1Apr/152

Hiirosen radasta 9-väyläinen

Hiirosen rata muutetaan tulevana kesänä 9-väyläiseksi puistoradaksi, jossa väylien mitat tulevat olemaan 40-80 metriä. Uusi rata-alue sijaitsee nykyisten väylien 3-9 alueella ja sen kohderyhmä ovat vasta-alkajat sekä juniorit. Kilpatason pelaajille jää edelleen käyttöön muut radat.

Kalifornian auringon alta tavoitettu Erno Väyrynen tulee suunnittelemaan uuden radan ja hän sanoo, että tämä on mukava haaste. ”Yleensä suunnittelen haastavia ratoja, nyt joudun miettimään asioita eri tavalla.” Saa nähdä, mitä hän meille keksii.

Syy radan supistukseen ovat hiihtäjiltä tulleet valitukset.

Kaupunki on tänä talvena vastaanottanut lukuisia valituksia vaaratilanteista ja ”pelottavista tilanteista”.  Eräässä palautteessa Kuivasjärven Auran Voitto Mononen kertoo, että etenkin junioreita on pelottanut hiihtää kiekkojen viuhahdellessa kohti. Myös Oulun hiitoseuran Aino Umpihanki raportoi vaaratilanteesta kaupungille: Tuomirannan holarin aiheuttama melu pelästytti häntä niin, että hän kaatui hankeen.

Tuleva ykköskori on nykyinen 8. kori.

1. Tarkoittaako tämä sitä, ettei hiirosessa enää kesällä ole 18 väylää? Missä vaiheessa muutokset tehdään?

• Kyseessä oli aprillipäivänä julkaistu juttu, joten kyseessä oli jekku. Ilmeisen hyvä jekku, jos läpi meni :)
      Mutta muutoksia siis ei tulla tekemään, Hiironen on tänäkin kesänä sama 18-väyläinen rata kuin aiemmin.