26Mar/170

Winter Games 2017 on pelattu

Winter Games on nyt taputeltu, ja on aika siirtää katse kohti kesää. Tänä vuonna Winter Gamesia pelattiin yhteensä kolmella eri radalla (Toppilassa, Pikkaralassa sekä Hietasaaressa), ja kuuteen osakilpailuun osallistui yhteensä 188 pelaajaa.

Ensimmäinen osakilpailu pelattiin Toppilassa kauniissa, mutta kylmässä säässä.

Ensimmäinen osakilpailu pelattiin Toppilassa kauniissa, mutta kylmässä säässä. | Kuva: Kajsa Wickström

Winter Gamesissa Oulun frisbeeseuran pelaajat olivat erittäin menestyksekkäitä, peräti neljässä luokassa kokonaiskisan voittoon ylsi OFS:a ja jokaisessa osakilpailussa podiumilla nähtiin lukuisia ofsilaista pelaajaa.

Challenger-luokan voittajaksi ylsi tasaisen hienosti pelannut Janne Auvinen, selkeällä erolla kahta osakilpailua voittaneeseen Mikko Iisakkaan. Jannen lopputulos 104 ja Mikon 98.  Jannen ja Mikon jälkeen tilanne oli todella tasainen, ja kolmanneksi ylsi Antti Hintikka tuloksella 79 ennen Jani Matinlassia, jonka tulos oli 73.

Masters-luokka oli ofsilaisten tiukkaa kisaa alusta loppuun. Kokonaiskisan voittajaksi selvisi viimeisen osakilpailun voiton napannut Jori Löytynoja. Jorin yhteistulos 127.  Toiseksi sijoittui kisasarjan vahvasti aloittanut Marko Pikkumäki, 118,  ennen Jouni Huhtamäkeä, 93,  ja Mikko "holari" Pullia, 84.

Grandmasters-luokassakin oli tänä vuonna erittäin vahva ofsilaisedustus. Kokonaiskisan vei nimiinsä Jari Niskanen neljällä osakilpailuvoitolla ja tuloksella 142 ennen Riku Kaajakaria, jonka tulos oli 124. Kokonaiskisan kolmanneksi sijoittui itsensä viimeisen osakilpailun podiumille jo ennen kisaa puhunnutta Heikki Riekkiä. Heikki voitti viimeisen osakilpailun, ja hänen tuloksensa kokonaiskisassa oli 103, eli vain pari heittoa paremmin kuin Seppo Hännisellä, joka nappasi kokonaiskisan neljännen sijan tuloksella 101.

Viimeisen osakilpailun voittajat, keskellä tyytyväinen Heikki Riekki. | Kuva: Pasi Laukkanen

Ladies-luokassa pelasi tällä kaudella peräti seitsemän eri naista, tämä lienee jonkinsortin ennätys?! Tähän voisi vielä lisätä sen, että lady Jenni Eskelinen pelasi tänä vuonna pro-luokassa, eli naisia oli yhteensä mukana 8. Ladies-luokan kokonaiskisan voitto meni Kajsa Wickströmille, joka nappasi voiton neljästä osakilpailusta ja sai kokonaispisteet 145. Toiseksi kokonaiskisassa sijoittui Maija-Liisa Parviainen, 119,  ennen Päivi Riekkiä, 107. Naisissa palkittiin tänä vuonna 3 pelaajaa ja muissa luokissa 4 pelaajaa.

Pro-luokka oli kaikista tiukin kisasarja tänä vuonna. Tänä vuonna kokonaiskisan voitti Oulun Bogitikkojen Teemu Holappa tuloksella 104. Teemu vei voiton vain kolmen pisteen erolla Lasse Keräseen, jonka tulos on 112.. Erikoista on, että Lassella oli kaksi osakilpailuvoittoa ja Teemulla vain yksi. Teemu onnistui tällä kertaa voittamaan kokonaiskisan tasaisen varmalla suorittamisella. Pro-luokissa palkinnoille ylsivät myös Mikko Kaikkonen, 90, ja OFS:n nuori lupaus Henri Sirniö, 89.

Tässä vielä luettelo palkinnoille yltäneistä. Ja suotakoon vielä pienimuotoinen hehkutus, 19 palkitusta pelaajasta ainoastaan kolme (Holappa, Kaikkonen ja Hintikka) edustavat jotain muuta seuraa kuin Oulun frisbeeseuraa!

Ladies:

2. Mikko Iisakka
3. Antti Hintikka
4. Jani Matinlassi

Täydellinen tulosluettelo löytyy täältä.
Winter Gamesissa on hauskaa!

Winter Gamesissa on hauskaa! | Kuva: Kajsa Wickström