Oulun Frisbeeseura ry

17Mar/180

Winter Games 2018 huipentuu huomenna

Winter Games 2018 huipentuu huomenna sunnuntaina 18.3. pelattavaan finaalikisaan. Finaalikisa pelataan Pikkaralan hangilla, toivon mukaan auringosta nauttien.

Pikkarala toimii WG:n finaalinäyttämönä.

Pikkarala toimii WG:n finaalinäyttämönä.

Monessa sarjassa on vielä kokonaiskisaa ajatellen jännittävä tilanne. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Ofsin Lasse Keränen tulee viemään Pro-sarjan nimiinsä, sillä lähin haastaja Henri Sirniö ei ole vielä ainakaan ilmoittautunut mukaan finaaleihin. Lassella on tällä hetkellä 112 pistettä ja Henrillä 83, eikä muita haastajia näy lähelläkään, eli Lasse vienee voiton vaikkei pelaisikaan sunnuntaina.

Naisissa Rolffareiden Riina Körkkö näyttäisi vievän voiton. Mukaan on kyllä ilmoittautunut pahimmat kilpasisaret Maija-Liisa Parviainen ja Päivi Riekki, molemmat Ofsilaisia, mutta ero on tainnut jo kasvaa liian suureksi – ja jos Riina vain pääsee maaliin, hän vie kyllä voiton mukanaan Rovaniemelle.

Eetu, Jouni, Jukka, Riina ja Lasse - nähdäänkö sama viisikko palkintopallilla huomenna?

Eetu, Jouni, Jukka, Riina ja Lasse - nähdäänkö sama viisikko palkintopallilla huomenna?

Mastersissa johdossa on tällä hetkellä OBT:n Teemu Holappa pisteillä 96. Häntä seuraa tiukasti Ofsin Marko Pikkumäki 86 pisteellä ja Jori Löytynoja 76 pisteellä. Kaikki herrat ovat kisassa mukana sunnuntaina, joten vielä ei ole jaettu mitään sijoituksia kokonaiskilpailua ajatellen.

Grandmasters-sarja on tänä vuonna ollut tuoreen Ofsilaisen ”ämpeegeeläisen” Jukka Määtän ylivoimaa. Jukalla on kasassa 115 pistettä ennen Ofsin konkaripelaajia Jari Niskasta, jolla on 77 pistettä.

Vai poseeraako kenties Mikko ja Kristian kuvissa Jukan ja Jounin kaverina?

Vai poseeraako kenties Mikko ja Kristian kuvissa Jukan ja Jounin kaverina?

Challenger-sarja on tänä vuonna nuorten miesten sarja: kärjessä olevien kahden pelaajan yhteenlaskettu ikä on tällä hetkellä vain 31 vuotta (joka muuten on vähemmän kuin Ofsilaisten keski-ikä…). Sarjaa johtaa tällä hetkellä Ofsin uusi tulevaisuudenlupaus Kristian Kuoksa 110 pisteellä ennen Ofsin Eetu Vähäkuopusta, jolla on kasassa 93 pistettä. Seuraavaan on sitten matkaa lähes 40 pistettä. Huomenna selviää, millä sijoituksilla pojat tulevat maaliin, ja miten pisteet vaikuttavat kokonaiskisan tuloksiin.

Tsemppiä kaikille pelaajille huomiselle, ja pitäkäähän Ofsin lippua korkealla! 

5Mar/180

Viikon jäsen – Kristian Kuoksa

Kristian Kuoksa

Kristian Kuoksa

Kymmenen maanantaita sitten aloitettiin tämä juttusarja, eli viimeistä viedään. Tänään viikon jäsen on tuore Ofsilainen, itse asiassa niinkin tuore, ettei hän virallisesti edes ole seuramme jäsen (SuomiSportia odotellessa...). Viikon jäsen Kristian Kuoksa. Hän on kenties nimenä ja kasvoina tuttu Winter Gameseissa käyneille pelaajille tai hallivuoroilta.

Kristian on nuoresta iästään ja lyhyestä kilpailuhistoriastaan huolimatta onnistunut tekemään vaikutuksen useaan. Ouluhallissa treenaavat ovat saaneet nähdä, miten hänellä lentää putterit (Nova) kevyesti takaverkkoon, kun käytössämme on koko halli, yli 90 metriä tilaa heitellä.

Kristian on aloittanut kilpailemisen tällä kaudella, ja kolmesta Winter Games -osakilpailusta hän on voittanut kaksi, ja johtaa siten luokan kokonaiskilpailua. Kun kaksi kisaa on pelaamatta, Kristianilla on tuntuva 22 pisteen kaula kakkosenena olevaan. Seuraava osakilpailu pelataan tulevana sunnuntaina.

Miten sinä aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Aloitin frisbeegolfin 2015 kesällä. Olin kokeilut lajia ennestäänkin koulun liikuntatunnilla, mutta en vielä silloin innostunut siitä. Tutustuin lajiin tarkemmin 2015, koska pappa teki veljensä kanssa muutaman väylän Rovaniemelle, ja se innosti aloittamaan kisailun siellä.

Miksi juuri frisbeegolf?

Frisbeegolfin treenaaminen on hauskaa ja siinä huomaa kehityksen nopeasti, sekä sitä voi treenata melkeinpä missä vain. Kehittyminen ja sen huomaaminen on parasta kilpailun ohella.

Onko sinulla harrastus- tai kilpailutaustaa muissa lajeissa?

Olen pelannut jalkapalloa Suomen parhaitten tasolla viisivuotiaasta asti ja lopetin viime vuoden lopulla. Lopetin jalkapallon, jotta voin treenata frisbeegolfia yhä enemmän.

Iso kasa Novia, ja vähän muutakin.

Iso kasa Novia, ja vähän muutakin.

Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?

Heikkoudeksi mä sanoisin puttaamisen ja sen tason suuri vaihtelu.  Rystyheitot ylipäätään on vahvuusalueeni. Avaukset ja lähärit onnistuu ongelmitta hyssessä suorana ja antsassa.

Sellainen se putti usein on - vaihteleva. Lähes jokainen tuntuu nimittäin ajoittain taistelevan juuri puttaamisen kanssa. Jopa seuramme parhaimpiin puttailijoihin kuuluva Eskelisen Jenni on kuultu valittavan putistaan.

Mikä on suosikkikiekkosi, ja millä radoilla sinut voi nähdä heittelemässä?

McPro Roc3 monipuolinen kiekko ja lentää pitkälle. Kotiratani on Hiironen,  ja lempiratani on Meri-Toppilan rata.

Olet pärjännyt hyvin Winter Gamesissa, mistä luulet että se johtuu?

Kova treeni sekä hyvä fyysinen kunto ja lihaskontrolli.

Kristian (oikealla) voitti Challenger-luokan WG:n 3. osakilpailussa. Kuvassa myös Ofsilaiset Mikko Iisakka, Jukka Määttä ja Jouni Huhtamäki.

Kristian (oikealla) voitti Challenger-luokan WG:n 3. osakilpailussa. Kuvassa myös Ofsilaiset Mikko Iisakka, Jukka Määttä ja Jouni Huhtamäki.

 

Miten koulun ja frisbeegolfin yhteensovittaminen on onnistunut? Käyt urheiluluokkaa, voisitko kertoa vähän siitä?

Hyvin, koulun jälkeen ehtii hyvin treenata ja kolme kertaa aamuinakin. Joo, olen ollut urheiluluokalla kolmannelta saakka. Urheiluluokilla on aamutreenejä ja joskus myös iltapäivällä koulun jälkeen. Tämän vuoden alussa sain vaihdettua oman lajin frisbeegolfiksi ja saan käytyä treenaamassa aamulla kolmesti viikossa kun normaaliluokkalaiset ovat koulussa.

Oletko asettanut tavoitteita tulevalle kisakaudelle tai pidemmällä tähtäimellä?

Jos sitä ekana vuonna saisi kisoja alle ja vähän kokemusta niistä. Päätavoitteena on ratingin nousu yli 950. Pitkänajan tavoitteina pidän SM- ja EM-kisojen voitto. Ja että saan tehtyä lajista itselleni ammatin. 

Kiitoksia vastauksista, Kristian. Toivotamme sinulle onnea ja menestystä tälle kaudelle sekä pitkälle tulevaisuuteen. 

Kristian saa käydä ihan luvan kanssa treenamassa kouluaikana.

Kristian saa käydä ihan luvan kanssa treenamassa kouluaikana.

Tähän päättyy tämän vuoden Viikon jäsen -sarja. Olemme menneiden viikkojen aikana tutustuneet nuoriin lupauksiin, kokeneisiin arv0kisakävijöihin ja kaikkeen siltä väliltä. Frisbeegolfin yksi parhaista puolistahan on se, että laji sopii kaikille. Kaikki pelaavat frisbeegolfia omista lähtökohdistaan ja omilla tavoitteilla: jotkut pelaavat sitä huvikseen ja stressinpurkukeinona välittämättä kisailemisesta, toiset toivovat lajista ammatin, ja suhtautuvat kisailemiseen ja treenaamiseen vakavasti. Olivat lähtökohtasi mitkä tahansa, Oulun frisbeeseuraan mahtuu aina mukaan!

Toivon, että tämänkin vuoden Viikon jäsen -artikkelit ovat antaneet teille lukijoille hyvän kuvin siitä, miten monenlaista jäsentä Ofsista löytyy - ja kenties jopa kipinän liittyä seuraan, jos ette vielä ole sitä tehnyt.

Kiitoksia kaikille haastattelun antaneille ja kaikille lukijoille. Ensi vuonna uudestaan?!  

- Kajsa Wickström

27Feb/180

Muista hankkia/uusia kisalisenssi ajoissa

Ensimmäinen PDGA-kisa Oulussa lähestyy. SuomiSportin kautta ei vielä pysty seurajäsenyyksiä ostamaan, mutta kisalisenssin kyllä. Muistahan uusia kisalisenssisi ajoissa, sillä vaikka pystyit viime vuotisella lisenssillä ilmoittautumaan kisaan, et pysty pelaamaan sillä.

"Järjestelmien viivästymisen takia Kisakoneessa pääsee ilmoittautumaan mukaan alkuvuoden kilpailuun 2017 lisenssillä, mutta se ei oikeuta kilpailemaan.

1.1.2018 lukien Kisakoneessa järjestettävään kilpailuun osallistuakseen tulee siis olla kilpailuhetkellä voimassa oleva kilpailulisenssi."

Tietoa asiasta löytyy Suomen frisbeegolfliiton sivuilta.

26Feb/180

Viikon jäsen – Jari-Pekka Teurajärvi

Jari-Pekka Teurajärvi

Jari-Pekka Teurajärvi

Tämän viikon jäsen on Jari-Pekka Teurajärvi, joka on harrastanut frisbeegolfia enemmän tai vähemmän tosissaan kolmisen vuotta. JP on myös innokas bägituunaaja, jonka projektista kuulemme lisää tässä jutussa.

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

2008 tai 2009 sain ensikosketuksen lajiin työpaikan virkistyspäivänä Hiirosessa. Aloitin harrastuksen varsinaisesti 2015 ja kilpapelaamisen 2017.

Tuolloin kesällä 2015 kirjaimellisesti pakotin hyvän ystäväni Hiiroseen kiekkojen kanssa. Olin saanut jostakin lahjaksi sellaisen kolmen kiekon aloituspakkauksen. Kaverilla oli omat vastaavat lahjakiekot muovipussissa ja mulla vanhassa koulurepussa.

Olimme aikaisemmin harrastaneet yhdessä mm. pallogolfia. Nyt kaverin tilanne oli se, ettei aurinko ei paistanut risukasaan. Jotain oli tehtävä.

Kaverille frisbeegolf oli kuin huumetta ja hän jäi kerrasta koukkuun. Kävi sinä kesänä varmaan melkein joka päivä radalla. Mulla tahti oli aluksi harvempi.

JP Pellon Naamivaarassa kisailemassa.

JP Pellon Naamivaarassa kisailemassa.

Miksi sinä hurahdit frisbeegolfiin? Mikä siinä viehättää erityisesti?

Frisbeegolf on halpa harrastus verrattuna vaikkapa pallogolfiin. Pelatessa pääsee liikkumaan ulkona ja luonnossa ympäri vuoden, toisin kuin pallogolfissa. Frisbeegolf on sosiaalinen yksilölaji. Pelata voi kaikentasoisten kanssa, mutta suoritus on jokaisen oma.

Lajissa viehättää sen loputon vaikeus. Loputon siinä mielessä, että joka päivä voi oppia uutta tai oppia pois vanhasta. Vaikeudesta kertoo se, että kahta samanlaista heittoa ei ole. Jokainen heitto on kuin lumihiutale, ainutlaatuinen.

Kuinka usein käyt pelaamassa kierroksen tai harjoittelemassa?

Omaa kehoa on tärkeä kuunnella ja levolle sekä palautumiselle tulee antaa aikaa.

Talvella käyn hallissa 2-3 kertaa viikossa ja radalla 2-3 kertaa viikossa. Kesällä radalla 4-6 kertaa viikossa, kisat mukaan lukien.

Tänä talvena olen pelannut ulkona aikaisempaa paljon enemmän. Ledivalot kiekoissa ovat mahdollistaneet pelaamisen myös pimeinä arki-iltoina.

Lempikiekkosi perusteluineen.

Valitsen sen jota heitän eniten: West Side Discs bt soft Kruunu (Crown). Kyseessä on putteri, jolla puttaan greenillä. Suorat lähestymisheitot onnistuvat parhaiten hieman vakaammalla VIP muovisella Kruunulla.

Kruunussa on suora ja liidokas lentorata. Bt soft muovi tuntuu kädessä sopivan pehmeältä ja pitävältä. Minun lyhyillä sormilla saa siitä hyvän otteen.

Tämä on ainoa kiekko, jota en vaihtaisi bägistä.

Tästä(kään) bägistä JP ei vaihtaisi Kruunua pois.

Tästä(kään) bägistä JP ei vaihtaisi Kruunua pois.

Mikä on kotiratasi? Entä suosikkiratasi, onko se sama vai joku muu rata?

Kotirata on Hiironen, koska se on lähin rata. Hiirosessa voi nykyään pelata myös kesäisin, koska alueen kunnostus onnistui kohtuullisesti ja kuivatti aikaisemmin erittäinkin märkää ratapohjaa.

Suosikkirataa minulla ei ole, mutta Oulun seudulla on hyvä ratavalikoima.

Olemme saaneet talven aikana seurata sinun Zuca-projektia facebookin ja Instagramin kautta. Voisitko kertoa vähän siitä. Mistä innostus lähti ja joko Zuca on valmis?

Olin syksyllä kolme viikkoa loukkaantuneena selkäkipujen vuoksi. Talvella minulla on 12 kiekon bägi, mutta se on kesää ajatellen liian pieni. Oululaisesta frisbeegolfliikkeestä ehdotettiin Zucaa. En ollut sitä edes vaihtoehtona ajatellut, mutta innostuin heti.

Ostin liikkeen näytekappaleen ja väri oli tietenkin väärä. Päätin maalata sen ja siitä se projekti sitten laajeni. Halusin Zucasta persoonallisen ja käytännöllisen.

Facebookissa olen aiheeseen liittyvässä ryhmässä ja sieltä näkee muiden tuotoksia. Tavoite on saada kesäksi kärry ”näyttelykuntoon”. Zuca ei taida olla koskaan valmis, kuten en minäkään pelaajana.

Tässä linkki YouTube videoon, jonka kuvasin tämän hetken aikaansaannoksesta

Mitä haluaisit sanoa kaikille, jotka eivät vielä ole löytäneet tämän mahtavan lajin pariin.

Lajia kannattaa käydä kokeilemassa kokeneen frisbeepelaajan kanssa. Lajista nauttii paljon enemmän, jos joku neuvoo perusteita. Samalla oppii liikkumaan kentällä oikein ja perussäännöt.

Lisäksi kertoisin samoja pointteja, kuin vastauksessani ylempää lajin viehätyksestä.

Mitä tavoiteita sinulla on tulevalle kaudelle?

Tavoite on kehittyä pelaajana edelleen. Ensimmäisellä kisakaudella rating parani 70 pistettä ja sama parannus on tavoitteena tälle kaudelle.

Kilpailullisista tavoitteista päälimmäisenä on saada kisapaikka syyskuussa pelattaviin amatöörien SM-kisoihin MA40 luokassa. Olen ilmoittautunut Euroopan suurimpaan frisbeegolfkisaan, Tyyni 2018, kyseiseen MA40 luokkaan ja tämä on hyvä preliminääri.

Tavoitteena on myös järjestää onnistuneet PDGA kisat toukokuussa (25.-26.5.) Muhoksella Jari Härön, Petri Honkasen ja muun OFS-tiimin kanssa.

SuksiZuca Toppilassa.

SuksiZuca Toppilassa.

Mitä tekisit, jos aikaa ja rahaa olisi rajattomasti?

Minun on hyvin vaikea vastata tähän, koska olen realisti. Jos rajataan asia frisbeegolfiin, niin voin leikitellä ajatuksen kanssa.

Ammattivalmentajat olisivat ensimmäinen investointi. Pelaajat auttavat ja neuvovat toisiaa mielellään, mutta valmennukseen kaivataan ammattimaisuutta. Tällöin saataisiin myös kaikille jurioreille ja aloittelijoille opetettua oikeat tekniikat alusta alkaen.

Kiekkoja olisi tarjolla jokaiselle halukkaalle ja AJ Dessun sekä muiden hyvien ja harvinaisten kiekkojen valmistaminen aloitettaisiin uudelleen.

Radoilla olisi valaistus ja jokaisella väylällä lämmitetty tiipaikka. Valot syttyisivät radalle automaattisesti. Valaistus mahdollistaisi ympärivuotisen ja ympärivuorokautisen pelaamisen. Ratojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen ei olisi rajoitteena kuin mielikuvitus.

Jari-Pekka (keskellä) hyvässä seurassa, eli Jorin ja Hannun kanssa radalla.

Jari-Pekka (keskellä) hyvässä seurassa, eli Jorin ja Hannun kanssa radalla.

Kiekkoihin kehitettäsiin paikantimet ja erilaiset anturit mittamaan heiton ominaisuuksia. Heitosta saisi analyysin heti kännykän tai muun gadgetin ruudulle, eikä kiekkojen etsimiseen kuluisi peliaikaa.

Jokaisella kentällä olisi riittävä määrä sähköllä toimivia frisbeegolfautoja, jolloin myös liikuntarajoitteiset voisivat niillä huristella väylältä toiselle. Ahtaammilla metsäradoilla olis kaksipyöräiset Segwayt jokaiselle halukkaalle.

Talvisista kaupungeista löytyisi täysimittaiset sisäradat talviharjoittelua ja kisailua ajatellen.

Kisamatkat olisivat maksuttomia kuten kisatkin. Majoitus järjestyisi aina viiden, kuuden tai seitsemän tähden hotellissa maksutta. Hotelli ei edes saisi kyseisiä luokituksia ilman vieressä olevaa frisbeegolfkenttää.

Kuntien kaavoituksessa otettaisiin aina huomioon frisbeegolfin tarpeet ja varhaiskasvatukseen sekä perusopetukseen kuuluisi nokkahuilujen sijasta frisbeegolf.

Frisbeegolf olisi Olympialaji ja erilaisia sarjoja olisi enemmäin tai saman verran kuin uinnin MM-kisoissa.

Kaikki kisat olisi mahdollista katsoa suorana lähetyksenä, myös pienemmät ja höntsäkisat, kuten seuran viikkokisat.

Kiitoksia Jari-Pekka vastauksista. Toivotamme tsemppiä ja menestystä ratingin nostoon, sekä onnistuneita kisajärjestelyitä! 

Ensi viikolla on vuorossa tämän vuoden viimeinen viikon jäsen. Tämän sarjan lopettaa yksi seuramme tuoreimmista jäsenistä, joka on jo lyhyessä ajassa onnistunut vakuuttamaan taidoillaan. Kuka hän on? No se selviää viikon päästä!

19Feb/180

Viikon jäsen – Anton Aho

Anton Aho

Anton Aho

Tällä viikolla viikon jäsenenä on alle pari vuotta pelannut tänä vuonna 18-vuotta täyttävä Anton Aho. Antonilla on kuitenkin hirveä lapanen, ja hänet on nähty muun muassa pirkottamassa Virpiniemen nelosta lähes nostoputilla. Tänään tutustutaan tähän nuoreen tulevaisuuden lupaukseen hieman paremmin.

 Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

-Aloitin frisbeegolfin 2016 kesällä. Kaverit kävivät lähes joka päivä frisbeegolffaamassa ja kysyivät sitten minuakin mukaan ja siitä se sitten lähti. Meillä on edelleen kasassa viiden hengen porukka, jolla käydään kesällä heittämässä aika lailla joka päivä.

Miksi juuri frisbeegolf? Mikä lajissa viehättää?

- Aluksi laji oli mukavaa, kun vietettiin aikaa kavereiden kanssa, mutta kun heitto alkoi onnistua, lajissa alkoi viehättää heiton onnistuminen, kun saa kiekon lentämään juuri sillä tavalla miten on ennen heittoa suunnitellut. Lajissa viehättää myös sen kilpailuhenkisyys. Jokaisella kierroksella voi kilpailla itseään tai muita vastaan.

Antonin vahvuuksiin kuuluu pitkät avausheitot.

Antonin vahvuuksiin kuuluu pitkät avausheitot.

 Onko sinulla taustaa muissa urheilulajeissa? Harrastatko tai kilpailetko jossain muussa lajissa?

-Harrastin ennen frisbeegolfia jalkapalloa noin 8 vuotta ja salibandya 2 vuotta.

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

-Vahvuutenani pidän pitkiä sekä useimmiten myös tarkkoja rystyheittoja. Uskallan myös yrittää uusia linjoja sekä tuloksen kannalta riskialttiita heittoja, enkä paljon seiftaile, mutta se on toisaalta myös heikkous. Heikkoutena pidän kämmenheittoja ja lähipeliä, joita olisi tarkoitus kehittää tänä vuonna.

Lempikiekkosi perusteluineen.

-PD2, koska kestää kovaa vetoa ja ei kippaa yli tuulella. Kulutettuna käntää mukavasti yli ja menee pitkälle. Bägistä kyseistä kiekkoa taitaa löytyä 6 kappaletta.

Mikä on kotiratasi? Entä suosikkiratasi, onko se sama vai joku muu rata? 

-Kotirata on Köykkyri  ja suosikkarata on Pikkaralan pro-rata.

Anton kotiradallaan Köykkyrissä. Taustalla tähyillään joko pöllöä tai kiekkoa puussa.

Anton kotiradallaan Köykkyrissä. Taustalla tähyillään joko pöllöä tai kiekkoa puussa.

Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa? Jos niin millaisia?

-Tänä vuonna olisi mukava päästä junioreiden SM-kisoihin. Siitä lähdetään sitten pykälä pykälältä isompiin kisoihin jos taidot riittää ja pää kestää.

Onko joku tietty kisa tai tapahtuma kaudella 2018, jota odotat erityisen innolla?

-Junioreiden SM-kisat sekä Naamivaara Open, kun pääsee kaveriporukan kanssa matkustelemaan ja kisaamaan.

Kiitoksia haastattelusta Anton, ja onnea tulevalle kisakaudelle. Toivottavasti pääsemme pitämään peukkuja puolestasi elokuun alussa Jyväskylässä pidettävien junioreiden SM-kisojen aikana.

16Feb/180

Ofsilaisia maailmalla – III Open de España

Toni, Tero ja Joni edustavat OFSia Espanjassa.

Toni, Tero ja Joni edustavat OFSia Espanjassa.

Huomenna lauantaina 17.2. käynnistyy Espanjan Oviedossa pelattava III Open de España. Kisassa on mukana tälläkin kertaa viime vuodelta tuttu OFS-kolmikko. Toni Kariniemi edustaa seuraamme MPO:ssa ja MA1:sessa mitalitoivomme ovat Tero Hyvönen sekä viime vuoden kisan voittaja Joni Tuomiranta.

Kisassa pelataan lauantaina kaksi täyttä kierosta, jonka jälkeen on vielä illallinen luvassa. Ei passaa illan kuitenkaan venyä liian pitkäksi, sillä sunnuntaina on vuorossa vielä kolmas täysi kierros klo 9 ja päälle vielä 9-väyläinen finaalikierros.

Kisanäyttämönä toimii Purificación Tomás Park.

Kisanäyttämönä toimii Purificación Tomás Park.

Pelaajamme matkasivat jo maanantaina Espanjaan, ja ovat ehtineet tutustua maan muihin ratoihin, sekä tietysti kisanäyttämönä jälleen toimivaan Purificación Tomás Parkiin.

-Treenikierroksia on tosiaan vedetty, ja olen alkanut saaman tuntumaa rataan nopeammin kuin viime vuonna. Luottavaisin mielin lähden viikonlopun kisaan, Tero toteaa.

Tonikin on luottavainen: "Joni ja Tero ovat pelanneet aika hyvin treeneissä, joten uskoisin että ovat taas amassa kärkitaistossa, jos kaikki menee hyvin."

Jonille sattui treeneissä vähän erikoisempi lie.

Jonille sattui treeneissä vähän erikoisempi lie.

-Omalta osalta on tasaisuus vielä hakusessa, joten kisaan täytyy tehdä fiksu pelikirja ja nöyrästi pelata sen mukaan. Täällä kaikki hölmöilyt rankaisevat todella kovasti, joten mitään sankaritekoja ei kannata yrittää, Toni jatkaa.

Jonilla oli torstai-iltana vähän kaksijakoiset tunnelmat: "Hyvillä fiiliksillä, bäkkäri ei oo oikein tikissä niin vähän turhautunut olo. Mutta vahvuuksien kautta eteenpäin!" Tänään hän kuitenkin raportoi, että kenraali meni lähes täydellisesti - toivottavasti myös "ensi-ilta" menee yhtä hyvin.

Kisat alkavat siis huomenna, ja saa nähdä, millainen kierros siitä tulee.

Komeat ovat maisemat.

Komeat ovat maisemat.

- Lauantaiksi luvataan sateista säätä ja kaltavien rinteiden ja paikoin mudalle menneen nurmen kanssa tulee olemaan todella hankalaa. Silloin järkevä ja maltillinen peli on varmasti arvossaan ja mitä vain voi tapahtua.

Penkkiurheilijat voivat olympialaisten lisäksi seurata myös pelaajiemme etenemistä Espanjassa Metrixissä. Kisan tulokset ratinkeineen löytyvät myös tuttuun tapaan PDGA:n sivuilta kierrosten jälkeen.

Tsemppiä kisoihin, pidämme peukkuja teidän puolestanne!

Kaltevissa ja mutaisissa rinteissä tuuriakin tarvitaan - sen tarkan heiton lisäksi, joka osuu väylään.

Kaltevissa ja mutaisissa rinteissä tuuriakin tarvitaan - sen tarkan heiton lisäksi, joka osuu väylään.

12Feb/180

Viikon jäsen – Juska Keränen

Juska Keränen.

Juska Keränen.

Tämän viikon jäsen on Jukka "Juska" Keränen. Juska paitsi iloinen kokki myös on pitkän linjan harrastaja ja hän on ollut Oulun frisbeeseuran jäsen jo vuodesta 2013.

Juskan kanssa radalla kiertäminen on siitä erilaista, että hänen hyviä (ja joskus tietty huonojakin) heittoja pitää kehua elein ja ilmein. Juska on nimittäin yksi meidän monista kuuroista jäsenistä. Tänään tutustumme hänen frisbeegolftarinansa.

Mutta ennen varsinaista juttua annamme Juskan antaa meille pienen maistiaisen siitä, miltä viittomakieli näyttää. Alla hän nimittäin opettaa meille yhden tärkeimmistä kirjainyhdistelmistä, joita tarvitsee osata:

How to sign Oulun Frisbeeseura @ofs_ry #hyväseura

Henkilön Teejuska (@teejuskadg) jakama julkaisu

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Vuonna 2009 näin ensimmäisen kerran korin. Frisbeegolf ei löytynyt sananvarastostani. Ihmettelin vain, miksi Hiirosen urheilukentällä on linnunpesä.

Muutaman kuukauden päästä siitä olin kuskina parille pussikaljafrisbeegolfarille jotka halusivat Toppilaan. Kaverini antoi silloin Discraftin Elite XL mulle, enkä tykännyt ollenkaan lajista. Ihan paska!

Finnish Open 2010 Toppilassa - Jussi Meresmaan, Ville Piipon, Juho Rantalihon ja Joonas Hynösen kierroksen jälkeen päätin kokeilla lajia uudelleen. 2011 kesällä ostin DX Aviarin Rintamäeltä ja kävin muutama kertoja radoilla. 2012-2014 Frisbeegolfista tuli elämäni ja liityin Oulun frisbeeseuraan. 2015-2017 PDGA:n lisenssikortti oli taskussani. 2018 tavoitteeni on saada muutama kisavoitto Oulussa.

Toppilassa Juska näki huippujen heittävän, ja halusi kokeilla itsekin uudstaan.

Toppilassa Juska näki huippujen heittävän, ja halusi kokeilla itsekin uudstaan.

Miksi juuri frisbeegolf? Mikä lajissa viehättää?

Vaikea kertoa juuri miksi. Olen yksinkertaisesti rakastanut lajiin.

Onko sinulla taustaa muissa urheilulajeissa? Harrastatko tai kilpailetko jossain muussa lajissa?

1991-2009 harrastin jääkiekkoa ja 2011-2013 kaukalopalloa. Nykyään pelaan pipolätkää OFS:n jäävuorolla (toim.huom. vuoro on tiistai-iltaisin Lintulassa, ja mukaan voi päästä myös vaikkei olisi seuran jäsen).

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

Monsteridraivit ja putti ovat heikkouteni. Vahvuutena puolestaan ovat lähärit 45-85 m ja draivit 85-100 m, joissa minulla on hyvä kontrolli.

Juska mainitsee putin heikkoudekseen.

Juska mainitsee putin heikkoudekseen.

Lempikiekkosi perusteluineen.

Of course Trilogy discs! 5 x Pure ja 5 x EMac Truth bägissäni. Ei alivakainen tai ylivakainen, vain minä 😎

Mikä on kotiratasi? Entä suosikkiratasi, onko se sama vai joku muu rata?

Hiironen ja Pikkarala ovat kotiratani. Järva ja Skellefteå ovat kärkisijoilla, koska ovat urheilullisia ja hyvin suunniteltuja ratoja.

Pikkarala on valokuvaustakin harrastavan Juskan toinen kotirata.

Pikkarala on valokuvaustakin harrastavan Juskan toinen kotirata.

Millaista on olla kuuro radalla? Eikö koskaan pelota, että joku heittää sinua kiekolla?

Ei tarvitse pelätä. Minä tarkistan aina kuka pelaa. Tuttu tai todellinen harrastaja tietää miten radalla toimitaan, ja silloin itselläkin on helppo ennakoida mitä radalla tapahtuu.

Mitä tekisit, jos sinulla olisi aikaa ja rahaa rajattomasti?

Hommaisin oman mediastudion ja frisbeegolfpuiston. Elämään kuuluisi myös maalaistalo, kalastustusta ja hyvää ruokaa.

Kiitoksia haastattelusta Juska. Toivotamme sinulle onnea ja menestystä tulevalle kisakaudelle, jospa se PDGA-kisan voitto sieltä tulisi! 

Ja vielä kaikille tätä lukeneille vielä muistutukseksi: aina ei voi olettaa, että edellä menevä kuulisi "fore"-huudot tai varoitukset - joten kannattaa muistaa äärimmäinen varovaisuus radalla. Heittäjä on aina vastuussa heitostaan. Tiiltä ei avata, jos väylällä on vielä muita pelaajia. Jos vähänkään epäilyttää, että heitto voisi karata viereisen väylän pelaajien niskaan tai jos et näe, onko linja vapaa, älä heitä! Odota, varmista ja heitä vasta sitten, kun se on turvallista.

Vielä pari videovinkkiä näin loppuun. Jos haluat oppia viittomakieltä, voit opiskella kieltä Juskan tekemistä opetusvideoista. Lupaamme, että opiskelu ei ole tylsää.

6Feb/180

Viikon jäsen – Mikko Pulli

21248525_10203524902680184_752296177707794788_oTämän viikon jäsen on OFS:n juniorivastaava vuosina 2016-2017 toiminut Mikko Pulli. Kilpakentillä Mikko edustaa Prodigyn Street Teamia ja välissä se kiekko lentää ykkösellä pönttöön, kuten kuvassa näkyy.

Tämän viikon jäsen -esittely on kuitenkin hieman erilainen, sillä emme tule keskittymään Mikkoon pelaajana, vaan siihen, mitä hän on lajin eteen tehnyt ja millaista seuramme junioritoiminta on ollut. Mikko on ollut mukana myös Suomen frisbeegolfliiton ensimmäisellä valtakunnallisella juniorileirillä, joka järjestettiin keväällä 2017.

 

Kertoisitko meille mistä kaikki alkoi?

Oulun frisbeeseura järjesti vuoden 2016 alkukesästä ilmaisen junioriklinikka frisbeegolf-tapahtuman 9-16 –vuotiaille. Sitä markkinoitiin lähiradoilla, somessa ja verkkosivuilla. Aurinkoinen keli toi Hiirosen urheilupuiston jalkapallokentälle lähes 40 osallistujaa.

Tuossa tapahtumassa osallistujat jaettiin eri rasteille, joissa jokaisella oli pari ohjaajaa ja yksi avustaja. Rasteilla oli lajiesittelyä, opeteltiin sääntöjä, puttausta, eri heittotekniikoita ja mukana oli myös jotain pientä kisaamistakin. Välillä tietenkin piti syödä ja kentän reunalla oli evästarjoilut. Kaikki saivat myös pelaajapaketin, johon sisältyi merkkauskiekko ja juomapullo. Tapahtuman lopuksi jaettiin vielä jokaiselle oma diplomi. Tapahtuman järjestelyt ja aikataulut toimivat todella hienosti ja kaikille jäi hyvä fiilis.

Junioriklinikka järjestettiin kesäkuussa 2016 Hiirosessa.

Junioriklinikka järjestettiin kesäkuussa 2016 Hiirosessa.

Millaiset säännölliset junioritreenit olivat tuolloin vuonna 2016?

OFS:n säännölliset junnutreenit alkoivat 2016 kesäkuun puolivälistä heti samalla viikolla junioriklinikkatapahtuman jälkeen. Tätä varten varattiin Hiirosen jalkapallokentältä tunnin vakiovuoro, joka jatkui aina syyskuun loppuun saakka.

Kentällä harjoiteltiin ihan perusteista lähtien kaikkia frisbeegolfin osa-alueita. Reenien alussa venyteltiin ja haettiin pientä lämpöä juoksemallakin. Harjoituksia jaoteltiin etteivät kädet kipeydy liian pitkistä heittoharjoituksista. Välillä opeteltiin sääntöjä, kisatilanteita ja kiekon valintaan liittyviä asioita ihan kentän reunallakin.

Kelit vaihtelivat tuona kesänä todella paljon, mikä oli hyvää treeniä eri keliolosuhteisiin. Toisaalta tuulet vaikeuttivat ns. toistotreenejä, jossa pyritään toistamaan valittua heittolinjaa. Harjoitteet alkoivat valikoitua hieman noiden kelien mukaan. Kovimmilla tuulilla treenasimme pelkästään lähipeliä ja erikoistilanneheittoja.

Puttitreenejä kesällä 2016.

Puttitreenejä kesällä 2016.

Kuulostaa siltä, että teillä oli paljon hauskaa tekemistä. Entä olivatko treenit suosittuja?

Treeneissä oli noin 4-8 osallistujaa per kerta. Heinäkuu, joka on tunnetusti suosituin lomakuukausi, verotti jonkin verran osallistujia. Innokkaita treenaajia riitti silti ihan loppukerroille asti. Syyskuussa saimme tähtivieraaksi Juho Parviaisen. Juho antoi jokaiselle minikiekot ja nimmarit sekä vinkkejä kiertäessään junnujen kanssa kierroksen Hiirosen frisbeegolfradalla.

Entäs vuosi 2017?

Seuraava vuosi toi tullessaan jo hieman haastavampia harjoituksia. Otimme yhtenä osa-alueena pelikirjatreenit. Siinä kävimme ensin heittämässä Hiirosessa 2-3 väylää ja valitsimme väylämallin joka oli tuottanut eniten hankaluuksia. Tämä väylämalli mitoitettiin nurmikentälle harjoitustötsillä ja treenasimme minkälaisella pelikirjatekniikalla se olisi helpoimmin pelattavissa.

Alligaattorisaari sai myös jatko-osan. Siinä harjoittelimme määrämittaisia heittoja köydellä kentän pintaan piirrettyyn saareen. Uutena tälle kaudelle tuli myös oman frisbeegolf-bägin esittely harjoituskertojen lopussa. Jokainen sai esitellä omat kiekot ja kuvailla minkälaisissa tilanteissa tai heitoissa käyttää niitä. Se auttoi myös muita omissa kiekkohankinnoissaan. Bägin esittelytuokio sai aikaan monesti hyvää keskustelua eri ratojen tiukkaakin tiukemmista heittotilanteista.

Erikoistilanneharjoituksissa treenattiin haastavia tuuliolosuhteita, hankalia heittoalustoja tai paikkoja. Niissä kokeiltiin erilaisia heittoja ja linjoja, jotka oli mahdollista toistaa onnistuneesti useammin kyseiseltä heittopaikalta. Monesti tämä harjoitus meni hieman rollerikisailuksi, koska nurmikenttä antoi tälle hyvät edellytykset. Radoilla näitä rollereita ei ihan hirveän useasti voi tehdä, joten hyvä niitäkin on treenata, kun siihen on mahdollisuus.

Mikko neuvoo ja Jemina kuuntelee ohjeita.

Mikko neuvoo ja Jemina kuuntelee ohjeita.

Mikä sai sinut innostumaan junnujen ohjaamisesta?

Olen käynyt pitämässä frisbeegolf-rasteja kouluilla ja eri liikuntatapahtumissa. Seuran viimevuotinen frisbeegolf-junnuklinikka loi tavallaan pohjan seuran omille junnutreeneille. Miksipäs ei myös frisbeegolfissa voisi pitää viikoittaisia harkkoja, kuten muissakin lajeissa?

Junnujen osalta treenaaminen tuo myös mielenkiintoisen haasteen sille, että noista treeneistä saadaan kannustavia, erilaisia, kiinnostavia ja ennen kaikkea hauskoja. Sain Suomen frisbeegolfkouluttajien ohjauskurssilta ja SFL:n junnuleirin kautta hyviä vinkkejä eri tyyppisiin treeneihin. Myös radoilta ja kisoista olen saanut hyviä ideoita, mitä osa-alueita kannattaa todellakin opettaa näille tuleville tähdille. Erityyppiset kenttäharjoitukset tekevät junnutreeneistä kiinnostavia ja innostavia.

Junnutreenit päättyivät kesällä 2016 kierrokseen Juhon kanssa.

Junnutreenit päättyivät kesällä 2016 kierrokseen Juhon kanssa.

Eri korkeuserojen tuottamia haasteita emme ole ainakaan vielä onnistuneet simuloimaan tasaisella maastolla. Toivottavasti tähän löytyy sopiva harjoituspaikka, jota voimme aina tiettyinä kertoina hyödyntää.

Monet puhuvat mielikuvaharjoittelusta. Meidän treeneissä se tarkoittaa sitä, että jos eräässä heittoharjoituksessa kiekko ei päädy narusta muodostettuun saareen, niin alligaattori syö kiekon. Onneksi käytössämme ovat olleet seuran kiekot, niin kaikki ovat voineet lähteä treeneistä hyvillä mielin.

Korin ympärillä on saari, jonne pitää osua. Jos kiekko jää saaren ulkopuolelle, krokotiilit syö sen.

Korin ympärillä on saari, jonne pitää osua. Jos kiekko jää saaren ulkopuolelle, alligaattorit syö sen.

Kiitos haastattelusta, Mikko. Tulevanakin kesänä seuramme järjestää junioritoimintaa. Lisätietoa harjoituksista tulee lähempänä kesää. Pysykäähän kuulolla! 

Ja siitä saimme, noh ei nyt hienon, mutta kuitenkin.... aasinsillan seuraavan viikon jäsenen esittelyyn. Ensi viikolla vuorossa on nimittäin Juska Keränen, joka kertoo meille omasta taustastaan lajin parissa.

 

29Jan/180

Viikon jäsen – Jenni Eskelinen

20160827_172331 - Copy

Tänään jututteluvuorossa on vuoden 2014 Euroopan mestari ja vuoden 2016 EM- pronssimitalisti, Jenni Eskelinen. Jenni tunnetaan myös armottoman kovana treenaajana, jonka voi nähdä Ouluhallissa pari-kolme kertaa viikossa talvisaikaan puttaamassa satoja putteja. Seuraavaksi selviää, millaista tietä Jenni on kulkenut harrastajasta lajimme huipuksi ja mitkä hänen tavoitteensa tulevalle kaudelle on.

Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Vuosi oli 2009 kun sain synttärilahjaksi kolmen kiekon starttipaketin. En ollut sitä ennen kuullutkaan lajista ja ihmettelin, että mitä nämä ovat. Sittenpä suunta kohti Hiirosen frisbeegolfpyhättöä ja kokeilemaan tätä minulle uutta lajia. Tässä sitä sitten ollaan kohta 9 vuotta myöhemmin edelleen ihan in love lajiin! Täytyy kyllä tarkentaa, että ihan tuota koko 9 vuotta en ole aktiivipelaaja ollut. Pari ensimmäistä vuotta olin höntsäkiekkoilija, joka harrasti lajia kiertäen kierroksen tai pari, kolme viikonloppuisin. Ehkä joskus 2011-2012 aikoihin ei enää viikonloppukiekkoilut riittäneet vaan minut löysi frisbeegolfpyhätöstä aikalailla joka päivä. Ja nimenomaan Hiirosen DGP:stä, koska tuolloin en pitänyt Meri-Toppilan radasta ollenkaan. Syytä tähän en muista.

Hiironen oli Jennin ensimmäinen suosikkirata.

Hiironen oli Jennin ensimmäinen suosikkirata.

Nippelitietona muuten, että ensimmäinen bägini oli pieni sininen laukku, jonka lahjoitin myöhemmin Heikki Riekille hänen aloittaessaan lajia. Loppuvuonna 2012 tajusin, että tämä laji voisi vakavemminkin sopia mulle ja saattaisin olla tässä ihan hyväkin, jos alkaisin treenata hieman. Siitä treeni-innostus sitten lähti. Iso kiitos innokkuudelleni kuuluu Väyrysen Ernolle, johon tutustuin työn kautta noihin aikoihin. Erno näki mussa potentiaalia ja voisin sanoa, että ilman Ernoa en varmaankaan olisi alkuun niin aktiivisesti alkanut kisailla.

Millä sanoilla markkinoisit lajia ummikolle?

Helppo ja edullinen laji aloittaa ja harrastaa. Saa olla ulkona. Sopii kaiken ikäisille, kaiken tasoisille ja kaiken kokoisille. Hyvää perusliikuntaa. Tekninen laji, joka koukuttaa. Sosiaalinen laji, jossa harrastajat ovat yhtä suurta perhettä.Tällä hetkellä oma kaveripiirini koostuu ehkä 80% frisbeegolfaajista tai henkilöistä, joihin olen tutustunut lajin kautta.

Frisbeegolfin parhaita puolia on sosiaalisuus.

Frisbeegolfin parhaita puolia on sosiaalisuus.

Onko sinulla taustaa muissa urheilulajeissa? Harrastatko tai kilpailetko jossain muussa lajissa?

Olen koko pienen ikäni liikkunut ja harrastanut kaikenlaista. Mainitsemisen arvioisia voisivat olla jalkapallo, uinti ja yleisurheilu (pituushyppy ja pikamatkat). Uinnissa en ole koskaan kilpaillut. Kuntosali ja ryhmäliikunnat vahvasti mukana myös näin aikuisiällä. Olen ammatiltani liikunnanohjaaja, joten kaikenlainen liikuntaan liittyvä on lähellä sydäntä niin vapaa-ajalla kuin työssäkin.

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

Lähdetään positiivisista asioista eli vahvuudet. Minulla alkaa olla aika paljon kokemusta kilpailemisesta enkä osaa enää niin jännittää tai stressata kilpailusuorituksia. Pidän tätä vahvuutena, sillä kaikki ylimääräinen kisajännitys tai kilpailusuorituksen stressaaminen vie energiaa ja keskittymistä itse tekemisestä. Toinen vahvuus on se, että olen realisti omasta tekemisestä. Tiedän mitä osaan ja tiedän mihin tällä hetkellä pystyn. Tiedän myös mitä en osaa ja mihin en kykene.

Jos kilpailussa ei jännitä, tulos voi olla vaikkapa tämä.

Jos kilpailussa ei jännitä, tulos voi olla vaikkapa Kärkkäinen Openin voitto.

Sitten heikkoudet vaikka eivät ne välttämättä negatiivisia asioita ole. Ne ovat kehitettäviä asioita. Yksi heikkous on se, että olen yksipuolinen heittäjä. Heitän ainoastaan nk. perusheittoja. En osaa upsittaa enkä heittää rollereita. Ehkä joskus opettelen kunnolla niidenkin perusidean. Heikkous voisi olla myös heittopituus, joka minulla on suhteellisen lyhyt. En kuitenkaan lähde sitä kategorioimaan vahvasti heikkoudeksi vaan kompensoin lyhyet heitot muulla osa-alueella esimerkiksi vahvalla lähipelillä.

Esittele kotiratasi meille.

Meri-Toppilan DGP. Kaunis merenrantarata, jossa ei Oulun sääolosuhteet jää keneltäkään tuntematta. Jos Meri-Toppilassa ei tuule, se on yleinen uutisen aihe. Meri-Toppilassa on järjestetty muokatulla lay-outilla arvokisoja, EM-kisat ja SM-kisat.

Harmillisesti Meri-Toppilan lay-outtia jouduttiin viime kesänä muokkaamaan Oulun kaupungin rakennushankkeen vuoksi. Muokkaus ei ollut radan miellyttävyydelle eduksi. Toivottavasti rakennushankkeen päätyttyä tulevaisuudessa saadaan koko Meri-Toppilan alue taas kunnolla frisbeegolfin käyttöön ja vanhat väylät takaisin.

Välissä radalla tehdään kunnossapitoa, kuten tässä, ennen vuoden 2016 EM-kisoja.

Välissä radoilla tehdään kunnossapitoa, kuten tässä Meri-Toppilassa EM-kisojen alla.

Kuinka paljon harjoittelet viikkotasolla, ja millaisia harjoituksia teet?

Kun kisakausi päättyy syyskuun paikkeilla pidän loppuvuoden lajista pientä taukoa. Lumen tuloon asti käyn heittämässä viikkokisoja ja satunnaisesti höntsäkierroksia kaveriporukalla. Talvikiekkoilu ei ole koskaan ollut minun mieleen. Harrastan muuta liikuntaa toki ja pidän omasta fyysisestä kunnosta huolta.

Tammi-huhtikuu on aktiivista treeniaikaa. Lajitreenit toteutan Ouluhallin vuoroilla 3x viikossa. Riippuen siitä kuinka iso alue Ouluhallissa on käytössä, treenaan draivia tai lähipeliä. Mikäli minulla on kaudelle uusia kiekkoja, lähden draiveissa alkuun tutustumaan uusiin kiekkoihin - millainen lentorata ja muut ominaisuudet. Lisäksi syksyn pienen tauottelun jälkeen totuttelen kroppaa taas heittoon. Ouluhallin draivitreenit koostuvat edelliskauden epäkohtien poistamisesta. Voi olla, että ongelmia esimerkiksi ollut piikkihysseissä tai antsakulmassa tai 70m suorissa heitoissa. Mitä ikinä ne ovatkaan, niitä lähden sitten treenailemaan. Lisäksi vahvistan ja kehitän eri heittoja ja haen varmuutta heittoihin. Kämmenheitto on ollut useamman talven To do-listalla. En ole ottanut kämmenen treenaamisesta stressiä. Se kulkee mukana ja kehittyy omaan tahtiin. Treenaamisessa liika on liikaa ja tässä tarkoita sitä, että jos on monta asiaa mitä _pitäisi_ treenata, niin muistaa treenata niitä pätkissä. Kaikkea ei voi heti ja yhtäaikaa saada vaan keskittyy aina yhteen (tai kahteen) asiaan per treenikerta/treenijakso. Putti on joka tapauksessa sellainen osa-alue, että sitä pitää treenata mahdollisimman paljon. Joka treeneissä haluan putata 300-500 puttia ja siitä pidän kiinni. Voi sanoa, että se putti kun on kuitenkin se pelin tärkein heitto ja jos puttipeli ei toimi, niin näkyy se heti tuloksessa. Tammi-huhtikuu on myös aktiivista oman fyysisen kunnon nostoa. Tätä 3-4x viikossa.

Jenni on yksi ahkerimmista treenaajista Ouluhallissa.

Jenni on yksi ahkerimmista treenaajista Ouluhallissa.

Touko-syyskuu on yleensä kisakautta. Treenaaminen kisakaudella painottuu iltoihin. Kun lumet sulaa ja pääsee kiinteille radoille treenaamaan pyrin treenaamaan väyliä. Millaisia heittoja eri väylillä voisi heittää. Saatan pelata vaikka Meri-Toppilan kakkosväylän jollain tietyllä tavalla (esim. pitää heittää puskan päältä tai kiertää valotolppa vasemmalta). Harvemmin kisakaudella treenatessa kokonaisia tuloskierroksia kierran Oulun radoilla. En välttämättä kierrä edes koko kierrosta. Puttaamista sitten kotipihalla innostuksen mukaan. Useampana kesänä tarkoitus on ollut putata joka ilta 100-200 puttia. Kisakaudella oman fyysisen kunnon treenaaminen jää kisailemisen ja pelaamisen varjoon. Lähinnä kehonhuoltoa. Kevyttä salitreeniä mahdollisuuksien ja jaksamisen mukaan.

Pikkufanille nimmarit kiekkoon EM-kisoissa 2016.

Pikkufanille nimmarit kiekkoon EM-kisoissa 2016. Nähdäänkö Jenni tämän vuoden EM-kisoissa?

Oletko asettanut tavoitteita tulevalle kaudelle?

Kausi 2017 jäi vajaaksi perheenlisäyksen vuoksi. Isoja kisoja jäi pelaamatta ja voi mahoton, mikä nälkä jäi. Kaudelle 2018 yksi isoimmista tavoitteista on saada maajoukkuepaikka ja päästä edustamaan Suomea EM-kisoihin Kroatiaan. Myös SM-kisat ovat tavoite ja pelata siellä kärkikahinoissa. Yleinen tavoite on pelata järkevä, ehjä ja nousujohteinen kausi.

Mitä saavutustasi lajin parissa arvostat eniten?

Kilpapelaajana tottakai EM-mitalit on ehdottomasti ykkösenä.

Seuran järjestämä vastaanotto tuoreelle EM-kultamitalistille lentokentällä 2014.

Seuran järjestämä vastaanotto tuoreelle EM-kultamitalistille lentokentällä 2014.

Mitä tekisit, jos sinulla olisi aikaa ja rahaa rajattomasti?

Rakennuttaisin talon, hommaisin autot, kesäasunnot, joku vara-asunto ja mitä näitä nyt on... Mutta kysymyksen oli varmastikin tarkoitus liittyä frisbeegolfiin? Ei olisi huono vaihtoehto asua talvet kesäisemmässä maassa ja kesät Suomessa. Ja vois mulla silti olla ne talot ja autot ja kesäasunnot ja vara-asunnot jne... 😀

Kiitoksia vastauksista, Jenni, ja oikein paljon tsemppiä tulevalle kisakaudelle. Toivottavasti pääsemme tälläkin kertaa jännittämään puolestasi EM-kisoissa. 

Ensi viikolla tutustutaan Mikko Pulliin, jonka vastuulla on aiempina vuosina ollut seuramme junioritoiminta, josta saadaan kuulla lisää.

Tulevana kesänä Jenni nähdään ainakin Pikkaralassa pelattavassa pro-tourin osakilpailussa.

Tulevana kesänä Jenni nähdään ainakin Pikkaralassa pelattavassa pro-tourin osakilpailussa.

26Jan/180

Maistiaiset hallivuorolta

Oletko miettinyt, miltä Ouluhallissa näyttää, ja mitä talviharjoitteluvuorolla voi tehdä? Tässä Mikko Tolosen kuvaama pieni maistiaispala siitä.