Oulun Frisbeeseura ry

29Nov/150

Viimeinen ilta tällä kokoonpanolla…ko?

Tänään on viimeinen ilta nykyiselle hallitukselle, sillä huomenna järjestetään Oulun frisbeeseuran vuosikokous, jossa valitaan hallitus vuodelle 2016. Tämä saattaa siis olla viimeinen ilta tällä nykyisellä kokoonpanolla, joten katsotaanpa hieman taaksepäin, mitä hallitus on puuhaillut, ja mitä seurassa on tapahtunut tällä kaudella.

Tammikuussa Suomen frisbeegolfliitto palkitsi vuoden 2014 parhaimmat ja palkitsi OFSin vuoden seurana seuraavin perusteluin

”OFS järjesti Oulun seudulla esimerkillistä lajitoimintaa kaikilla tasoilla paikallisista viikkokilpailuista henkilökohtaisiin SM-kilpailuihin. OFS teki laadukasta työtä SFL:n vision tärkeillä juniorityön ja naistyön osa-alueilla, loi harrastusmahdollisuuksia ja liikutti suomalaisia.”

Oulun frisbeeseuralle myönnettiin tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä tunnustuspalkinto ja palkinto myönnettiin juhlallisin menoin kaupungintalolla maaliskuussa. Palkinnon myönsi Oulun kaupunki, ja palkinnon suuruus on 2 500 euroa. Palkinnon perusteluissa sanottiin, että

"Oulun frisbeeseura on ennakkoluulottomasti rohkealla asenteella ja otteella edistänyt frisbeegolfin tunnettavuutta ja lajitietoa Oulun seudulla. Lajin harrastajamäärä on kasvanut voimakkaasti ja erityisesti vuonna 2014 seuran toiminnan pääpaino on ollut naisten ja junioreiden toiminnan edistämisessä. Laji edustaa liikuntamuotoa, jonka aloittamisen kynnys on matala ja lajia voivat harrastaa myös eri-ikäiset ja eritasoiset liikkujat yhdessä. Seuran jäsenet osallistuvat aktiivisesti vahvaa talkoohenkeä osoittaen lajin olosuhteiden kehittämiseen ja ylläpitämiseen Oulussa. Oulun Frisbeeseura on ansioitunut myös eritasoisten kilpailujen järjestäjänä tuoden hienolla tavalla esille niin oululaisuutta kuin oululaista osaamista. Frisbeegolfseuran jäsenet ovat menestyneet loistavasti paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Nämä mainiot saavutukset ovat varmaankin omalta osaltaan innostaneet uusia nuoria ja vanhempia harrastajia lajin pariin."

Oulun frisbeeseura järjesti 25. huhtikuuta uusille pelaajille suunnatun tapahtuman, johon osallistui lähes 30 lajista innostunutta nuorta ja aikuista. Paikalla oli 11 ohjaajaa seuran riveistä. Nelituntisessa tapahtumassa käytiin läpi erilaisten heittojen lisäksi myös lajin perussäännöt ja etiketti. Tapahtuman järjestämiseen saatiin toimintatukea Suomen frisbeegolfliitolta.

Toukokuun aikana Oulun frisbeeseura osallistui yhdessä BSC Disc Golf Teamin kanssa Suomen frisbeegolfliiton ja Valo ry:n järjestämään #MunLiike-tapahtumaan, jonka tarkoituksena oli tehdä frisbeegolf ja ultimate tutuiksi koululaisille eri puolella Suomea. #MunLiikkeen tiimoilta seurat kävivät yhdessä ohjaamassa pari liikuntatuntia 8- ja 9-luokkalaisille pojille Pitkäkankaan koululla.

Touko-syyskuun aikana Oulun frisbeeseura järjesti yhteensä 9 PDGA:n alaista kisaa. Näistä kisoista 7 järjestettiin ihan omin voimin, ja kaksi kisaa (pohjoinen AM2-tour sekä Oulu Open) järjestettiin yhteistyössä BSC Disc Golf Teamin kanssa. Kauden kisoihin kuuluivat paitsi maailman toistaiseksi pohjoisin PDGA-kisa Naamivaarassa, Pellossa, lisäksi muun muassa Ainon Päivän Kisa II, jossa naiset olivat jälleen pääosassa, ensimmäinen PDGA-kisa Honkiman radalla sekä Grip EQ -tourin viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu Toppilassa. Näiden kisojen lisäksi OFSin aktiiviset jäsenet ovat järjestäneet n. 50 muuta kisaa.

Seuran mestaruuskisat järjestettiin tänä vuonna kolmipäiviäisinä 25.–27.9. Perjantaina pelattiin parigolfin mestaruudesta Köykkyrin kiinteällä radalla, ja lauantaina oli vuorossa yksilökisan kaksi ensimmäistä kierrosta. Yksilökisa käytiin lauantaina hauskalla muokatulla radalla Köykkyrissä. Sunnuntaina kisan ratkaisut nähtiin Pikkaralan uudella radalla pelattavassa finaalikierroksessa. Seuran mestarit ovat: Lasse Keränen (avoin), Jenni Eskelinen (naiset), Jari Niskanen (masters) sekä Arttu Engström (amtöörit).

Marraskuussa seura osallistui Ari Penttalan järjestämään movember-keräykseen ja lahjoitti euron jokaisesta jäsenestään keräykseen. Lahjoitus oli yhteensä 193 euroa. Marraskuussa palkittiin myös vuoden parhaimmat saavutukset OFS Awardseissa juhlallisin menoin nauttien samalla hyvästä seurasta sekä maittavassa ruoassa.

Ensi kausi kolkuttelee jo ovella, ja vuoden ehdoton kokokohta tulee olemaan elokuiset EM-kisat Toppilassa. Kisojen järjestäminen tulee vaatimaan ison ponnistelun paitsi uudelta hallitukselta myös kaikilta seuran jäseniltä, koska talkoiltavaa on to-del-la pal-jon. Jokaisen panos tulee olemaan tärkeä, joten pistäkäähän jo kisojen päivämäärät kalenteriinne ja anokaa pomolta ja puolisolta vapaata kisojen ajaksi.

EDGC2016-logo_300

Haluan tässä vaiheessa kiittää vuoden 2015 hallitusta loistavasta työstä.

Kiitos Jukka. Sinulla on hyvää näkemystä, ja olet aina yhtä tarkka oikolukemaan kirjoittamiani tekstejä, ja tänä vuonna olet ollut myös hyvä lenkki seuran hallituksen ja Pikkaralan hallituksen välillä

Kiitos Kimmo. Sinulla on ollut se (ainakin minun mielestäni) kaikesta tylsin nakki: kirjanpito. Olet huolehtinut siitä pikkutarkasti ja nurisematta, minä en olisi siihen pystynyt.

Kiitos Jenni. Olet kilpapelaamisen lisäksi huolehtinut viikkokisat.comista sekä osallistunut hallitustyöskentelyyn uskomattomalla tarmolla - sinussa on yhtä paljon virtaa kuin pienessä kylässä!

Kiitos Tero. Jos jokin asia tarvitsee hoitajan, sä hoidat! Sinuun voi luottaa säässä kuin säässä, teet loistavaa työtä seuran ja koko lajin eteen niin monella eri tavalla, että menisi koko ilta niitä luetellessä.

Kiitos Mikko. En saisi edes sähköposteja läheteltyä jäsenille ilman sinua. Sinä teet paljon näkymätöntä työtä, josta me muut voimme vain nauttia toimivan kisakoneen ja foorumin muodossa.

Kiitos myös kaikille jäsenille, jotka tuovat oman panoksensa - suuren tai pienen - tähän lajiin. Ilman jäseniä seuraa ei voi olla olemassa, ja onhan se jo tullut todistettua, että pelaamme #hyvässäseurassa. Te kaikki rokkaatte! Olen sanattoman ylpeä ja kiitollinen siitä, että olen saanut luotsata tätä maan mainiointa porukkaa tämän vuoden.

Lopuksi haluan toivottaa suuresti tsemppiä tulevalle hallitukselle, ketä te sitten olette!

- Kajsa

kiitos2015

 

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja vielä.


Leave a comment

Ei paluuviitteitä vielä.