28May/170

Perämeri Open – voitto kotiin!

Toppilassa aina yhtä hieno ja haastava Perämeri Open huipentui tänään finaalikierrokseen. Sää oli suorastaan, no, toppilamainen. Kovaa tuulta ja ajoittaista sadetta. Sää tuntui kyllä sopivan Oulun frisbeeseuran edustajille, sillä ofsilaiset voittivat jokaisen luokan, jossa oli ylipäätään seuran edustaja mukana! Koko kisassa oli peräti 48 OFS:n pelaajaa mukana, eli kotikisat vetävät puolensa.

MPO:ssa OFS:n Lasse Keränen ja Vuorelan Veikkojen Jesse Nieminen olivat tasatuloksessa -22 kolmen kierroksen jälkeen. Sudarissa Lasse selvisi voittajaksi, eikä ratkaisuun tarvittu kuin yksi väylä. Jesse avasi outtiin, jonka jälkeen Lassen par riitti voiton sinetöimiseksi. Kivijärven Antti Kotilainen sijoittui kolmanneksi tuloksella -18.

MPM:ssä kauden vahvasti aloittanut Ilkka Silkamo pelasi kolme ehyttä kierrosta, mutta niin teki myös Mika Kumpula. Jouni Huhtamäellä oli hieman vaisu kisan alku, mutta finaalipäivän -5 nosti miehen tasatuloksiin Ilkan ja Mikan kanssa - kaikilla kolmella tuloskortti näytti nimittäin -2 kolmen kierroksen jälkeen. Sudareihin mentiin, eikä siihen tarvittu kuin yksi väylä. Ilille pirkko, Jounille par ja Mikalle bogi, ja pystit oli jaettu. Kaikki mitalisijat OFS:lle!

Ilkka Silkamolle tämä on jo tuttua puuhaa. Tällä kertaa miehen rinnalla seisovat Jouni Huhtamäki ja Mika Kumpula. | Kuva: Mika Ylisaukko-oja

MPG oli Jari Niskasen doimiointia, voitto irtosi peräti 15 heiton erolla seuraavaan! Naisissa OFS:lla ei tällä kertaa ollut edustajia mukana kisassa, mutta sekin sarja oli tiukkaakin tiukempi. Kolmen kierroksen jälkeen kaksi naista olivat tasatuloksessa +25, JyLin Henna Saukko sekä Raanujärven kiekon Maija Laitinen. Tällä kertaa Henna vei sudareissa pidemmän korren ja ykköspysti matkusti siis Jyväskylään.

MPG:ssä Toppilan valtias oli tällä viikonlopulla Jari Niskanen. Toiseksi sijoittui Mats Enqvist Ruotsista ja kolmanneksi DG Kuusamon Osmo Alavuotunki. | Kuva: Mika Ylisaukko-oja

MA2-luokassa OFS otti niin ikään kolmoisvoiton. Ainossa täpärästi kakkoseksi jäänyt Juha Kehusmaa otti tänään uransa ensimmäisen voiton yhteistuloksella -7. Toiseksi sijoittu Mika Ylisaukko-oja -5 ja Tero Hyvönen oli kolmas tuloksella -1. Mainittakoon, että Mikan ensimmäinen kierros oli ns. bogey-free, eli tuloskortti Kisakoneessa näytti ainoastaan valkoisia tai punaisia ruutuja. Loistoa!

Juha Kehusmaa otti uransa ensimmäisen voiton, toiseksi sijoittui Mika Ylisaukko-oja ja pronssi meni Tero Hyvöselle. | Kuva: Jouni Huhtamäki

Kerrottakoon vielä, että Helsingissä ja Sipoossa pelatussa Tyynessä, joka oli samalla vuoden neljäs EuroTour-osakilpailu Juho Parviainen vei voiton peräti neljän heiton erolla Pasi Koivuun! Onnittelut!

OFS onnittelee kaikkia mitalisteja ja muita itsensä ylittäneitä!