22Jan/180

Viikon jäsen – Eetu Vähäkuopus

Eetu VähäkuopusViikon jäsen on täällä taas!

Tällä viikolla esittelyssä on seuran nuori lupaus Eetu Vähäkuopus. Tänä vuonna 16 vuotta täyttävä Eetu on kilpaillut pari kautta ja edustanut Oulun frisbeeseuraa niin menetyksekkäästi, että hänet valittiin seuran vuoden junioriksi vuonna 2017.

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Aloitin frisbeegolfin vuonna 2014. Löysin lajin, kun olimme luokkaretkelle Vuokatissa ja siellä oli yhtenä aktiviteettina frisbeegolf. Ensin ajattelin lajin olevan tylsä. Muutaman kokeilukerran jälkeen ostinkin jo omat kiekot ja aloin heitellä lähes päivittäin.

Miksi juuri frisbeegolf? Mikä lajissa viehättää?

Lajissa viehättää monipuolisuus ja se, että voi oppia aina uutta. Myös kilpaileminen sekä isoissa, että pienemmissä kisoissa on kivaa.

Mukava kuulla, että kisoissa pelaaminen on kivaa. Sillä niinhän se on, että vain kilpailemalla voi oppia kilpailemaan - pitämään hermonsa kurissa ja onnistumaan myös tiukassa paikassa.

Eetu puttaamassa Toppilassa.

Mainittakoon tässä välissä kuriositeettinä, että Eetu pelasi kaudella 2017 kolmessa eri luokassa: Juniorit 18, MA3 sekä MPO. Avoimeen luokkaan hän osallistui Perämeri Openissa sijoittuen sijalle 52. Sija ei ehkä kuulosta kovin korkealta, mutta tuloslistaa selaamalla selviää, että taakse jäi useampi paikallinen konkari ja kovakätinen mies. Eli ei mikään hassumpi saavutus juniori-ikäiseltä.

Entäs harrastatko tai kilpailetko jossain muussa lajissa?

Harrastin salibandya 2-3 vuotta. Jossain vaiheessa huomasin, että frisbeegolf on kiinnostavampi laji kuin salibandy, ja päätin lopettaa sen ja keskittyä frisbeegolfiin.

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

Vahvuuteni on puttaaminen ja rystyheitto, koska treenaan niitä eniten. Heikkouksia ovat kämmenheitto, rollerit ja upsit, joita tulevaisuudessa treenaan enemmän.

Holareita tulee! Eetu päätti fribakauden 2017 hienoon holariin Toppilassa.

Mikä on lempikiekkosi, ja miksi?

Lempikiekkoni on C-line PD, joita löytyy bägistä kaksi kappaletta. PD on monipuolinen kiekko ja se sopii lähes kaikenlaisiin heittoihin.

Mikä on kotiratasi?

Kotiratani on Virpiniemi ja se on myös suosikkiratani. Virpiniemi on sopivan haastava ja siellä on tarpeeksi erilaisia väyliä. Virpiniemi sopii myös loistavasti omalle pelityylilleni ja siellä on makeasti korkeuseroja.

Viime kaudella otit ensimmäinen voittosi PDGA-kisasta, kun voitit Virpiniemi Openin. Onnittelut vielä kerran siitä. Oli varmasti makeaa voittaa kisa kotiradalla - ja kaiken lisäksi vain heiton erolla! Huhhuh, mikä trilleri.

Mitä tavoitteita sinulla on tulevalle kaudelle?

Tavoitteena on pitää kehityskaari samanlaisena mitä se on ollut tähänkin asti. Haluaisin kisailla paljon ja yrittää pärjätä paremmin, kuin aiempina vuosina.

21230845_1852851741399619_8122591762048966861_n

Katsotaanpa tulevaisuuteen, vaikkapa viiden vuoden päähän. Mitä luulet, kuuluuko frisbeegolf elämääsi myös silloin?

Kyllä, toivon pelaavani viiden vuoden kuluttua yhtä aktiivisesti kuin nyt. Toivon myös pelavani viiden vuoden kuluttua SM- ja EM-tasolla.

Kiitoksia haastattelusta, Eetu. Toivomme parasta ja pidämme peukkuja sen puolesta, että haaveesi arvokisoista täyttyisi tulevaisuudessa. Treenaamalla aktiivisesti se ei mikään mahdottomuus ole, kokemusta ja lahjoja sinulla kuitenkin on!

Ensi viikolla pääsemme juttelemaan pelaajan kanssa, joka on jo kokenut lukuisat SM-kisat ja parit EM-kisat. Vuorossa on siis Jenni Eskelinen, joka kertoo omasta tiestään höntsäilijästä kilpapelaajaksi.