Oulun Frisbeeseura ry

16Mar/152

OFS on jäsen Pikkaralan frisbeepuisto-osuuskunnassa

Ouluun puuhataan uutta rataa!

Joukko oululaisia frisbeegolfin aktiivisia harrastajia perusti vastikään Pikkaralan frisbeepuisto-osuuskunnan. Osuuskunnan tavoitteena on rakentaa ja ylläpitää uusi frisbeegolfrata Oulussa.

Tänään Oulun frisbeeseura liittyi jäseneksi osuuskuntaan. Kuultuaan jäseniä seuran hallitus päätti, että jäsenyys osuuskunnassa edistäisi frisbeegolfin harrastamismahdollisuuksia Oulussa tavalla, joka hyödyntäisi jäseniä. Harrastajamäärien kasvaessa uusille radoille on tarvetta. Lisäksi jäsenyys osuuskunnassa antaa myös mahdollisuudet järjestää viikkokisoja ja isompia PDGA-kisoja radalla ilman ratavuokraa. Viikkokisat järjestetään ilman ratamaksua, joten tämä on ehkä jäsenille suurin hyöty. Kiitos kaikille keskusteluun osallstuneille ja kantansa kertoneille jäsenille.

Mikä Pikkarala?

Frisbeegolfin harrastajien käyttöön tulee yksinomaan frisbeegolfiin pyhitetty rata-alue. Rata suunnitellaan heti alunperin frisbeegolfin harrastajien tarpeiden mukaan. Pikkaralan alue sijaitsee vajaan 20 minuutin etäisyydellä Oulun keskustasta ja se on nopean päätien varressa.

Osuuskunnan tavoitteena on rakentaa 18-väylän frisbeegolfille pyhitetty rata ensi kesän aikana. Rata-alue on monipuolinen ja suunniteltu rata sisältää monenlaisia väyliä: aukeita, pitkiä siivutusväyliä, ylä- ja alamäkiväyliä sekä tiukkoja metsäväyliä. Alue on n. 20 hehtaarin suuruinen ja sinne voidaan rakentaa jopa useampi rata.

Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoa hankkeesta ja kenties haluat liittyä jäseneksi osuuskuntaan, voit ottaa yhteyttä Jukka Karjalaiseen: jukka.m.karjalainen@elisanet.fi tai 040 5568 974.

Avoimia väyliä...

Avoimia väyliä...

...ja tiukkoja metsärännejä.

...ja tiukkoja metsärännejä.

 

Kommentit (2) Paluuviitteet (0)
 1. Tämähän oli mielenkiintoinen ylläri. Alueelta varmaankin siis häädetään ns. jokamiesoikeuksin harrastavat airsoftaajat, jotka häädettiin jo kertaalleen myös Hiukkavaarasta uusien kaavojen ja tonttien takia. Ai että lämmittää 15 vuotta airsoftia harrastaneen mieltä, kuin kesäinen aurinko konsanaan, ajatus että taas Oulun alueella on lähes kodittomana useampi sata harrastajaa. Haluaako kiekko-golfaajat ehdottaa minne pitäis siirtyä seuraavaksi? Onko joku muu paikka suunnitteilla myös, mistä ei kannata alkaa vääntämään osuus kunnan kanssa? Oispa jännä tietää.

  • Hei,

   Kyllä, alueesta tehdään frisbeegolfille omistettu alue. Osuuskunta on vuokrannut alueen sen omistajalta, ja frisbeegolfradan rakentaminen on jo edennyt kovaa vauhtia.

   Onneksi metsät eivät Suomesta lopu, joten uskoisi teille airsoftaajillekin löytyvän sopiva alue jostakin Oulun seudulta. Oletteko olleet yhteydessä esim. kaupungin ja kuntien liikuntapalveluihin, ehkä he pystyisivät antamaan vinkkejä sopivista alueista.

   Muista käynnissä olevista ratahankkeista en ole tietoinen. Hiukkavaaraanhan on jo pitkään ollut käsittääkseni suunnitteilla rata, mutta siitä ei ole kuulunut mitään. Eikä liikuntapalveluiden ihmiset tiennyt sen etenemisestä ainakaan vielä viime vuonna mitään.

   – Kajsa Wickström, OFS ry:n puheenjohtaja


Leave a comment

Ei paluuviitteitä vielä.