Finnish Open 2010 Toppilassa - Jussi Meresmaan, Ville Piipon, Juho Rantalihon ja Joonas Hynösen kierroksen jälkeen päätin kokeilla lajia uudelleen. 2011 kesällä ostin DX Aviarin Rintamäeltä ja kävin muutama kertoja radoilla. 2012-2014 Frisbeegolfista tuli elämäni ja liityin Oulun frisbeeseuraan. 2015-2017 PDGA:n lisenssikortti oli taskussani. 2018 tavoitteeni on saada muutama kisavoitto Oulussa.

Toppilassa Juska näki huippujen heittävän, ja halusi kokeilla itsekin uudstaan.

Toppilassa Juska näki huippujen heittävän, ja halusi kokeilla itsekin uudstaan.

Miksi juuri frisbeegolf? Mikä lajissa viehättää?

Vaikea kertoa juuri miksi. Olen yksinkertaisesti rakastanut lajiin.

Onko sinulla taustaa muissa urheilulajeissa? Harrastatko tai kilpailetko jossain muussa lajissa?

1991-2009 harrastin jääkiekkoa ja 2011-2013 kaukalopalloa. Nykyään pelaan pipolätkää OFS:n jäävuorolla (toim.huom. vuoro on tiistai-iltaisin Lintulassa, ja mukaan voi päästä myös vaikkei olisi seuran jäsen).

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

Monsteridraivit ja putti ovat heikkouteni. Vahvuutena puolestaan ovat lähärit 45-85 m ja draivit 85-100 m, joissa minulla on hyvä kontrolli.

Juska mainitsee putin heikkoudekseen.

Juska mainitsee putin heikkoudekseen.

Lempikiekkosi perusteluineen.

Of course Trilogy discs! 5 x Pure ja 5 x EMac Truth bägissäni. Ei alivakainen tai ylivakainen, vain minä ?

Mikä on kotiratasi? Entä suosikkiratasi, onko se sama vai joku muu rata?

Hiironen ja Pikkarala ovat kotiratani. Järva ja Skellefteå ovat kärkisijoilla, koska ovat urheilullisia ja hyvin suunniteltuja ratoja.

Pikkarala on valokuvaustakin harrastavan Juskan toinen kotirata.

Pikkarala on valokuvaustakin harrastavan Juskan toinen kotirata.

Millaista on olla kuuro radalla? Eikö koskaan pelota, että joku heittää sinua kiekolla?

Ei tarvitse pelätä. Minä tarkistan aina kuka pelaa. Tuttu tai todellinen harrastaja tietää miten radalla toimitaan, ja silloin itselläkin on helppo ennakoida mitä radalla tapahtuu.

Mitä tekisit, jos sinulla olisi aikaa ja rahaa rajattomasti?

Hommaisin oman mediastudion ja frisbeegolfpuiston. Elämään kuuluisi myös maalaistalo, kalastustusta ja hyvää ruokaa.

Kiitoksia haastattelusta Juska. Toivotamme sinulle onnea ja menestystä tulevalle kisakaudelle, jospa se PDGA-kisan voitto sieltä tulisi! 

Ja vielä kaikille tätä lukeneille vielä muistutukseksi: aina ei voi olettaa, että edellä menevä kuulisi "fore"-huudot tai varoitukset - joten kannattaa muistaa äärimmäinen varovaisuus radalla. Heittäjä on aina vastuussa heitostaan. Tiiltä ei avata, jos väylällä on vielä muita pelaajia. Jos vähänkään epäilyttää, että heitto voisi karata viereisen väylän pelaajien niskaan tai jos et näe, onko linja vapaa, älä heitä! Odota, varmista ja heitä vasta sitten, kun se on turvallista.

Vielä pari videovinkkiä näin loppuun. Jos haluat oppia viittomakieltä, voit opiskella kieltä Juskan tekemistä opetusvideoista. Lupaamme, että opiskelu ei ole tylsää.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja vielä.


Leave a comment

Ei paluuviitteitä vielä.