3Jul/170

Kärkkäinen Open 2017

Viime viikonloppuna Ylivieskan Frisbeekarhut järjestivät Kärkkäinen Openin jo kuudetta kertaa. Kisa kuuluu alueemme suurimpiin ja ehdottomasti suosituimpiin, ja onhan siellä melko huikeat palkinnot tarjolla. Kärkkäinen Open on aina viimeisen päälle järjestetty, ja tänäkin vuonna oli paljon uusia pieniä yllätyksiä tarjolla pelaajille: kuten puskiin piiloitettuja lahjakortteja sekä "mestarien väylä" väylällä 9.

Jenni löysi oman nimensä mestarien väylältä.

Tänä vuonna kisaan osallistui 27 Oulun frisbeeseuraa edustavaa pelajaa neljässä eri luokassa, MPO-, FPO-, MPM- ja MA3-luokissa. Tällä kertaa OFS:lla ei ollut edustajaa MJ2-luokassa. Pelaajamme onnistuivat hienosti kisassa, sillä mitaleja matkasi ouluun yhteensä 5, eli kolmannes jaossa olleista mitaleista. Tai oikeastaanhan niitä mitaleja tuli kuusi, sillä Seppo Hänninen palkittiin Kärkkäinen Open Konkari -mitalilla kiitoksena siitä, että hän on osallistunut joka ikiseen tähän asti järjestettyyn Kärkkäinen Open -kisaan. Onnittelut Sepolle!

Seppo palkittiin KO Konkari -mitalilla.

MPO:ssa nähtiin uusi voittaja, kun Kivijärven nuori lupaus Antti Kotilainen vei luokan nimiinsä peräti kuuden heiton erolla kakkoseen. Toiseksi sijoittui viime vuoden mestari Mikko "Matu" Ylätalo, jolle tämä oli kauden ensimäinen kisa. Ei huono käynnistys tälle kaudelle.

Mikolle kauden eka kisa ja kauden eka palkintopallisijoitus.

Mikolle tämä oli kauden eka kisa ja kauden eka mitalisija.

FPO:ssa nähtiin kaksi erittäin tasaista suoritusta kahdelta erittäin tasaiselta kilpailijalta. Rovaniemeläinen Maija Laitinen pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen 54, eli -1. Jenni Eskelinen sen sijaan pelasi lauantain kierrokset pariin, joten finaalikierrokselle mentäessä naisilla oli kahden heiton ero. Finaalikierroksen jälkeen naisille jäi enää heiton verran eroa, tällä kertaa Maijan eduksi. Jennille tämä oli neljäs Kärkkäinen Open ja neljäs palkintosija.

FPO:ssa voitto meni jo toisen kerran putkeen Maija Laitiselle, Jennille kakkossija ja JyLin Heidi Laine kolmossija.

MPM-luokassa nähtiin tänä vuonna OFS:n pelaajien dominointia. Finaalikierrokselle mentäessä koko kärkikortti oli OFS:n miehittämä. Jukka Kälkäjä johti kolmen heiton turvin ennen Kimmo Mäenpäätä sekä Ilkka "Illi" Silkamoa ja Ilpo Tolosta. Finaalikierros oli Jukalle hieman vaikea, kun taas Kimmon heitto sujui paria bogia lukuunottamatta kuin tanssi. Lopussa Kimmolta jäi jokunen pirkko ottamatta, mutta sillä ei ollut väliä, voitto irtosi peräti kuuden heiton turvin ennen Jukkaa. Illi pelasi huippuhienon ykköskierroksen jälkeen pari hieman heikompaa kierrosta, mutta se riitti tällä kertaa kolmossijaan.

OFS:n pelaajille hieno kolmoisvoitto MPM-luokassa.

Pienenä hauskana kuriositeettina mainittakoon, että ennen kisoja julkaisimme alla olevan kuvan seuran instagramissa tekstillä "Onko se joku heistä?". Tällä kertaa vastaus on "Kyllä".

Yksi heistä on oman luokkansa mestari.

Yhdestä heistä tuli oman luokkansa mestari.

Viikonlopun muihin hienoihin suorituksiin lukeutuu Mika Kumpulan CTP-voitto. Miesten CTP-kisa käytiin väylällä 10, 100m pitkä melko avoin väylä, jossa kuitenkin on mando kierrettävänä oikealta. Väylä taitaa olla selkeä "vasurin väylä", sillä Mikan onnistui saamaan kiekon vain 0,275 m päähän korista!

Ihan kelpo CTP-tulos.

Kisat menivät siis ofsilaisittain hienosti, onnittelut kaikille mitalisteille ja muille tavoitteensa saavuttaneille. Haluamme myös seuran puolesta kiittää Ylivieskan Frisbeekarhuja jälleen kerran moitteettomasti järjestetyistä kisoista. Nähdään jälleen ensi vuonna!