20Feb/170

Viikon jäsen – Henri Sirniö

IMG-20170218-WA0002Tämän viikon jäsen on Oulun frisbeeseuran hallitseva junioreiden mestari Henri Sirniö. Tälle kaudelle 19-vuotias Henri siirtyi aikuisten sarjoihin. Hän on aloittanut  kilpailemisen miesten luokissa ryminällä, haastaen – ja välissä voittaen – kaupungin kovimpia pelaajia Winter Gamesin ja Pikkaralan Talviliigan osakilpailuissa. WG:ssä Henri on 4. sijalla pro-luokassa ja hän johtaa Talviliigan avointa luokkaa.

Tänään tutustutaan hieman tarkemmin tähän  nuoreen lupaukseen ja kuullaan, millaisia tulevaisuuden suunnitelmia hänellä on.

Milloin ja miten löysit frisbeegolfin pariin?

Ensimmäisen kerran lajia tuli kokeiltua kesällä 2013. Kaveri pyysi mukaan Hiiroseen heittämään lainaten pari kiekkoa. Muutaman kokeilukerran jälkeen tuli omatkin kiekot hommattua ja sitten radalla käytiinkin jo lähes päivittäin.

Mikä frisbeegolfissa viehättää eniten?

Frisbeegolfissa viehättää ne kaikki eri osa-alueet, joista laji koostuu. Oman kehityksen huomaaminen ja samaan aikaan virheiden läpikäyminen ajavat treenaamaan näitä kaikkia osa-alueita aina vain lisää ja lisää. Kokonaisuutena lajia on melko halpa harrastaa ja kiekon heittely hyvässä seurassa on erittäin mukavaa.

Millainen urheilutausta sinulla on?

Harrastin salibandya 10 vuoden ajan parhaimmillaan SM-sarja tasolla ja olin kyseisellä lajilla myös Kastellin urheilulukiossa. Lopulta kuitenkin into frisbeegofiin kasvoi niin suureksi, että päätin lopettaa salibandyn ja keskittyä täysin frisbeegolfiin. Ajoittain tulee kuitenkin vielä käytyä höntsävuoroilla salibandyssa.

Henri Pikkaralan avajaiskisassa.

Kisakautesi on alkanut todella vahvasti, millaisia tavoitteita sinulla on tälle kaudelle?

Tavoitteena on kisata mahdollisimman paljon Oulun alueen kisoja ja saada mahdollisimman tasainen kokonaisuus tulevasta kaudesta. Rating olisi tarkoitus nostaa vähintään sinne 925. Kauden pääkisojen olisi tarkoitus olla Kärkkäinen Open sekä amatöörien SM-kisat.

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

Vahvuuteni on varmaankin puttaaminen, sillä sitä tulee treenattua ylivoimaisesti eniten. Lisäksi sekä rysty- että kämmenheitto ovat melko tasaisia keskenään. Kehitettävää löytyy lähestymisheitoissa sekä eri heittokulmien hallitsemisessa, erityisesti anhyzer.

Mikä on suosikkikiekkosi ja miksi?

Innovan Yeti Pro Aviar. Viimeiset pari vuotta ollut bägin luottokiekko. Bägistä löytyy monta erilaista kulutukseltaan sekä puttaamiseen että heittämiseen. Muovi on mukavan tahmeaa, eikä se ole liian kovaa eikä liian pehmeää.

Mikä on kotiratasi sekä suosikkiratasi , onko se kenties eri rata kuin kotiratasi?

Kotiratani on Hiironen. Suosikkiratani on kuitenkin Ylivieskan Liikuntapuisto. Se on hyvin hoidettu ja hyvään ympäristöön rakennettu. Väyliä on monipuolisesti erilaisia.

Henri ja holari Honkimaan 18:selle.

Missä olet viiden vuoden kuluttua? Kuuluuko frisbeegolf sinun ”pitkän tähtäimen suunnitelmiin”?

5 vuoden päästä uskon ja toivon olevani heittämässä kiekkoa vielä yhtä aktiivisesti kuin nykyäänkin. Tavoitteena olisi vielä joskus päästä haastamaan ihan sitä Suomen ylintä kärkeä ja kisaamaan kovalla tasolla myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Kiitoksia haastattelusta, Henri. Toivotamme sinulle menestystä tulevalle kisakaudelle, eiköhän me nähdä Pikkaralassa amatöörien SM-kisojen merkeissä syyskuussa!

Ensi viikolla viikon jäsenenä on vanha konkari, Malon Antti. Silloin saamme kuulla, miten laji on hänen mielestään kehittynyt Oulussa vuosien aikana.