Oulun Frisbeeseura ry

27Feb/180

Muista hankkia/uusia kisalisenssi ajoissa

Ensimmäinen PDGA-kisa Oulussa lähestyy. SuomiSportin kautta ei vielä pysty seurajäsenyyksiä ostamaan, mutta kisalisenssin kyllä. Muistahan uusia kisalisenssisi ajoissa, sillä vaikka pystyit viime vuotisella lisenssillä ilmoittautumaan kisaan, et pysty pelaamaan sillä.

"Järjestelmien viivästymisen takia Kisakoneessa pääsee ilmoittautumaan mukaan alkuvuoden kilpailuun 2017 lisenssillä, mutta se ei oikeuta kilpailemaan.

1.1.2018 lukien Kisakoneessa järjestettävään kilpailuun osallistuakseen tulee siis olla kilpailuhetkellä voimassa oleva kilpailulisenssi."

Tietoa asiasta löytyy Suomen frisbeegolfliiton sivuilta.

19Jan/180

Vuoden parhaat 2017 valittu

Suomen frisbeegolfliitto on valinnut vuoden parhaat, ja listalta löytyy muutama OFSilainen nimi!

Vuoden suoritukseksi valittiin DiscGolf Team Finland, eli maajoukkueemme, joka kävi Englannissa pelaamassa joukkuegolfin MM-kisoissa. Juho Parviainen oli osa tiimiä, jonka tuliaisena Colchesterista oli hopeinen mitali.

Juho Parviainen voitti MM-hopeaa. | Kuva: SFL

Juho Parviainen voitti DiscGolf Team Finlandin kanssa MM-hopeaa. | Kuva: SFL

Erikoismaininnoissa mainitaan SFL:n ensimmäinen valtakunnallinen juniorileiri, joka järjestettiin 2017 keväällä. Leirillä oli yli 30 nuorta osallistujaa ja ohjaajien joukosta löytyi pari OFSilaista, nimittäin Jenni Eskelinen sekä tietysti seuran pari viime vuotta seuramme junnutoiminnasta vastannutMikko Pulli.

Mikko Pulli vastasi viime kesän junnutreeneistä.

Mikko Pulli vastasi viime kesän junnutreeneistä.

Erikoismaininnan sai myös Kajsa Wickström, joka valittiin PDGA:n hallitukseen kesän vaaleissa. Järjestäytyessään hallitus valitsi hänet puheenjohtajakseen.

Koko lista vuoden parhaista löytyy liiton sivuilta.

Oulun frisbeeseura onnittelee vuoden parhaita ja erikoismainintoja keränneitä!

3Jan/180

Seurajäsenyyden ja lisenssin hankkiminen 2018

 

Monia askarruttaa, miten, missä ja milloin voi liittyä OFSiin tai uusia jäsenyys sekä hankkia kisalisenssi tulevalle kisakaudelle.

Lyhyt vastaus kuuluu: kukaan ei vielä tiedä.

Pidempi vastaus alla, tämä on lainattu SFL:n sivuilta.

Kaikki uudet 2018 lisenssitilaukset tehdään SuomiSportissa. Jäsenseuran kautta lisenssiä ei siis voi enää hankkia.

Järjestelmät eivät vieläkään ole täysin valmiit. Odotamme vielä jäsenmyynnin aloittamista ja sitä edeltäen

  1. Maksuturvan toimittavan käyttöön sähköisen sopimuspohjan, jonka myötä jokainen seura pääsee laatimaan kahdenvälisen sopimuksen heidän kanssaan myynnin aloittamiseksi.
  2. SuomiSportiin valmistuvan ominaisuuden ”pakollinen seurajäsenyys”, eli ilman SuomiSportin rekisterissä näkyvää seurajäsenyyttä et pääse hankkimaan kilpailulisenssiä.

Ellei lisenssille ole akuuttia tarvetta, pyydämme hankkimaan lisenssin vasta seurojen jäsenmyynnin avautuessa SuomiSportissa. Kun lunastat kerralla SuomiSportissa ensin seurajäsenyyden ja sen jälkeen lisenssin, saat tietosi varmimmin ajantasaisina järjestelmiin.

Nyt siirtymävaiheessa pelkän kilpailulisenssin lunastavat: toimita SuomiSportin rekisteröitymisen yhteydessä saamasi Sportti-id seurasi jäsenvastaavan tietoon. Lisenssi- ja jäsentiedot yhdistetään jälkikäteisesti. Tämä edellyttää manuaalisia työvaiheita ja katkos lisenssin voimassaolossa on mahdollinen.

Lisätietoja seuran perusjäsenille, kilpapelaajille, seuran jäsenvastaaville sekä kilpailunjärjestäjille löytyy SuomiSport -tiedotteessa.

Valitettavasti meillä ei edelleenkään tiedossa ajankohtaa järjestelmien valmistumiselle.

Maltti on nyt valttia. Tiedotamme heti, kun saamme lisää tietoa asiasta.

Jos olet uusi jäsen, joka haluat päästä käsiksi seuran etuihin (kuten tänään alkaviin hallivuoroihin), otathan yhteyttä meihin sähköpostitse (oulunfrisbeeseura ät gmail piste com). Kiitos.

14Dec/170

Jäseneksi liittyminen vuodelle 2018

OFSSuomen frisbeegolfliitto ottaa kaudelle 2018 käyttöön SuomiSport-järjestelmän, jonka kautta tullaan myymään SFL:n kilpailulisenssit ensi vuonna. Myös seurojen jäsenyydet ostetaan jatkossa kyseisen järjestelmän kautta. Käyttöönotossa on tullut viivästyksiä, joten jäsenyyksien myynti päästään valitettavasti aloittamaan aikaisintaan tammikuussa.

Lisää tietoa SuomiSportista ja tämän hetkisestä tilanteesta SFL:n tiedotteessa.

Seuran nykyisiä jäseniä on informoitu tilanteesta sähköpostiin lähetetyllä jäsentiedotteella. Mikäli et ole vielä OFS:n jäsen mutta olet aikeissa liittyä kaudelle 2018 ja haluat heti mukaan talviharjoitteluvuoroille ja muuhun seuran jäsenille suunnattuihin toimintoihin, ota yhteyttä sähköpostitse oulunfrisbeeseura(at)gmail.com.

Terveisin,
Toni Kariniemi
OFS ry:n puheenjohtaja

21Nov/170

Kunniajäsenyydet Antille ja Rikulle

Oulun frisbeeseuran sääntömääräinen kokous pidettiin tänä iltana, ja tiedottajana minulla on ilo ja kunnia kertoa teille kokouksessa tehdystä historiallisesta päätöksesta:

Seuran kokous päätti nimittäin hallituksen esityksestä kutsua seuran 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi perustajajäsenet Antti Luuri ja Riku Kaajakari kunniajäseniksi.

Ilman teitä me emme olisi me. Kiitos teille OFSin perustamisesta!

Seuran hallituksen, ja takuulla jokaisen jäsenen puolesta,
Kajsa

Ps. Kokouksessa ehdotettiin myös, että kuvassa näkyvästä vanhasta (tallessa olevasta) Hiirosen korista tehtäisiin herroille sormukset merkiksi kunniajäsenyydestä.

Riku puttaa, Antti tarkkailee.

Riku puttaa, Antti tarkkailee.

6Nov/170

Sääntömääräinen syyskokous 21.11.

Kutsu Oulun frisbeeseuran sääntömääräiseen syyskokoukseen

Aika: tiistai 21. marraskuuta 2017 klo 18.00
Paikka: Pohjois-Pohjanmaan liikunnan kokoustila, Sammonkatu 6

ESITYSLISTA

1 § Kokouksen avaaminen
2 § Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta sekä kahden pöytäkirjan
tarkastajan valinta, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina
3 § Läsnäolevien äänioikeutettujen jäsenten toteaminen
4 § Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
5 § Seuran ohjelmassa tulevalla toimikautena olevien liikunta- ja urheilulajien
päättäminen
6 § Päätös jäsenyydestä muissa järjestöissä ja yhteisöissä
7 § Jäsenmaksujen suuruuden vahvistaminen
8 § Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen vuodelle 2018
9 § Puheenjohtajan valinta vuodelle 2018
10 § Hallituksen muiden jäsenten valinta vuodelle 2018
11 § Toiminnantarkastajan sekä varatoiminnantarkastajan valinta vuodelle 2018
12 § Seuran edustajan nimeäminen Pikkaralan frisbeegolfpuisto-osuuskuntaan
vuodelle 2018
13 § Kunniajäsenyyksien myöntäminen
14 § Kokouksen päättäminen

Seura tarjoaa pienimuotoiset kokouseväät. Tervetuloa kokoukseen!

23Oct/170

OFS – 20 vuotta hyvässä seurassa

Oulun frisbeegolfseura juhlii vuonna 2017 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Epic DG Films tuotti seuran historiaa ja nykytilaa kartoittavan lyhytdokumentin.

Kiitos Epicin Jarille ja Joonalle tästä syntymäpäivälahjasta!

21Oct/170

OFS Awards 2017

Tänään Oulun frisbeeseuran nykyiset ja entiset jäsenet ja vaikuttajat kokoontuivat Alppimajalle juhlimaan seuran 20-vuotista taivalta. Samassa juhlassa järjestettiin jo viidettä kertaa OFS Awards palkintogaala. Gaalassa palkittiin vuoden parhaimmat saavutukset.

Palkitut ovat:

Vuoden aktiivi - Heikki Riekki
Vuoden amatööri - Henri Sirniö
Vuoden juniori - Eetu Vähäkuopus
Vuoden masteri - Ilmari Kurtti
Vuoden tulokas - Jari Härö
Vuoden pelikaveri - Jari Härö
Vuoden naispelaaja - Paula Määttä
Vuoden miespelaaja - Jouni Huhtamäki & Ilkka Silkamo

Lisäksi jaettiin seuraava erityispalkinto perusteluineen:

Vuoden tuloksentekijä - Aku Pietikäinen

Tänä vuonna halusimme jakaa yhden erikoismaininnan miehelle, joka oli tärkeä osaa sekä Honkimaa Openia että junioreiden ja amatöörien SM-kisoja. Palkinto menee ehkä eniten piilossa pysyneelle talkoolaiselle, jota ilman kisoista ei olisi tullut mitään. Ilman hänen panostaan, livetulokset olisivat jääneet syöttämättä nettiin ja kukaan ei tietäisi, kuka voitti ja kuka vei.

Oulun frisbeeseura onnittelee kaikkia palkittuja!

18Oct/170

PDGA:lta tulossa uusi sääntökirja

Alla tulevat sääntömuutokset pähkinänkuoressa, liiton PDGA-maakoordinaattori Tapani Aulun suomentamina.

PDGA:n sääntökomitea on sitä mieltä, että vuoden 2018 sääntökirja on iso askel eteenpäin. Tätä versiota on työstetty pitkään, huomattavasti enemmän kuin aiempia. Sääntökirjaa on muokattu merkittävästi ja nämä muutokset on kerätty tähän tiivistelmään. Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, voit ottaa yhteyttä sääntökomiteaan PDGA:n verkkosivun lomakkeella.

Huom. myös Kilpailuoppaassa on runsaasti muutoksia, mutta SFL ei ole vielä päättänyt kaikkien muutosten tulkinnasta Suomessa. Lisäksi sääntökirjan käännöstyö on vielä kesken, joten alla mainitut termit voivat vielä muuttua.

Yleistä

Sääntökirjan rakenne on muutettu vastaamaan paremmin sitä järjestystä, jossa peli etenee. Nyt säännöt on helpompi löytää ja toisiinsa liittyvät säännöt on ryhmitelty yhteen. Harvinaisia tapauksia koskevat säännöt, kuten virheellinen peli, löytyvät sääntökirjan loppupuolelta.

Termien määritelmille ei ole omaa osiota, vaan ne määritellään kun niitä käytetään ensimmäisen kerran. Näin ei tarvitse sääntöä lukiessa selata kirjan alkuun määritelmän tarkistamiseksi. Kaikki määritellyt termit on lisäksi listattu kirjan lopussa ja niiden yhteyteen on listattu sääntö, jossa se määritellään.

Sääntökirja on muokattu helppolukuisemmaksi ja vähemmän muodolliseksi. Sanamuotoja ja rakenteita on kevennetty.

Toisiinsa liittyviä sääntöjä on ryhmitelty näihin uusiin osioihin: määritellyt reitit, määritellyt paikat, määritellyt alueet.

Sääntökirjaan on lisätty reikäpelin ja parifrisbeegolfin säännöt.

Kysymyksiä ja vastauksia on lisätty runsaasti ja vanhat on kirjoitettu ja järjestetty kokonaan uudelleen.

Uutta

Relief Area (Vapautusalue): Vapautusalue on kuten OB-alue, mutta sinne heittämisestä ei seuraa rangaistusta. Vapautusalueeksi voidaan merkitä alueita, jonne TD ei halua pelajaien menevän. Esimerkiksi alue jossa on suojeltuja kasveja tai kunnostus- tai rakennustöitä.

Hazard (Hasardi): Hasardi on alue, jonne heittämisestä tulee rangaistus, mutta peliä jatketaan sieltä missä kiekko on.

Sääntökirjaan on lisätty myös uusi mahdollinen OB-sääntö: voit jatkaa peliä siitä kohdasta pelialueelta, joka on lähinnä sitä paikkaa missä kiekko on. Tämä on mahdollinen vain TD:n erikseen määrittämissä paikoissa. (Vastaa golfin lateral hazardia eli sivuvesiestettä)

Merkittävät sääntömuutokset

Heittopaikka eli lie on nyt suorakaiteen muotoinen alue, jonka leveys on 20 cm ja pituus 30 cm. Alueen keskilinja on merkauskiekon keskilinjalla ja alue on heti merkkauskiekon takana.

Uusi lie.

Uusi lie.

Pienemmät sääntömuutokset

Jos heitto ei muuta pelaajan heittopaikkaa (esimerkiksi jos saariväylällä ei osu saareen), heittäjä heittää heti perään uudestaan, ennen muita pelaajia.

Asentovirheen jälkeen heittoa ei uusita.

Ensimmäisestä asentovirheestä ei anneta varoitusta.

Tilapäisen esteen helpotus ei ole enää 5 m, vaan pelilinjalla saa mennä taaksepäin niin pitkälle, kuin tarvitsee että pääsee heittämään.

Pelaaja voi ottaa helpotuksen pelinjalla taaksepäin niin pitkälle kuin haluaa kun merkitsee heittopaikkaa OB:n tai kahden metrin säännön rangaistuksen jälkeen.

Pelaaja voi hylätä heiton yhdellä rangaistusheitolla (mahdolliset muut rangaistukset mitätöityvät). Hylätyn heiton sääntö korvaa valinnaisen uusintaheiton säännön.

Mandosääntöjä on selkiytetty siten että mandoilla on vain "väärä puoli", jonka ylittämisestä seuraa rangaistus. (Tuplamandoilla on kaksi väärää puolta, eli yksi molemmilla mandoilla).

Muut kuin pelattavan väylän väylämaalit lasketaan 2 metrin säännön alaisiksi.

Jos OB-alueelle on määritetty drop zone, voi TD antaa luvan siirtyä suoraan sinne kahdella rangaistusheitolla. Eli esimerkiksi vesialueen yli ei tarvitse yrittää heittää, mikäli TD antaa tämän luvan.

Saat aina vähintään 1 m helpotuksen kaikista OB-linjoista (kattaa myös OB:n kulman ja muut erikoistilanteet)

Väylän loppuun pelaamisen sääntöä on yksinkertaistettu. Kiekon tulee mennä koriin oikein ja jäädä korin kannattelemaksi.

Harjoitusheittosääntöä on tarkennettu. Alle viiden metrin heitto jonka tarkoitus on palauttaa kiekko bägiin tai pelaajalle, ei ole harjoitusheitto.

Heittäjän luvalla heittoon puuttumisen sääntö (vanha sääntö 804.03.G) on poistettu.

Oman heiton tahattomasta estämisestä seuraa yksi rangaistusheitto. (Esimerkiksi jos puttisi rollaa takaisin ja osuu omaan bägiisi). Kuten ennenkin, tahallisesta oman tai toisen pelaajan heiton estämisestä seuraa kaksi rangaistusheittoa.

Voit siirtää kiekkoa, joka sinun lielläsi tai sen takana.

Pelaaja, joka ei ole paikalla ajoissa saa väylältä tulokseksi par+4.

Pelaajalle, joka aloittaa väärältä väylältä ja/tai väärässä ryhmässä merkitään kaksi rangaistusheittoa.

Virallisen toimitsijan koe

Uudet säännöt tietenkin tarkoittavat, että tarvitaan myös uusi virallisen toimitsijan koe. Jos oma kokeesi on nyt voimassa, se jatkuu normaalisti voimassaoloajan loppuun asti. Eli nyt ei vaadita uusintakokeita niiltä, joilla koe on voimassa, eikä uusi koe ole vielä valmis.

Nykyinen sääntökirja on voimassa vuoden 2017 loppuun asti ja uudet säännöt astuvat voimaan 1.1.2018.

 

new-rules-and-competition-manual-cover-photo

26Sep/170

OFS 20v Juhlaliigan pdga-ratingit

Juhlaliigan ratingit eivät olleet mukana tänään julkaistussa Pdga:n rating-päivityksessä. Selvittelyn jälkeen syyksi paljastui inhimillinen virhe Pdga:n taholla. Heiltä oli jäänyt huomaamatta 8.8. lähetetty sähköpostiviesti, jossa liigan päivitetty td-raportti oli liitettynä. Tästä syystä vasta seuraavassa (24.10.) päivityksessä Juhlaliigan kierrokset lasketaan pelaajien ratingeihin. Pdga on pyytänyt anteeksi virhettään ja myös omalta osaltani pahoittelen aiheutunutta harmia!

Terveisin,

TD Toni Kariniemi