16Aug/170

SM-kisat 2017

Frisbeegolf SM 2017 käynnistyy huomenna Hyvinkään Nummenmäellä. Rataan voit muuten tutustua Youtubessa. Paikalla on yhdeksän Oulun frisbeeseuraa edustavaa pelaajaa kolmessa eri luokassa.

Avoimessa luokassa seuraa edustavat Juho Parviainen ja Mikko "Matu" Ylätalo. Pelaajalistalla näkyvä Lasse Keränen joutui valitettavasti perumaan kisaosallistumisensa. Miehet 40v -luokassa ofsin värejä kantavat Jouni Huhtamäki, Mikko Kanninen, Jukka Kälkäjä ja Jori Löytynoja. Miehet 50v -luokassa seuralla on kova kolmikko kisoissa: Riku Kaajakari, Ilmari Kurtti ja Jari Niskanen.

Riku on heittämällä (hehe) seuran kokenein SM-kisakävijä. Hän on vuodesta 1999 lähtien käynyt alkuvuosina vähintään yhdessä SM-kisasarjan osakilpailu vuodessa, ja osallistunut jokaiseen nykymuotoiseen SM-kilpailuun. Eikä tämä vuosi vielä riko hienoa sarjaa. Juho on Rikuun verrattuna täysi vasta-alkaja: hän löysi lajin pariin vasta syksyllä 1999, ja ehti mukaan ensimmäisiin SM-kisoihin vasta keväällä 2000. Sen jälkeen hänkin on osallistunut kisoihin joka vuosi.

Juho kävi maanantaina treenikierroksella kisaradalla. Ilmeestä päätellen treenit menivät hyvin.

Pelaajamme ovat jo treenanneet rataa, ja kyselimme heidän kuulumisiaan.

"Rata ei ole ollenkaan niin kauhea, kuin muistin", sanoi Jori samalla todeten, että uudet väylät antavat mukavan hengähdystauon tiukkoihin metsäväyliin verrattuna. Jorilla on muuten kova kirittäjä ensimmäisellä kierroksella, kun Hämäläisen Marko sattui samaan ryhmään.

Väylät ovat kuulemma haastavia ja vaativat tarkkuutta eikä välttämättä niinkään voimaa ja pituutta. Vaan miten se menikään, control is nothing without power?"Avauskiekot vaihtuivat kyllä Leopardeiksi aika nopeasti", totesi Jori. Toinen vaihtoehto kuulemma olisi heittää Sparkia, kuten Jouni.

Matukin painottaa kontrollin merkitystä Nummenmäen radalla: "Kyseessä on haastava rata, jossa pitää malttaa vain pelata kontrollia. Radalla on oikeastaan korkeintaan 5 väylää, joissa vaaditaan yli 100m avausheitto, mikäli pirkkoa mielii."

Jaria ei taida pahemmin radan suhteen mikään huollettaa, mutta hän oli hieman skeptinen kisakämppiksensä Jorin ajatuksesta puttitreeneistä mökin pihalla. "Minä en mielelläni puttaa liikaa kisojen aikana", Jari tuumaili ja meinasi, että putti kärsii sitten itse kisassa.

Jorin mukaan tämä on oiva upsiväylä. Jouni näyttäisi heittävän sen Sparkilla.

Entäs millaiset fiilikset ja toiveet pelajillamme on tuleville päiville?

Matulla ei ole varsinaisia tavoitteita, vaan toteaa tavoitteekseen ehjien kierrosten pelaamisen. "Katsotaan, mihin se riittää. Treenit ovat menny ihan ok ja melko paljon pirkkoja. Sama tatsi jos pysyy kisassa niin hyvää tulee", Matu toteaa. Jounilla on selkeät tavoitteet: "Tavoitteena on pelata sunnuntaina, eli hyviä heittoja paljon. Fiilikset ovat odottavan pelokkaat."

Jorilla on samat tavoitteet, eli olla 20 parhaimman MPM-pelaajan joukossa lauantain jälkeen ja päästä pelaamaan sunnuntain finaalikierrokselle. Jarikin haluaa päästä finaaliin, lisäksi hän sanoo tavoitteekseen "pelata kierroksia, joihin voi olla tyytyväinen". Hän jatkaa toteamalla "Jos kontrollipeli toimii, tavoitteita voidaan tarkistaa".

Maltillisimmat tavoitteet löytyvät Juholta, joka aikoo pelata sijoituksesta 1-90. Toivomme, että se on lähempänä tuota ykköstä kuin häntäpäätä. Rikulla on hieman hankalammat lähtökohdat: "Polvi kipeä, eikä voi bäkkäriä eikä foreakaan vauhdilla heittää. Eli senkään puolesta ei mitään tavoitteita ole, muuta kuin ryömiä maaliin".

Ensimmäistä vuotta OFSia edustava Jukalla oli hieman ikävä herätys tänään: "Mulla oli aamulla ikävää voimakasta kurkkukipua. Mutta aamulla kävin apteekissa ja sain lääkkeet käyttöön, olo on nyt parempi". Hänkin kuitenkin taviottelee finalipaikkaa, ja mainitsee lisätavoitteekseen sen, että "Jouni olisi tulosluettolossa mun takana".

Jukka, Matu, Jori ja Jouni treenikierroksella.

Kisat alkavat huomenna klo 8:00, ja tuloksia voi seurata tuttuun tapaan Kisakoneesta. Ryhmäjakoon liittyen sellainen hauska yksityiskohta, että Kisakone on arponut Ilmarin ja Rikun samaan ryhmään. Herrat lähtevät kierrokselle klo 15.40.

Toivotamme tsemppiä pelaajillemme. Muistakaahan se kontrolli, poweria unohtumatta, ja pitäkäähän OFS:n lippu korkealla! Me pidämme puolestamme peukkuja puolestanne.