27Feb/170

Viikon jäsen – Antti Malo

Viikon jäsen on Antti Malo, OFS:n pipolätkäporukan kovin puolustaja ja joukkueenjohtaja, joka pitää huolen siitä, että muut pelaajat kävyät säännöllisesti treeneissä. Antti on ollut OFSin jäsen jo pitkään, ja nyt on aika tutustua vähän tarkemmin tähän konkariin.

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Taisipa olla vuosi 2003 kun tuli paljon kuljettua hiirosen kenttien läpi pyörällä hiiroseen ja ihmettelin monesti kentällä olevia metallisia koreja. Googlettamalla sitten selvisi että kyseessä oli laji nimeltä frisbeegolf. No suunnilleen samantien siinä sitten laitettiin veljen kanssa kiekkoja tilaukseen ja siitäpä se sitten lähti.

Antti Perämeri Openissa muutama vuosi sitten.

Miksi juuri frisbeegolf? Mikä lajissa viehättää?

Frisbeegolf on halpa harrastus koska yhdellä kiekolla jo pääsee hyvin alkuun ja radat ovat pääasiassa ilmaisia. Lajissa viehättää monetkin asiat, esim. kiekon lentorata, rento ulkoilu luonnossa, kavereiden kanssa rupattelu ja miksei myös kilpailutilanteiden jännitys. Lajissa ei myöskään voi koskaan olla liian hyvä vaan aina löytyy osa-alueita missä voi kehittyä, joten sekin tuo lisämausteensa lajiin.

Olet pelannut melko pitkään, miten laji ja harrastusolosuhteet mielestäsi ovat muuttuneet?

Laji on mennyt huimasti eteenpäin noista vuosista kun tuli itsellä aloitettua. Kiekkoja on paljon enemmän tarjolla, ratoja on tullut satoja lisää ja huippupelaajien taso on aivan eri levelillä. Radat ovat myös paljon haasteellisimpia ja pääosin paremmin hoidettuja. Radoilla harjoittelu on nykyään hieman hankalampaa kovan suosion vuoksi, mutta vastapainoksi taas monet seurat tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden harjoitella talvisin sisätiloissa. Toivoisinkin että tulevaisuudessa ratasuunnittelussa otettaisiin huomioon myös tila harjoittelua varten eli rangeja ja puttausalueita lisää radoille.

Putti kunnossa, kaikki kunnossa.

Millaisen muutoksen haluaisit nähdä frisbeegolfissa lähivuosina?

Kapeampiin koreihin pelaaminen voisi olla ihan mielenkiintoinen muutos, ainakin kokeilumielessä. Muutenhan laji on kovassa nosteessa ollut monta vuotta ja porskuttaa aivan oikeaan suuntaan.

Entäs OFS, mihin seuran tulisi pahostaa vielä enemmän?

Junioirityöhön panostaminen on varmaan se seuraava suurempi haaste jokaiselle seuralle. Junioireita on kuitenkin vain kourallinen seurojen listoilla vaikka radoilla junioreita näkee tämän tästä.

Lempikiekkosi perusteluineen.

KC 12x Champion Fire(Laitisen)pirkko! Monipuolinen ja mielestäni paras kiekko mitä on koskaan valmistettu. Tuskin tarvii tämän enempää perustella.

Mikä on kotiratasi? Entä suosikkiratasi, onko se sama vai joku muu rata?

Hiirosen DGP on kotirata, mutta ei nykyisessä kunnossa kuulu enää suosikkiratoihin. Minulla ei sinänsä yksittäistä suosikkirataa ole ja tärkeintä minulle nykyään on se että rata on hyvin hoidettu niin että siellä on ilo pelata eikä aika tuhraannu lost discien etsintään.

Antti ensimmäisen Självständighetsdag Openin TD:nä vuonna 2013.

Mitä saavutustasi frisbeegolfissa arvostat eniten?

No eipä nuita saavutuksia juuri ole. Joku seuran mestaruus on amatööriluokasta voinut tulla ja viime vuoden Oulu Masters 3. sija ehkä jopa hieman yllättäen puolikuntoisena. Parhaiten varmaan olen kuitenkin pelannut Turun European Open preliminary kisassa 2013 ja seuraavan vuoden SM-kisoissa.

Mitä tekisit, jos aikaa ja rahaa olisi rajattomasti?

Varmaan lähtisin aivan ensimmäiseksi maailmanympärimatkalle tutkimaan maailmankolkkia ja saattaisin jopa kiekot ottaa mukaan!

Kiitos haastattelusta, Antti! Ensi viikolla vastausvuorossa on Team Westsiden tuore jäsen, Mr. Naamivaara, Mika Ylisaukko-oja.