Oulun Frisbeeseura ry

23Apr/170

Hiirosen ja Toppilan radat

Kesä lähestyy, mutta frisbeegolfarin näkökulmasta valitettavan hitaasti. Tehdään sen tuloa odotellessa pieni katsaus ratojen tämän hetkiseen tilanteeseen.

Hiirosessa pelataan toistaiseksi voimassa olevaa talvilayoutia. Kunhan säät sallivat, otetaan käyttöön aiemmilta vuosilta tuttu kesäleiska. Pienet muutokset ovat mahdollisia. Metsäväylien kosteustilannetta seurataan ja kartoitetaan toimenpiteitä alueen kuivumisen nopeuttamiseksi. Kaupungin kanssa kartoitetaan myös mahdollisuutta ottaa käyttöön uusia alueita lähiympäristöstä, mutta on epätodennäköistä, että pääsemme niihin käsiksi vielä tulevana kesänä.

Toppilassa pelataan myöskin talvirataa, kunnes lumet ja maa sulavat sen verran, että pystymme ottamaan kesäradan käyttöön. Osa radasta on Ranta-Toppilan rakentamisesta johtuvan läjityksen myötä pois käytöstä, jonka takia tulevana kesänä pelataan normaalista poikkeavaa väliaikaista kesälayoutia. Säistä riippuvaisena emme pysty määrittelemään tarkempaa aikataulua, mutta muutoksista tiedotetaan heti OFS:n verkkosivuilla ja Facebookissa Oulun frisbeekanavalla. Mikäli haluat tarttua lapion varteen ja sinulla on mahdollisuus talkoilla arki-iltaisin, voit ottaa yhteyttä talkoita koordinoivaan Ilpo Toloseen.

Me teimme sen!

Talkoomuistoja takavuosilta

Omasta puolestani toivon harrastajilta malttia. Kelit ovat haastavat ja kaikkien ajatukset siintävät jo kesäradoilla. Niihin siirrytään kyllä heti kun on mahdollista, mutta siihen asti on pärjättävä nykyisillä talviradoilla. Tiedotamme aktiivisesti ratojen tilanteesta tulevina viikkoina.

 

Terveisin,

Toni Kariniemi, pj

Oulun frisbeeseura ry

14Feb/170

Hierontaa jäsenetuhintaan

Oletko hieronnan tarpeessa? Nyt Oulun frisbeeseuran jäsenet saavat alennusta hieronnoista!

Ystävänpäivästä lähtien Oulun frisbeeseuran jäsenet saavat 10 % alennuksen normaalihintaisista hieronnoista koulutetun hierojan Arttu Engströmin vastaanotolla. Arttu on opinnoissaan keskittynyt pääsääntöisesti klassiseen hierontaan, mutta hänellä on pätevyys myös urheiluhierontaan.

Arttu ottaa vastaan toimipisteellään Ranta-Koskelassa sekä keskustassa Goalaksessa. Lisää tietoa löydät hierontaaoulu.fi:stä sekä Hyvän olon keskuksen Goalaksen sivuilta.

Katso myös muut jäsenedut.

18Jan/170

PDGA Europe ja vuoden 2016 avainluvut

PDGA julkaisi englanninkielisen vuosikatsauksen vuodesta 2016. Vuoden kohokohtana mainittiin Oulussa järjestetyt EM-kisat, jotka olivat ennen näkemätön tapahtuma. Suomalaisten menestys kisoissa oli loistava, ja Suomi voitti 9 mitalia yhteensä 21 tarjolla olleesta mitalista.

PDGA Europe mainitsee myös, että viime vuoden isoin turnaus Disc Golf World Tour on saanut alkunsa Suomesta, jossa järjestettiin myös yksi osakilpailu, European Open.

Jutussa mainitaan myös OFSin oma poika Juho Parviainen, joka päätyi Seppo Pajun kanssa tasatulokseen EuroTourin lopputuloksissa. Keskinäiset sijoitukset ratkaisivat tourin voittajan, ja tällä kertaa voitto meni Juho Parviaiselle.

PDGA Europe sanoo kutienkin, ettei viime vuosi ollut pelkästään Suomen vuosi – menestyksekkäiden pelaajien joukkoon mahtuu myös Slovakian sympaattinen Katka Bodova, Ruotsin Hans Tegebeck ja Saksan Christine Hellstern, jotka pärjäsivät hienosti Pro MM-kisoissa. Viime vuoden voittajista on pakko nostaa esiin myös Suomen Mikael Hakala, joka voitti MJ2-luokan hopeamitalin MM-kisoissa.

Suomi, Euroopan johtaja frisbeemaa!

Suomi, Euroopan johtaja frisbeemaa!

Takaisin Suomeen, eurooppalaisista PDGA-jäsenistä peräti 40 % ovat suomalaisia! Eli meillä on paitsi maanosan parhaimmat pelaajat myös eniten pelaajia. Kovia maita ovat myös entinen suurvalta Ruotsi sekä kovimman kasvun kokeva Viro.

Suomen PDGA-jäsenmäärä on kasvanut 1620 jäsenestä 2403 jäseneen, eli huikealla 48 %:lla vuodesta 2015 vuoteen 2016. No, tuskin se kasvu ihan näin räjähdysmäinen on ollut, eiköhän yksi vaikuttava tekijä ollut vanhan B-lisenssin poistuminen. Eli kaikki kilpapelaajat liittyivät kaudella 2016 myös PDGA-jäseniksi.

Suomi mainitaan myös PDGA-kisojen kovimpana järjestelijänä. Peräti 37 % kaikista Euroopassa järjestetyistä PDGA-alaisista kilpailusta järjestettiin Suomessa. Oulun frisbeeseura järjesti näistä 7 kilpailua, joista yksi yhteistyössä BSC:n kanssa. Tai noh, kisoja oli tietysti 8, jos EM-kisatkin lasketaan mukaan…

16Jan/170

OFSilaiset menestyivät Ukkohallalla

Menneenä viikonloppuna Ukkohallan maisemissa järjestettiin Umpihankifrisbeegolfin MM-kisat. Lauantaina kisaltiin joukkueena ja sunnuntaina vuorossa oli yksilökisat.

Lauantain joukkuekisan voitti joukkue Latitude 64 goes Solvik ft. Parviaisen Juho yhteistuloksella 74 peräti kolmen heiton erolla kakkoseksi sijoittuneeseen joukkueeseen. Joukkueessa pelasivat Latitude:n väreissä kilpaileva OFSilainen Mikko Ylätalo, niin ikään Latitudea edustava Nils Iso-Markku, Solvikin Riku Johansson sekä Parviaisen Juho, OFS ja Team Powergrip.

Latitude 64 goes Solvik feat Parviaisen Juho

Maailmanmestarijoukkue Latitude 64 goes Solvik feat Parviaisen Juho. | Kuva: Mika Hyvönen

Sunnuntain yksilökisa kisattiin kahdessa luokassa: MeAmmattilaiset ja EiVieläAmmattilaiset. Molemmat luokat olivat erittäin tiukat, sillä voitto irtosi molemmissa luokissa vain yhden heiton erolla, ja molemmissa luokissa hopeamitali ratkaistiin sudarilla.

Iloiksemme voimme todeta, että seurassamme on nyt kaksi maailmanmestaria (joista yksi peräti tuplamestari!). Mikko Ylätalo voitti MeAmmattilaiset-luokan ja täksi kaudeksi OFSiin siirtynyt Jukka Kälkäjä voitti EiVieläAmmattilaiset-luokan. Hyvä jätkät!

Oulun frisbeeseura onnittelee mestareita!

Vasemmalta hopeamitalisti Juho Härkönen, maailman mestari Jukka Kälkäjä sekä pronssimitalisti Jaakko Lehtonen. | Kuva: Mika Hyvönen,

Vasemmalta hopeamitalisti Juho Härkönen, maailman mestari Jukka Kälkäjä sekä pronssimitalisti Jaakko Lehtonen. | Kuva: Mika Hyvönen,

Vasemmalta hopeamitalisti Valtteri Leinonen, maailman mestari Mikko Ylätalo ja pronssimitalisti Antti Ylikitti. | Kuva: Mika Hyvönen

Vasemmalta hopeamitalisti Valtteri Leinonen, maailman mestari Mikko Ylätalo ja pronssimitalisti Antti Ylikitti. | Kuva: Mika Hyvönen

 

1Jan/170

Oulun frisbeeseura 20 vuotta 2017

Hyvää uutta vuotta, arvon frisbeekansa!
Oulun frisbeeseura täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja tätä tullaan juhlistamaan eri tavoin pitkin vuotta.

Juhlavuoden virallinen tunniste on #OFSseason ja oheessa juhlavuoden logo. Tervetuloa mukaan juhlimaan #hyvässäseurassa
ofs20v_1

22Dec/160

Liity jäseneksi Oulun frisbeeseuraan vuodelle 2017

Nyt voit liittyä jäseneksi seuraan vuodelle 2017. Jäsenyyden hinta on sama kuin vuonna 2016, eli 20 euroa aikuiselta ja 10 euroa juniorilta (1999 tai myöhemmin syntyneet). Kisalisenssienkin hinnat ovat samat kuin kuluneella kaudella, eli 50/25e.

Jäsenyyden yhteydessä voit hankkia Pikkaralan vuosikortin alennettuun hintaan 45 euroa. Kun olet maksanut vuosikortin (ja jäsenyyden) voit ottaa kuitin mukaan ja noutaa vuosikortin Ratakadun R-kioskilta. Jäsenyyden yhteydessä voit myös hankkia oikeuden osallistua seuran talvitreeneihin Ouluhallissa kolme kertaa viikossa. OFS:n harjoitusvuorot maksavat 20 euroa/kausi, ja kausi alkaa heti uuden vuoden jälkeen maanantaina 2.1.

Uudet, ensimmäistä kertaa PDGA-jäsenyyden (eli kisalisenssin) ottavat voivat myös ostaa PDGA-kiekon hintaan 15e. Kaikki PDGA-jäsenet voivat tilata Discgolfer-lehden hintaan 35 e.

Liityt jäseneksi täyttämällä tämän lomakkeen.

Tervetuloa mukaan hyvään seuraan!

 

OFS
11Dec/160

Ennakkotiedote jäsenyydestä vuodelle 2017

On tullut jo kyselyitä siitä, miten ja milloin seuraan voi liittyä tai miten vanhat jäsenet uusivat jäsenyytensä ensi vuodelle.
 
Jäsenmaksut ovat jo päätetty (varsinaisille jäsenille 20e aikuiselta ja 10e juniorilta), mutta odotamme vielä tietoa ensi vuoden talviharjoittelumahdollisuuksista. Talviharjoittelut maksetaan tuttuun tapaan jäsenyyden yhteydessä, joten tämä on hyvin olennainen tieto. Huomenna meidän pitäisi saada alustavat tiedot siitä, montako harjoitteluvuoroa saamme (ja mihin hintaan), ja asia vahvistuu 15.12. Hallitus ei ole vielä päättänyt ensi vuoden talviharjoittleuhinnasta. Mutta jos kaupunki ei nosta vuokria kovin paljon, maksu on suuruudeltaan samaa luokkaa kuin alkuvuonna 2016, jolloin se oli 15 euroa.
 
Jäsenmaksun yhteydessä voi lisäksi hankkia kilpailulisenssin, joka kaudella 2017 maksaa 50 euroa aikuiselle ja 25 junioreille (1999 tai myöhemmin syntyneet). Samalla voi myös ostaa vuosikortin Pikkaralaan seura-alennushintaan 45 euroa.
 
Vanhoille jäsenille tulee mailitse tietoa jäsenlomakkeen avautumisesta, ja uusille jäsenille tieto tulee näkyviin sekä tähän että seuran facebooksivuille (jotka näkyvät kaikille, omaa fb-tiliä siis ei tarvitse olla).
26Nov/160

Vuoden 2016 ofsilaiset on palkittu

Lauantaina 26.11. järjestetyssä OFS Awards -gaalassa oli jälleen vuorossa vuoden parhaimpien palkitseminen. OFS Awards järjestettiin jo neljättä kertaa, ja tuttuun tapaan jäsenet päättivät äänestyksessä, kenelle palkinnot annetaan. Ensimmäistä awardsien historiassa kävi niin, että jäsenet eivät päässeet sopuun yhdestä palkinnonsaajasta. Niinpä vuoden tulokkaaksi valittiin kaksi pelaajaa.

OFS Awardseissa palkittiin:

Vuoden naispelaaja: Jenni Eskelinen
Vuoden miespelaaja: Juho Parviainen
Vuoden juniori: Matias Kalaoja
Vuoden seniori: Jouni Huhtamäki
Vuoden tulokkaat: Jukka Tyni ja Johan Ahola
Vuoden amatööri: Jaakko Alatalo
Vuoden OFS-aktiivi: Heikki Riekki
Vuoden pelikaveri: Jouni Huhtamäki

Näiden vakiokategorioiden lisäksi gaalatoimikunta päätti myöntää seuraavat erikoispalkinnot:

Vuoden liikuttaja: Mikko Pulli
Vuoden Spielberg: Mika Ylisaukko-oja
Vuoden työmies: Ilpo Tolonen

Onnittelut palkituille!

23Nov/160

Hallitus vuodelle 2017 on valittu

Oulun frisbeeseuran sääntömääräinen syyskokous järjestettiin tiistaina 22.11. Kokouksessa esityslistalla oli kenties kaikesta mielenkiintoisempana kohtana uuden puheenjohtajan valinta. Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Kajsa Wickström ilmoitti nimittäin jo hyvissä ajoin vuoden alussa, ettei hän tule olemaan käytettävissä puheenjohtajaksi tulevalle kaudelle.

Syyskokouksessa uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Toni Kariniemi. Tonilla on kokemusta hallitustyöstä vuoden verran, hän toimi hallituksen sihteerinä vuonna 2016, joten hänellä on tietoa siitä, missä mennään tällä hetkellä, ja mitkä seuran haasteet ja kehityskohteet tulevat olemaan lähiaikoina. Toni kertoi syyskokoukselle, että hänellä on tarmoa ja kiinnostusta toimia seuran puheenjohtajana, ja että hänellä on paljon ideoita, joita hän mielellään lähtee toteuttamaan. Toivotamme tulevalle puheenjohtajalle onnea ja intoa tulevalle vuodelle.

Mukaan toteuttamaan Tonin ideoita lähtevät hallituskonkarit Tero Hyvönen, Kimmo Mäenpää, Mikko Pulli sekä Kajsa Wickström, joilla kaikilla löytyi intoa jatkaa hallituksessa. Näillä näkymin Kimmo jatkaa jäsenrekisterivastaavana sekä rahastonhoitajana, Mikko on edelleen seuran webbiguru. Tero esitti eilen kiinnostuksensa palata kisvastaavan pestiin, ja Kajsan kiinnostuksen kohde on tiedottaminen.

Uusina kasvoina hallitukseen nousivat Heikki Riekki, Janne Tiiro ja Teemu Tuovinen. Heikki on varmasti jokaiselle ofsilaiselle, ellei peräti jokaiselle oululaiselle frisbeegolfarille, tuttu kasvo talkoista sekä OFS:n viikkokisoista. Heikissa hallitus saa ahkeran ja aktiivisen jäsenen, joka ei pelkää talkoilua tai kisajärjestelyitä. Janne Tiiro on tuore harrastaja, jonka ensikosketus frisbeegolfiin tapahtui huhtikuussa 2016. Frisbeegolf vei heti mennessään, ja Jannella on kova palo viedä lajia eteenpäin. Teemu Tuovinen on Janneen verrattuna jo todellinen frisbeekonkari, sillä hän on aloittanut lajin parissa jo toukokuussa 2015. Teemu on tuttu kasvo jäsenille etenkin talvitreeneistä, jossa hän kävi ahkerasti treenaamassa bäkkäriään fore-taitojensa tasolle.

Uuden hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2017 ja hallitus järjestäytyy heti vuoden alussa. Silloin tiedämme varmasti, minkä pestin ja vastuualueen kukainenkin ottaa vastuulleen.

Ylärivi vasemmalta: Janne Tiiro, Heikki Riekki, Teemu Tuovinen, Mikko Pulli ja Kajsa Wickström. Edessä: Kimmo Mäenpää, Toni Kariniemi ja Tero Hyvönen.

Ylärivi vasemmalta: Janne Tiiro, Heikki Riekki, Teemu Tuovinen, Mikko Pulli ja Kajsa Wickström. Edessä: Kimmo Mäenpää, Toni Kariniemi ja Tero Hyvönen.

 

8Nov/160

Kutsu syyskokoukseen

KOKOUSKUTSU

OULUN FRISBEESEURAN

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN SYYSKOKOUKSEEN

Aika:                   tiistai 22. marraskuuta 2016 klo 18.00

Paikka:               Pohjois-Pohjanmaan liikunnan kokoustila, Sammonkatu 6

 

ESITYSLISTA

 

1 §

Kokouksen avaaminen

2 §

Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta sekä kahden pöytäkirjan tarkastajan valinta, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina

3 §

Läsnäolevien äänioikeutettujen jäsenten toteaminen

4 §

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

5 §

Seuran ohjelmassa tulevalla toimikautena olevien liikunta- ja urheilulajien päättäminen

6 §

Päätös jäsenyydestä muissa järjestöissä ja yhteisöissä

7 §

Jäsenmaksujen suuruuden vahvistaminen

8 §

Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen vuodelle 2017

9 §

Puheenjohtajan valinta vuodelle 2017

10 §

Hallituksen muiden jäsenten valinta vuodelle 2017

11 §

Toiminnantarkastajan sekä varatoiminnantarkastajan valinta vuodelle 2017

12 §

Seuran edustajan nimeäminen Pikkaralan frisbeegolfpuisto-osuuskuntaan vuodelle 2017

13 §

Kokouksen päättäminen