8Oct/151

Ensimmäinen kierros USDGC:ssä takana

Ensimmäinen kierros Winthropissa on nyt takana, ja USDGC:n tulosluettelo näyttää ehkä hieman erilaiselta, kuin mitä moni oli veikannut. Johdossa ensimmäisen kierroksen jälkeen on Nate Doss, tuloksella -11. Kakkosena vat "Mähösen serkku" nuori Eagle McMahon ja Suomessakin kesällä vieraillut Nate Sexton tuloksella -8. Paras suomalainen ensimmäisen päivän jälkeen on Teemu Nissinen, tuloksella -3.

Juholla oli hieno alku kisaan, ja hän selvitti ensimmäiset 9 väylää tuloksella -3, mutta sen jälkeen plussaa alkoikin satamaan. Takaysille mahtui vain yksi pirkko, ja aivan liian paljon punaista tuloskortissa. Lopullinen tulos +5, joka oikeuttaa sijaan 62.

Juho ja Ken Climo.

Juho, hazarditko siellä oli ongelmana vai mistä tämä tulos johtuu?

- Hazardithan ei tuota ongelmia kuin vähän, kun sieltä saa jatkaa peliä, mutta paikoitellen vaan oli ajatus itsellä hukassa, ja tuli pari tyhmää mokaa, Juho kertoo ensimmäisestä kierroksestaan. Lisäksi puttaaminen oli jostakin syystä löysänoloista tekemistä.

Pääsit kuitenkin pelaamaan kunnoitettavassa seurassa, viisinkertaisen  USDGC-mestarin Ken Climon kanssa. Millainen pelikaveri hän oikein on?

- Climo oli tänään rennolla tuulella, varsinkin kun sen peli alkoi loppua kohden paraneen, Juho kertoo pelikaveristaan.

Juhon urakka jenkeissä jatkuu, ja hän lähtee toiselle kierrokselle tuntia eilistä aiemmi, klo 8.14 paikallista aikaa (15.14 meidän aikaa). Toivotamme hänelle tsemppiä toiselle kierrokselle. Odotamme juhomaista nousua, ja uskomme, että huippukierros on vasta tulossa!

Päivän viimeinen putti.

Winthropin radalta tavoitimme myös pitkän linjan OFSilaisen ja nykyään talvet Kaliforniassa asustelevan Erno Väyrysen, jonka käsialaa tässäkin nähtävät kuvat ovat.

Erno, oletko siellä töissä vai lomalla?

- Töissä olen, olen haastattelemassa ihmisiä ja kasvattamassa DiscGolfPark-verkostoa. Meillä on tavoitteena tehdä 500 uutta rataa Jenkkeihin vuoden 2020 ennessä, joten kisoja ei ehdi juuri katsomaan, Erno vastaa iloisesti.

Kuka on voittajasuosikkisi, enäs kenet nostaisit esiin suurimana yllättäjäehdokkaana?

- Veikkaan, että Pauli (McBeth, toim. huom.) vie tällä kertaa. Kovimpiin haastajiin kuuluvat Will, Ricky ja Jeremy. Yllätys olisi, jos Simo (Lizotte, toim. huom.) veisi. Taidot kyllä riittäisivät, Erno kertoo.

Kisat jatkuvat tänään, mutta muistathan sitä ennen käydä katsomassa eilistä Insider Showta?

1. Tsemit Juholle!