Oulun Frisbeeseura ry

11Sep/180

Uudet verkkosivut avattu osoitteessa ofs.fi!

Olemme avanneet Oulun frisbeeseuran uudet nettisivut osoitteessa ofs.fi ja nämä sivut tullaan sulkemaan pian.

Uusilta sivuilta löydät ajankohtaiset asiat, joten sinne siis!

Näyttökuva 2018-09-11 kello 13.25.56

16Jul/180

Juho Konopisteessä – osa 7

Finaalikierros

Neljäs eli viimeinen kierros pelattu ja Konopiste Open ohi. Alun parin heikomman kierroksen jälkeen tuli lopulta tyydyttävä sijoitus T33/127. Neljäs kierros oli perus tekemistä parilla heikommalla väylällä höystettynä. Kisan aikana draivaamisessa oli hetkittäin vaikeuksia, mutta taisin lopulta saada pienen oivalluksen, että mikä mättää. Ei auta kuin mennä treenille.

Vika kierros alkoi kohtalaisesti, ja sain viideltä ekalta väylältä kolmessa nostopirkon (väylät 2, 3, 5). Ykkönen ja nelonen nostopar, kun avaukset jäivät vajaiksi.

Finaalirundin scorecard.

Finaalirundin scorecard.

Keskivaiheilla oli vaikeuksia hieman avauksien kanssa, joten en päässyt oikein rinkiin puttaamaan. Muutaman pirkkoputin upotin ringin ulkopuolta, toisaalta yhden missasin ringistä ja toisen ringin reunalta, joista tuli tuplabogi ja bogi (väylät 12 ja 9).

Viimeisille viidelle väylälle taistelin vielä parit pirkot ja muuten perus par-tulosta. Lopulta kierros päätyi tulokseen -6 ja yhteistulos -21. Parempaan suuntaan on heittäminen menossa, mutta vielä on hieman haparointia välillä.

Minun tilastoni kisoista. Yksi väylä pilkistää ikävästi silmään ;)

Minun tilastoni kisoista. Yksi väylä pilkistää ikävästi silmään ;)

Hieno reissu kaikkineen. Tämä oli neljäs kerta mulle Konopisteessä, mutta ei varmasti viimeinen. Kiitokset matkaseuralle eli Koutosen Villelle, Hämeen veljeksille eli Mikaelille ja Joonatanille!

Retkikuntani: Joonatan, Mikael, minä ja Ville.

Retkikuntani: Joonatan, Mikael, minä ja Ville.

Kisan jälkeen sain myös pienen haastattelun Uutisen Jarilta, joten kyselin hänen ja Joonan matkasta:

Tulitte Joonan kanssa Konopisteeseen. Kertokaapa teidän matkastanne ja miksi tulitte tänne?

-Epic tilattiin paikalle osaksi SpinTV:n mediaryhmää kuvaamaan ja leikkaamaan play-by-play tuotannot. Työtä tehtiin tiiviissä tahdissa neljän hengen kamera- ja edittihenkilöstöllä, eli Epiciltä 2 ja SpinTV:ltä 2 henkilöä. Torstaina seurattiin feature card ja saatiin julkaistua kierroksen etuysi jo saman päivän aikana (yöllä). Perjantaina ja lauantaina seurattiin MPO:n kärkikortti ja sunnuntaina sekä MPO että FPO.

Entä kerkesittekö tehdä reissun aikana muuta kuin kuvata kierroksia?

-Paikalle tultiin jo tiistaina. Silloin ei juuri muuta ehditty kuin kiertää rata ja pistää sen jälkeen unille. Keskiviikkona lennettiin kamerakopterilla kaikki väylät ja leikattiin ilta niitä valmiiksi play-by-play videoihin. Kaikki päivät alkoivat kahdeksalta aamulla ja päättyivät noin puolenyön aikaan. Tahti oli tiivis, mutta loistavalla ryhmähengellä jaksaa helposti tuollaisia puristuksia.

Epic DG Filmsin Jari ja Joona.  (Kuva: Eino Ansio)

Epic DG Filmsin Jari ja Joona. (Kuva: Eino Ansio)

Lopuksi kertokaapa, että suositteletteko paikkaa muille, että kannattaako lähteä kisailemaan tai jopa kisaturistiksi tsekkeihin asti?

-Rata ja koko ympäristö oli uskomattoman kaunis. Puistoalueet kuin suoraan satukirjoista. Alueen ja Konopisteen linnan historia toi vielä siihen oman lisänsä. Voidaan ehdottomasti suositella kenelle tahansa kisamatkaa tai ihan turistimatkaa kohteeseen. On käynnin arvoinen. Koko reissulle Epic antaa arvosanaksi 6/5!

Kiitokset Jarille Ja Joonalle. Hienoja videoita ovat pojat väsänneet!

-Juho

15Jul/180

Oulu Open 2018

Oulu Open 2018 on nyt taputeltu. Kolme päivää, kolme rataa ja palkinnot on jaettu. Kisassa pelattiin muokattuja 19-väyläisiä layoutteja Pikkaralassa, Hiirosessa ja Virpiniemessä. Sää oli mitä mahtavin, ehkä jopa hieman turhan helteinen. Lauantaiksi oli luvattu sateita ja jopa ukkosta, mutta näiltä vältyttiin – onneksi.

Täydelliset tulosluettelot löytyvät Metrixistä sekä tietysti PDGA:n sivuilta. Kuvia ja tunnelmia kisasta löytyy SFL:n kuvapankista.

BSC:n ja OFS:n suurkisa huipentui tänäkin vuonna Virpiniemeen.

BSC:n ja OFS:n suurkisa huipentui tänäkin vuonna Virpiniemeen.

Ofsilaisittain kisat menivät erinomaisesti, vaikka jäimme ilman mitaleja avoimessa luokassa. Paras Ofsilainen MPO-luokassa oli jaetulle 7. sijalle sijoittunut tulokas Jan-Eerik Luukkonen yhteistuloksella -14. Jan-Eerik pelasi eilen Hiirosessa päivän kovimman kierroksen, ”hot roundin”, -11 ja sai alustavaksi ratingiksi 1013. Top 10 sijoittuivat myös Lasse Keränen (9.) sekä Jukka Tyni (10.). MPO:n valtias oli tällä kertaa Mikael Räsänen, yhteistuloksella -29. Toiseksi sijoittui Severi Saviniemi tuloksella -24 ja tiukasta taistelusta ja viimeisen väylän hyökkäysrityksestä huolimatta BSC:n Antti Turpeinen sai tällä kertaa tyytyä pronssiin tuloksella -22.

MPO:n top 3: Mikael Räsänen, Severi Saviniemi ja Antti Turpeinen.

MPO:n top 3: Mikael Räsänen, Severi Saviniemi ja Antti Turpeinen.

MP40-luokassa ei nähty suuria yllätyksiä, sillä koko kauden vahvasti pelannut OBT:n Teemu Holappa vei voiton parin heiton edellä ennen OFS:n Jari Häröä. Kolmanneksi sijoittui Jätkän Kiekon Janne Laurikainen, joka jäi vahvan alun jälkeen lopulta viisi heittoa Jarista.

MP40-luokan top 3 Teemu Holappa, Jari Härö ja Janne Laurikainen palkitojenjakoa paljusta seuranneen yleisön edessä.

MP40-luokan top 3 Teemu Holappa, Jari Härö ja Janne Laurikainen palkitojenjakoa paljusta seuranneen yleisön edessä.

MP50-luokassakaan ei nähty yllätysvoittajaa, sillä Ofsia edustava Jukka Määttä kipusi jälleen keskimmäiselle korokkeelle yhteistuloksella +1. Jukka ei silti kisan jälkeen ollut kovin tyytyväinen, mies harmitteli heikkoja ratinkeja ja sitä, ettei etenkään Pikkarala sujunut kuten piti. Toiseksi sijoittui KFS:n Ari Korpela, jonka yhteistulos kolmen päivän jälkeen oli +4. Kolmanneksi kuusamolainen Osmo Alavuotinki tuloksella +6.

MP50-luokan top 3: Jukka Määttä, Ari Korpela ja Osmo Alavuotinki.

MP50-luokan top 3: Jukka Määttä, Ari Korpela ja Osmo Alavuotinki.

FPO-luokassa nähtiin tällä kertaa vain kaksi osallistujaa, joten molemmat mitalit menivät Ofsille. Jenni Eskelinen voitti tuloksella +14 ennen Paula Määttää tuloksella +33. Jenni pelasi erityisen vahvan kierroksen Virpiniemessä, jossa hänen tuloksensa oli tasan par. FA3-luokan ainoa osallistuja oli Kati Tuomainen, OFS, joka oli erittäin tyytyväinen etenkin Hiirosen kierrokseensa. Katikin on seuran tulokaspelaajia, nämä olivat hänet ensimmäiset PDGA-kisansa lisenssi taskussa, joten tästä on hyvä jatkaa!

Yhteiskuva naisista ennen finaalikierrosta: Kati Tuomainen, Jenni Eskelinen ja Paula Määttä.

Yhteiskuva naisista ennen finaalikierrosta: Kati Tuomainen, Jenni Eskelinen ja Paula Määttä.

Luulitteko muuten, ettei seurassa ole juurikaan juniori-ikäisiä pelaajia? Luulitte väärin. MJ18-luokkaan osallistui tällä kertaa 7 pelaajaa, joista peräti 6 edustavat Oulun frisbeeseuraa! Tilastokirjoja tutkailematta voisimme melkein suoralta kädeltä väittää, ettei seurassa ole koskaan aiemmin ollut näin monta kilpailevaa junioripelaajaa, ja mikäpä voisi olla parempaa?

MJ18-luokassa ei nähty yllätysvoittajaa, vaan erittäin vahvoja otteita esittänyt Kristian Kuoksa vei voiton tuloksella -15. Toiseksi sijoittui Toni Prykäri tuloksella +3, ja kolmanneksi nousi erittäin hienon finaalikierroksen kotiradallaan pelannut Eetu Vähäkuopus. Eetun yhteistulos +7. Seuran muut juniorit tässä kisassa ovat neljänneksi sijoittunut Henri Kärki (+19), Pyry Kuusisto (+23) sekä kisan keskeyttämään joutunut Anton Aho. Toivottavasti näemme Antoninkin pian taas kisaradoilla, ja toivottavasti näemme poikien keskuudessa tiukkoja kilpailuja myös jatkossa.

MJ18-luokan top 3: Kristian Kuoksa, Toni Prykäri ja Eetu Vähähuopus.

MJ18-luokan top 3: Kristian Kuoksa, Toni Prykäri ja Eetu Vähähuopus.

MA2-luokka oli tänä vuonna OFS:n Eerik Tahvanaisen dominointia. Tulokaskauttaan pelattava Eerik nappasi johdon Pikkaralassa, ja piti sen loppuun asti pelaten luokan parhaimmat kierrokset jokaiselle radalle. Eerikin lopputulos -12. Toiseksi sijoittui niin ikään Ofsilainen Matti Kanervo, yhteistuloksella -6. Kolmanneksi sijoittui BSC:n Joel Hautajärvi, tuloksella -4.

MA2-luokan top 3: Eerik Tahvanainen, Matti Kanervo ja Joel Hautajärvi.

MA2-luokan top 3: Eerik Tahvanainen, Matti Kanervo ja Joel Hautajärvi.

MA3-luokasa seura jäi ilman pystejä, mutta vain täpärästi. Voittoon ylsi tänä vuonna pienellä marginaalilla BSC:n Jaakko Räihä, joka selvitti kaikki kolme rataa tasan pariin. Toiseksi sijoittui Jätkän Kiekon Lauri Vaara, tuloksella +1. Pronssisen pystin vei sudaroinnin jälkeen BSC:n Riku Sanaksenaho, joka finaalikierroksen jälkeen oli tasatuloksessa OFS:n Simo Hiltusen kanssa, herrojen tulos +9.

MA3-luokan top3: Jaakko Räihä, Lauri Vaara ja Riku Sanaksenaho.

MA3-luokan top3: Jaakko Räihä, Lauri Vaara ja Riku Sanaksenaho.

Onnittelut palkituille, ja kiitoksia kaikille teille kilpailijoille tästä vuodesta ja näistä kisoista - ensi vuonna uudestaan, eikö vain?!

15Jul/180

Juho Konopisteessä – osa 6

Kolmas kierros

Tänään oli kirjaimellisesti Moving Day. Paransin osakkeita huomattavasti pelaamalla -9, ja nousten reilusti sijoja ylöspäin. Nyt pysyi paketti kasassa suurinpiirtein koko kierroksen. Siltikin parit avaukset lipsautin, mutta niistä ei onneksi niin paljon vahinkoa tullut. Putit laitoin kaikki ringistä, mutta harmittavasti kolme tai neljä puttia missasin hieman ringin ulkopuolelta.

Kolmannen kierroksen scorecard.

Scorecard kolmannnelta kierrokselta.

Hauska suoritus tuli, kun nelosella avasin isolla hyssellä kivasti korin alapuolelle 11metriin ja siitä putti alarautaan. Iloisesti kattelin, kun kiekko tuli vastapalloon ja rollaili ohitseni noin 18metriin. Sieltä sitten kiukulla putti hyssenä sisään ja kiva pelastus kierroksen alkuun. Toisenkin putin laitoin ringin ulkopuolelta, kun avasin kympin rollerilla pitkäksi ja upotin noin 20metrisen pönttöön.

Päivän hienoin suoritus tuli väylällä 17. Avasin täydellisen rollerin ylämäkeen. Niin pitkälle, että pääsin heittämään jatkoheittoa paikaltaan omegalla. Alle 50metriä matkaa ja iso ylämäki. Siitä kivalla pienellä antsalla omega alapeltiin ja nostopirkko. Tän jälkeen vielä avasin kasitoistasenkin nostolle.

Greenhittejä tuli puolet väylistä, ja kun putti toimi, niin kierroksella tuli kymmenen pirkkoa. Ainoa bogi tuli väylällä 16, kun hieman seikkailin ympäri väylää. Yritetään jatkaa vielä huomenna hyvää menoa.

Kierroksen jälkeen oli aikaa seurata kärkikorttia.

Kierroksen jälkeen oli aikaa seurata kärkikorttia.

Kierroksen jälkeen kävimme vielä seuraamassa jonkinaikaa kärkikorttia. Siellä myös näin seuramme Rikua, joka kertoi pelanneensa Challeger kisassa mukavasti, ja pääsi myös cutista läpi, eli hänelläkin jatkuu pelit vielä huomenna. Toivomme Rikulle kovaa sijoitusta! Epicin poikia en oikein kerennyt jututtaa, kun hääräsivät koko ajan kameroidensa kanssa kuvaten. Toivottavasti ehdin heitä huomenna haastatella ja kysellä heidän viikostaan.

Linkit Konopiste Openin ja Challengerin finaalikierrosten tulosseurantaan.

- Juho

 

 

14Jul/180

Juho Konopisteessä – osa 5

Toinen kierros

Toinen kierros taputeltu. Todella vaikea alku ja se näkyi tuloskortissa. Seitsemän eka väylää meni oikeastaan niin, että väylillä 1,5,6 ja 7 olin kaikissa puttaamassa pirkkoa noin 12-15metristä. Hyviä yrityksiä olivat, mutta mikään ei uponnut. Kakkosväylällä tuli hieman huonoja heittoja ja siihen päälle kehnot jatkopaikat, sekä puttimissi 12metristä, joten hieno tupla oli valmis. Kolmoselle sentään sain nostopirkon ja nelosella jouduin pelaamaan seifti kolmosen. Ekat 7 väylää siis plussalle heiton verran.

Keskisektori meni oikeastaan niin, että väylät 8, 10, 11 ja 13 pirkotin ringistä, kympillä sain jopa rollerini metriin ja myös 11 oli nosto. Ysillä onnistuin sit grippaamaan taas oikeelle, mutta parilla jatkoheitolla onnistuin vielä pelastamaan paarin. Väylällä 12 lähdin haastamaan pommiantsalla suoraan koria kohti, mutta se lipsahti täysin. Taistelun ja sekavien heittojen jälkeen jouduin tyytymään bogiin. Neljätoistasen tiillä ei taas ollut yhtään luottoa draiviin ja lipsautin lyhyeksi vasemmalle. Siitä sitten sankarigolfia metsäsaarekkeen läpi, sekä hyvä lähäri, niin sain vielä nosto paarin. Tämän jälkeen oltiin tilanteessa -2.

Toisen kierroksen scorecard.

Toisen kierroksen scorecard.

Viimeiset neljä väylää meni taistellessa. Viistoistasella kohtalainen avaus, mutta jouduin heittämään 75metrisen lähärin paikaltaan selkä edellä oksien seasta. Mutta kierroksen paras heittoni, ja sain nostella pirkkoni metristä sisään. Kuudelletoista hyvällä fiiliksellä mutta grippasin taas heittoni oikealle, sieltä sankariforerolleria väylälle. Sitten pitkä jatko lipsahti mutta onnistuin jotenki puiden seasta heittämään hienon skipin korille ja vältin bogin.

Seiskatoistasella ajattelin kokeilla ylämäkeen rolleria. Se onnistuikin kohtalaisesti mutta paineli juuri ja juuri outtiin vasemmalle. Siitä tykitys buzzzilla koria kohti, mutta jäi hieman ringin ulkopuolelle. Nyt onnistuin kuitenki pistämään putin ylämäkeen koriin ja par outista huolimatta korttiin. Vikalla väylällä heitin ihan kohtalaisen avauksen omegalla, mutta hieman jäi lyhyeksi noin 12metriin. Putti ketjuihin oikealle, ja ihme sylky ulos, joten ei tullu pirkkoa vikalta. Taas kierros tulokseen -3.

Väylän 17 heittopaikka. Reilusti isompi ylämäki mitä kuva antaa ymmärtää. Outtia vasemmalla koko matkan.

Väylän 17 heittopaikka. Reilusti isompi ylämäki mitä kuva antaa ymmärtää. Outtia vasemmalla koko matkan.

Oli pitkä ja raskas kierros taas. Heittojen taso heitteli laidasta laitaan, draivit menivät välillä hyvin ja välillä taas ei ollut mitään tolkkua. Lähärit ja putit onnistuivat sentään kohtalaisesti. Huomenna lähdetään toivottavasti paremmalla menestyksellä nostamaan nimeä tuloslistalla ylöspäin.

Kierroksen jälkeen lähdimme melko nopeasti ruokailun kautta hotellille lepäilemään. Iltasella käytiin vielä poikain kanssa hieman kopittelemassa ja kikkailemassa kaupungin keskustassa koppailukiekkojen kanssa. Hienoja trickshotteja tuli ja yksi pitkä wallride. Mukavaa chillailua porukassa. Mutta huomenna yritetään vielä iskeä ja katsotaan mitä tapahtuu.

Kierrokseni jälkeen voisin bongailla Uutisten veljekset ja saada heiltä jotain irti heidän reissustaan. He ovat heiluneet kameroineen radalla, joten heiltä voisi irrota hauskoja juttuja.

-Juho

Toimituksen lisäys

Tässä vielä näytettä siitä, millaista videota Uutisten veljekset, eli Epic DG Films, on tehnyt Konopisteessä:

 

13Jul/180

Juho Konopisteessä – osa 4

Ensimmäinen kierros

Nonnii se on sitten eka kierros taputeltu. Kova alku ja sitten hajosi hieman keskittyminen loppukierroksella, ja tulosta tuli. Miinus kolmonen korttiin ja seuraavaa päivää kohti. Ei auta murehtia. Käyn seuraavaksi kierroksen tarkemmin läpi, joten jos sitä ei jaksa lukea, niin voipi hypätä suoraan loppuhuipennukseen ?

#1: Hieman jännitystä ilmassa, ja lipsautin PA-1:sen hitusen liikaa vasemmalle. Onneksi juuri juuri väistin vasemman puolen OB:n ja pääsin ringistä puttaamaan helpon pirkon... -1

#2: Täydellinen avaus Dessulla tarpeeksi pitkälle, ja siitä helpohko lähäri Buzzzilla rinkiin, ja kakkosta korttiin... -2

#3: Hyvä rolleri avaus tiipparilla sweettiin, josta jatko hyvin väylää pitkin noin 50metriin. Siitä helppo neppi putterilla milliin, ja nosto pirkko... -3

#4: Lähdin painamaan isolla hyssellä (dessu) mukille, mutta hieman osuin oksistoon ja jouduin kakkosheiton seiftaamaan korin alle about 15metristä, kun korin takana oli melkoinen alamäki, (par)... -3

#5: Iso antsa dessulla ekasta välistä oikeelle, josta noin 60m lähäri PA-1:llä rinkiin ja putti sisään, pirkkoa... -4

#6: Hieman vastatuulta, niin päätin putterin tilasta avata buzzzilla, mutta hieman lipsahti ja jäi lyhyeksi korilta. Siitä pitkä koitto, muttei mennyt sisään ja par-putti sisään... -4

#7: Avasin vakaalla Eaglella hieman korista oikealle, rinkiin kuitenkin. Siitä hyvä putti sisään ja pirkkoa korttiin... -5

#8: Omegalla lähdin avaamaan oikealle turnaavaa heittoa. Hieman jäi matalaksi, joten jäin hieman vasemmalle korista, mutta juuri ja juuri ringin sisälle. Siitä putti alaraudan kautta ulos, ja nostopar... -5

#9: Lähdin heittämään dessulla kovaa, joka hieman kostautui grippaamalla avauksen oikealle puihin. Siitä vielä paikaltaan kohtalainen jatkoheitto väylää pitkin noin 100m korista, mutta hieman jäi blindishottia enkä osannu lähestyä tarpeeksi hyvin. Puttiyrityskin 15metristä jäi heikoksi ja jouduin tyytymään bogiin... -4

#10: Rolleriavaus hieman liikaa oikealle, mutta onnistuin tällä kertaa puttaamaan sisään hieman ringin ulkopuolelta, pirkko... -5

#11: Avaus dessulla väylää pitkin kohtalaisen pitkälle, ja siitä täydellinen alamäkiliidätys dessulla rinkiin, ja putti sisään. Helppo eagle ? ... -7

#12: Antsa avaus jäi hieman puihin ja jouduin seiftaamaan toisen heiton sweettiin. Tästä lammen yli heitto, joka osui toisella puolen epäonneksi suoraan isompaan puuhun, josta kikit suoraan taaksepäin outtiin. Vaikeasta paikasta bogiputti, joka ei mennyt lähellekkään. Tuplaa korttiin... -5

#13: Hieman unohtui antsa buzzzista ja meni reilusti vasemmalle. Noin 14metristä koitto, muttei jaksanut koriin asti. Nostopar... -5

#14: Taas lähdin hieman yrittämään liikoja ja hieman lähti oikealle osuen oksiin. Jäi melko lyhyeksi osuman takia ja korille oli vielä matkaa 150m ylämäkeen. Siitä peruheitto johonkin lähelle ja neppi juureen, ja nortopar... -5

#15: Hieman rauhotin heittoa ja pääsyin hitusen ujolla heitolla vasempaan reunaan, mutta juuri ja juuri väylälle. Siitä 100m alamäki lähäri buzzzilla, joka ei ihan tarpeeksi suoristanut ja päädyin 11m korista vasemmalle. Hyvä keskittyminen puttiin, mutta juuri alaraudan ja ketjujen kautta sylky ulos, ja enkä saanut pirkkoa... -5

#16: Taas lähdin ahnehtiin, ja vetäsin avauksen reilusti oikealle. Siellä sitten seikkailin hieman omaa väylää pitkin eteenpäin, josta lopulta kolmannella heitolla tulin sitten takaisin väylälle, tällä kertaa kylläkin vasemmalle. Jäi todella paha hysselähäri, missä oli vielä oksia melko matalalla, joten päädyin heittämään sormirollerin. Hieman jäin lyhyeksi puun taakse, mutta kiva 12metrin haara-antsa mukiin. Par-pelastus... -5

#17: Tässä sitten alkoi tapahtua. Lähdin heittämään vakaalla dessulla ässää, josta unohtui antsa kotiin, ja suoraan vasemmalle outtiin. Noin 100metriä vielä korille, mutta todella jyrkkä ylämäki. Noh lähdin painamaan korille rohkeasti, mutta hieman jäi tehot puuttumaan, ja kiekko ei ihan oikassu, ja paineli uudestaan vasemmalle outtiin. Lähärineppi sitten korille ja nostotupla korttiin... -3

#18: Kiva liidätys Omegalla, mutta hieman jäi liikaa hysseksi, joten jäi 15metrin pirkkoputti vasemmalta. Hieman väsyneenä sitten luokaton yritys ja par-tulokseksi vikalta... -3

Kierros oli todella outo. Välillä täydellistä peliä, ja sitten taas ihan luokatonta tekemistä. Ei ollut edes tasaisen huonoa, vaan todella epätasainen kierros. Huomenna sitten hieman ajatusta peliin, ja katsotaan saanko kierroksen loppupuolen pelaamista paremmaksi.

Ensimmäisen kierroksen tuloskortti.

Ensimmäisen kierroksen tuloskortti.

Sitten kierroksesta hauskempiin juttuihin. Nimittäin kierroksen jälkeen tapasin Kaajakarin Rikun kisakeskuksella. Rikuhan on yksi meidän seuran pisimpään pelanneista jäsenistä. Päätin yllättää hänet ja puristaa irti pienen haastettelun:

Moro Riku, olet tullut tänne Tsekin Konopisteeseen pelaamaan Challenger-kisan, sekä seuraamaan pääkilpailua eli PDGA Majoria. Millaiset fiilikset on näin alkuviikosta olleet?

-Ei vois paremmat olla. Ollaan päästy frisbeereissulle näinkin hienoon paikkaan. Samalla voi lisäksi nauttia MM-jalkapallosta, sekä paikallisesta ruuasta ja juomasta.

Nonii hieno homma. Entäs miten onko tavoitteita Challenger-kisassa?

-Ei ole tavoitteita, kunhan pääsee nauttimaan tästä paikasta ja radasta. Myös Major-kisan seuraaminen tulee olemaan mukavaa.

Lopuksi Riku kertoi päässeensä myös jo kertaalleen pelaamaan Major-radan, sekä reenaamaan Challenger-kisarataa alkuviikosta. Toivotamme Rikulle onnea huomenna (perjantaina) alkavaan kisaan! Challengerin tulokset löytyvät nekin Metrixistä, ja Majorin kakkoskierrosta voi seurata täältä.

-Juho

Paikallinen hotellimme taka-alalla. Hieno paikka!

Paikallinen hotellimme taka-alalla. Hieno paikka!

11Jul/180

Juho Konopisteessä – osa 3

Treenit reenailtu ja huomenna alkaa itse koitos! Tänään lähdettiin aikasin aamulla viralliselle treenirundille. Pelasin solidin -5 melko vähillä lämmittelyillä. Alku olikin hieman tahmea ja en ensimmäisillä väylillä oikein päässyt rinkiin puttaamaan pirkkoja. Silti kohtalaista tekemistä alusta alkaen. Pikkuhiljaa napsin pirkkoja kierroksen edetessä, ja heitotkin menivät aikalailla kuten pitikin.

Treenirundin statsit, parit putit missasin ringistä ja aika usealla väylällä olin lähellä rinkiä puttaamassa, joita en hyödyntänyt tarpeeksi.

Treenirundin statsit, parit putit missasin ringistä ja aika usealla väylällä olin lähellä rinkiä puttaamassa, joita en hyödyntänyt tarpeeksi.

Pelikirja alkaa olla melko selvä ja vain muutamilla väylillä joutuu huomenna tiipaikalla miettimään mitä tekee. Mitä tuloksiin tulee, niin varmaan -10 pitäisi pelata, että pysyy isojen poikien mukana taistelussa. Radalla ei hirveesti penalttia voi ottaa, joten bogien määrä pitäisi pitää lähellä nollaa ja pirkkoa pitäisi ottaa jatkuvalla syötöllä.

Vaikeimmat avaukset on varmaan väylillä 2, 12 ja 16. Kakkosella pitää olla todella kova ja oikean korkuinen, että pääsee sweettiin. Kakstoistanen on sitten ihan oma lukunsa. Siinä pitäisi olla sellanen juuri oikeaa linjaa menevä antsa avauksena. Jatkoheitto on jo muutenkin vaikea ja jos et pääse hyvältä paikalta jatkamaan, niin luultavasti lyhyt seifti on paras ratkaisu. Kuudellatoista sit pitää olla tarkka ja pitkä avaus, että pääsee kunnolla tykittämään toisen heiton.

Tästä lähtee treenirundin vikan väylän avaus, 136m suorana alamäkeen. Joko Omegalla tai Buzzzilla

Tästä lähtee treenirundin vikan väylän avaus, 136m suorana alamäkeen. Joko Omegalla tai Buzzzilla

Mutta mutta huomenna lähdetään katteleen mikä on miehen kunto. Tuloksia voi seurata täältä. Kirjoitetaan huomenna sitten kierros heitto heitolta tänne. Yritän bongailla huomenna myös seuran muita jäseniä, ja urkkia heiltä fiiliksiä.

-Juho

10Jul/180

Juhon Konopisteen-reissu – osa 2

Mestoilla ollaan! Pääsin lopulta eilen kisapaikalle ja lopulta hotellille. Meikän retkikuntaan kuuluu Hämeen veljekset ja Koutosen Ville. Nukuttiin tänään pitkään, kun kaikilla oli hieman pitkät matkustukset edellisistä kisoista tänne. Ja onhan uni tärkeää urheilijoille! Lopulta päästiin puolenpäivän aikoihin radalle ja lähdettiin treenikiessille.

Kisan ykkösväylä 122m pelataan reiluun alamäkeen. OB vaanii vasemmalla ja korin takana. Hieno väylä aloittaa kierros

Kisan ykkösväylä 122m pelataan reiluun alamäkeen. OB vaanii vasemmalla ja korin takana. Hieno väylä aloittaa kierros

Itsellä oli tarkoitus availla useita avauksia per väylä, sekä pitemmillä väylillä heitellä hieman jatkoheittoja. Hyvällä fiiliksellä radalle, ja pistinkin heti ykkösellä pari PA-1:stä parkkiin ja päätin, että suunnataan seuraavaa väylää kohti. Rundi sujui hyvin, ja heitot tuntuivat menevän sinne minne pitikin. Pelikirja pysyy aikalailla samanlaisena mitä edellisinäkin vuosina, joten kierroksella ei hirveen erikoista tapahtunut. Muutama väylä vielä jäi mietinnän alle, ja voikin olla, että niiden kohtalo ratkeaa vasta lopulta kisakierroksella perustuen tuuleen ja pelifiilikseen.

Väylälle 15 päästyämme, alkoi melkoinen myrsky ja kohta tulikin vettä, joten päätimme jatkaa treenejä huomenna. Muuten kyllä oli siihen asti hieno ilma, joten pelaaminen radalla oli erittäin mieluisaa. Kisakeskukseen päästyämme otimme hieman ravintoa, ja lähdimme hotellille lepäileen. Katsotaan teemmekö tänään enää mitään.

Tuonne pitäisi saada nimi mahdollisimman korkealle ;)

Tuonne pitäisi saada nimi mahdollisimman korkealle ;)

Muista OFS:ilaisista kerkesin jo pikaisesti moikata Rikua, katsotaan saammeko häneltä pienen haastattulun vaikkapa jonku kisapäivän jälkeen. Rikuhan tosiaan pelaa Konopiste Challenger -tapahtumassa Masters50-ikäluokassa. Tämä tosiaan pelataan toisella radalla, ja kolmipäiväisenä. Muita en ole vielä nähnyt paikanpäällä, mutta olen kuullut, että ainakin Epic Disc Golf Filmsin pojat ovat tulossa kuvailemaan jotain tänne. Heiltähän täytyy kysellä myös kuulumiset.

Palaillaan huomenna lisää treenien ja pelikirjan muodossa, sekä tehdään pientä analyysiä tulevista kisapäivistä.

-Juho

9Jul/180

Juho Konopisteessä

Tsekeissä kauniissa linnamiljöössä pelattava Konopiste Open tulee taas! Kisa pelataan tulevana viikonloppuna, ja se on Euroopan ainoa major-tason kilpailu tänä vuonna. Kisan tiedotteen mukaan kyseessä on ensimmäinen eurooppalainen Major-kilpailu, jota on järjestetty Kööpenhaminan eteläpuolella. Emmekä suinkaan epäile tätä tietoa.

DGWT_Konopiste_2018_web

Mukana kisassa on 144 pelaajaa 16 eri maasta, ja paikalla on myös oululaisia pelaajia. Juho Parviainen lähtee haastamaan Simon Lizottea, Paul McBethiä sekä tietysti Ricky Wysockia ja liuta muita lajin kärkinimiä molemmilta puolin Atlanttia. Samaan aikaan järjestetään amatööripelaajille suunnattu Konopiste Challenger, jossa myös näemme oululaista osaamista: Riku Kaajakari edustaa nimittäin Ofsia ja Suomea MA50-luokassa.

Tämä pienenä esittelynä varsinaiseen juttuun, joka on siis Juho Parviasen kisapäiväkirja. Annetaanpa siis puheenvuoro Juholle:

---

Tänään starttasi reissu kohti Konopiste Openia. Tämä on kisareissupäiväkirja, jossa seurataan meikäläisen matkaa ja kilpailua. Itse kilpailu pelataan tosiaan Tsekeissä hienolla Konopisteen puistoalueella. Olen muistaakseni täällä jo neljättä kertaa, mutta silti aina odotan pääsyä Konopisteen radalle. Sen verran huikea paikka.

Viime viikonloppuna pelattiin Skellefteå Open ruotsinmaalla ja sieltä heltisi hieno 7/135 sija. Tän jälkeen olikin kiva lähteä kohti Tsekkejä. Tämä päivä on pelkkä matkustuspäivä ja olenkin perillä vasta myöhään, mutta heti aamulla starttaavat treenit radalla.

Täytyy varalta istua lähellä sammutinta, sen verran alkoi jo peli sujua viime viikonloppuna, että ei sitä tiedä milloin on ihan liekeissä ;)

Täytyy varalta istua lähellä sammutinta, sen verran alkoi jo peli sujua viime viikonloppuna, että ei sitä tiedä milloin on ihan liekeissä ;)

Kisa on tosiaan tasoltaan korkein mahdollinen eli PDGA:n Major-tason kilpailu ja mukana on parhaat eurooppalaiset sekä jenkkien vahva joukko. Kisa kestää torstaista sunnuntaihin ja joka päivä pelataan yksi kierros radalla.

Rata on melko avoin ja sisältää pitkää väylää, joten luvassa on paljon siivutusta nopeilla kiekoilla. Pakkaselle on painettava reippaasti, jotta pysyy maailman parhaiden mukana taistelussa kilpailun voitosta.

Kirjoittelen päivittäin jonkinlaista juttua reissusta ja kilpailun kulusta, sekä yritän myös kehittää jotain kuva- ja videosettiä paikanpäältä. OFS:ilaisia on myös muita paikanpäällä, joten ajattelin heiltä ottaa minihaastatteluja viikon varrella. Kommentteihin voi laittaa viestiä, jos tulee mieleen jotain erikoista mitä voisi toteuttaa reissussa! Sekä se, että mitä haluatte tietää muilta seurakavereilta? :)

Nyt jatkan lentoa kohti Prahaa ja yritän sieltä päästä kohti Konopistettä. Lisää settiä luvassa!

Tuloksia ja muita tietoja voipi seurata:

Konopisteopen.com
Kisan PDGA-sivuilta.
Metrixistä: Konopiste Open ja Konopiste Challenger

-Juho

Pakollinen ikkunakuva koneesta.

Pakollinen ikkunakuva koneesta.

28Jun/180

Kristian Kuoksa Team Innovaan

Seuran nuorimpiin kuuluva jäsen, Kristian Kuoksa, on heti ensimmäisellä kaudellaan osoittanut olevansa kova tekijä. Tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta nuorukaisen hyvät otteet: voitto MJ18-luokassa Ainon päivässä ja heti perään voitto MPO-luokassa Perämeri Openissa. Kristian pelasi Pro Tourin Pikkaralan osakilpailussa itsensä hienosti sijalle 10.

Kristian puttaamassa Pro Tourilla.

Kristian puttaamassa Pro Tourilla.

Kristianin hyvät otteet on huomattu muuallakin, ja meillä on ilo kertoa teille, että hän on tästä päivästä lähtien Innovan sponsoroima pelaaja.

Kristian, miltä nyt tuntuu?

- Aivan huikealta!

Olisitko uskaltanut odottaa saavasi tiimipaikan jo tässä vaiheessa uraa?

- En todellakaan laskenut sen varaan vielä tässä vaiheessa. Parin vuoden päästä oli tavoitteenani saada jonkunäköinen sopimus. Mutta onhan tämä todella hienoa, että sain sen jo tässä vaiheessa.

Miksi juuri Innova?

- Tutustuin lajin pariin vuonna 2015 ensimmäisiä kertoja ja katsoin YouTubesta McBeast Diaries –sarjaa. Päätin ruveta heittämään samalla merkillä kuin Paul McBeth. Lisäksi mun mielestä on melko tyylikästä myös heittää vain tietynmerkkisiä kiekkoja. Lisäksihän heittäminen on helpompaa, kun muovit ja mallit tulevat kunnolla tutuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kun tiimipaikka on taskussa, miten tästä eteenpäin?

- Treenaan joka päivä kehittyäkseni lajissa. Teen kisa-aikataulusta riippuen 1-2 kertaa viikossa lihaskuntoliikkeitä, jotta kehon koordinaatio paranee. Lisäksi käyn 1-2 kertaa viikossa lenkillä, matka vaihtelee 5-10 kilometrin välillä. Varsinaista lajitreeniä teen joka päivä 1-4 tuntia päivässä: puttaamista ja putteriheittoja treenaan eniten. Minulta löytyy yli 20 putteria heittotekniikan hiomista varten, ja tätä teen mahdollisimman paljon n. 1-3 tuntia päivässä. Lisäksi puttailen 30-60min joka päivä kelistä riippumatta. Frisbeegolfradalla käyn muutaman kerran viikossa.

Entäs loppukauden tavoitteet?

- Tämän kauden tavoitteena on saada kokemusta frisbeegolfin kisaamisesta. Ei sen suurempia tavoitteita tälle kaudelle ole, sillä niin vähän aikaa lajia pelannut. Ensi kautena on tavoite nousta suomen huippujen tasolle, sillä saan treenattua kastellin urheilulukiossa, joka mahdollistaa ehjän treenikauden talven läpi.

Vielä kerran, onneksi olkoon tiimipaikasta koko seuramme puolesta – olemme todella iloisia ja ylpeitä tästä.

Kristianin otteita voi tulla tänä iltana seuraamaan Simon Lizotte Fantasy Doubles –parikisassa, jossa hän parinsa Eetu Vähäkuopuksen kanssa pelaa samassa ryhmässä kuin Simon itse.