Oulun Frisbeeseura ry

21Nov/170

Kunniajäsenyydet Antille ja Rikulle

Oulun frisbeeseuran sääntömääräinen kokous pidettiin tänä iltana, ja tiedottajana minulla on ilo ja kunnia kertoa teille kokouksessa tehdystä historiallisesta päätöksesta:

Seuran kokous päätti nimittäin hallituksen esityksestä kutsua seuran 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi perustajajäsenet Antti Luuri ja Riku Kaajakari kunniajäseniksi.

Ilman teitä me emme olisi me. Kiitos teille OFSin perustamisesta!

Seuran hallituksen, ja takuulla jokaisen jäsenen puolesta,
Kajsa

Ps. Kokouksessa ehdotettiin myös, että kuvassa näkyvästä vanhasta (tallessa olevasta) Hiirosen korista tehtäisiin herroille sormukset merkiksi kunniajäsenyydestä.

Riku puttaa, Antti tarkkailee.

Riku puttaa, Antti tarkkailee.

23Oct/170

OFS – 20 vuotta hyvässä seurassa

Oulun frisbeegolfseura juhlii vuonna 2017 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Epic DG Films tuotti seuran historiaa ja nykytilaa kartoittavan lyhytdokumentin.

Kiitos Epicin Jarille ja Joonalle tästä syntymäpäivälahjasta!

21Oct/170

OFS Awards 2017

Tänään Oulun frisbeeseuran nykyiset ja entiset jäsenet ja vaikuttajat kokoontuivat Alppimajalle juhlimaan seuran 20-vuotista taivalta. Samassa juhlassa järjestettiin jo viidettä kertaa OFS Awards palkintogaala. Gaalassa palkittiin vuoden parhaimmat saavutukset.

Palkitut ovat:

Vuoden aktiivi - Heikki Riekki
Vuoden amatööri - Henri Sirniö
Vuoden juniori - Eetu Vähäkuopus
Vuoden masteri - Ilmari Kurtti
Vuoden tulokas - Jari Härö
Vuoden pelikaveri - Jari Härö
Vuoden naispelaaja - Paula Määttä
Vuoden miespelaaja - Jouni Huhtamäki & Ilkka Silkamo

Lisäksi jaettiin seuraava erityispalkinto perusteluineen:

Vuoden tuloksentekijä - Aku Pietikäinen

Tänä vuonna halusimme jakaa yhden erikoismaininnan miehelle, joka oli tärkeä osaa sekä Honkimaa Openia että junioreiden ja amatöörien SM-kisoja. Palkinto menee ehkä eniten piilossa pysyneelle talkoolaiselle, jota ilman kisoista ei olisi tullut mitään. Ilman hänen panostaan, livetulokset olisivat jääneet syöttämättä nettiin ja kukaan ei tietäisi, kuka voitti ja kuka vei.

Oulun frisbeeseura onnittelee kaikkia palkittuja!

17Sep/170

Jari Niskanen voitti pro-tourin

Tänään pelattiin Powergrip pro-tourin viimeinen osakilpailu Siilinjärven Tarinalaaksossa. Erinomaisen hienon viimeisen kierroksen ansiosta Jari Niskanen nousi MPG-luokan voittoon, ja voitti sitä myöten koko pro-tourin luokassaan.

Onnittelemme Jaria voitosta!

Onnittelut Jari!

Onnittelut Jari!

16Aug/170

SM-kisat 2017

Frisbeegolf SM 2017 käynnistyy huomenna Hyvinkään Nummenmäellä. Rataan voit muuten tutustua Youtubessa. Paikalla on yhdeksän Oulun frisbeeseuraa edustavaa pelaajaa kolmessa eri luokassa.

Avoimessa luokassa seuraa edustavat Juho Parviainen ja Mikko "Matu" Ylätalo. Pelaajalistalla näkyvä Lasse Keränen joutui valitettavasti perumaan kisaosallistumisensa. Miehet 40v -luokassa ofsin värejä kantavat Jouni Huhtamäki, Mikko Kanninen, Jukka Kälkäjä ja Jori Löytynoja. Miehet 50v -luokassa seuralla on kova kolmikko kisoissa: Riku Kaajakari, Ilmari Kurtti ja Jari Niskanen.

Riku on heittämällä (hehe) seuran kokenein SM-kisakävijä. Hän on vuodesta 1999 lähtien käynyt alkuvuosina vähintään yhdessä SM-kisasarjan osakilpailu vuodessa, ja osallistunut jokaiseen nykymuotoiseen SM-kilpailuun. Eikä tämä vuosi vielä riko hienoa sarjaa. Juho on Rikuun verrattuna täysi vasta-alkaja: hän löysi lajin pariin vasta syksyllä 1999, ja ehti mukaan ensimmäisiin SM-kisoihin vasta keväällä 2000. Sen jälkeen hänkin on osallistunut kisoihin joka vuosi.

Juho kävi maanantaina treenikierroksella kisaradalla. Ilmeestä päätellen treenit menivät hyvin.

Juho kävi maanantaina treenikierroksella kisaradalla. Ilmeestä päätellen treenit menivät hyvin.

Pelaajamme ovat jo treenanneet rataa, ja kyselimme heidän kuulumisiaan.

"Rata ei ole ollenkaan niin kauhea, kuin muistin", sanoi Jori samalla todeten, että uudet väylät antavat mukavan hengähdystauon tiukkoihin metsäväyliin verrattuna. Jorilla on muuten kova kirittäjä ensimmäisellä kierroksella, kun Hämäläisen Marko sattui samaan ryhmään.

Väylät ovat kuulemma haastavia ja vaativat tarkkuutta eikä välttämättä niinkään voimaa ja pituutta. Vaan miten se menikään, control is nothing without power?"Avauskiekot vaihtuivat kyllä Leopardeiksi aika nopeasti", totesi Jori. Toinen vaihtoehto kuulemma olisi heittää Sparkia, kuten Jouni.

Matukin painottaa kontrollin merkitystä Nummenmäen radalla: "Kyseessä on haastava rata, jossa pitää malttaa vain pelata kontrollia. Radalla on oikeastaan korkeintaan 5 väylää, joissa vaaditaan yli 100m avausheitto, mikäli pirkkoa mielii."

Jaria ei taida pahemmin radan suhteen mikään huollettaa, mutta hän oli hieman skeptinen kisakämppiksensä Jorin ajatuksesta puttitreeneistä mökin pihalla. "Minä en mielelläni puttaa liikaa kisojen aikana", Jari tuumaili ja meinasi, että putti kärsii sitten itse kisassa.

 

Jorin mukaan tämä on oiva upsiväylä. Jouni näyttäisi heittävän sen Sparkilla.

Jorin mukaan tämä on oiva upsiväylä. Jouni näyttäisi heittävän sen Sparkilla.

Entäs millaiset fiilikset ja toiveet pelajillamme on tuleville päiville?

Matulla ei ole varsinaisia tavoitteita, vaan toteaa tavoitteekseen ehjien kierrosten pelaamisen. "Katsotaan, mihin se riittää. Treenit ovat menny ihan ok ja melko paljon pirkkoja. Sama tatsi jos pysyy kisassa niin hyvää tulee", Matu toteaa. Jounilla on selkeät tavoitteet: "Tavoitteena on pelata sunnuntaina, eli hyviä heittoja paljon. Fiilikset ovat odottavan pelokkaat."

Jorilla on samat tavoitteet, eli olla 20 parhaimman MPM-pelaajan joukossa lauantain jälkeen ja päästä pelaamaan sunnuntain finaalikierrokselle. Jarikin haluaa päästä finaaliin, lisäksi hän sanoo tavoitteekseen "pelata kierroksia, joihin voi olla tyytyväinen". Hän jatkaa toteamalla "Jos kontrollipeli toimii, tavoitteita voidaan tarkistaa".

Maltillisimmat tavoitteet löytyvät Juholta, joka aikoo pelata sijoituksesta 1-90. Toivomme, että se on lähempänä tuota ykköstä kuin häntäpäätä. Rikulla on hieman hankalammat lähtökohdat: "Polvi kipeä, eikä voi bäkkäriä eikä foreakaan vauhdilla heittää. Eli senkään puolesta ei mitään tavoitteita ole, muuta kuin ryömiä maaliin".

Ensimmäistä vuotta OFSia edustava Jukalla oli hieman ikävä herätys tänään: "Mulla oli aamulla ikävää voimakasta kurkkukipua. Mutta aamulla kävin apteekissa ja sain lääkkeet käyttöön, olo on nyt parempi". Hänkin kuitenkin taviottelee finalipaikkaa, ja mainitsee lisätavoitteekseen sen, että "Jouni olisi tulosluettolossa mun takana".

Jukka, Matu, Jori ja Jouni treenikierroksella.

Jukka, Matu, Jori ja Jouni treenikierroksella.

Kisat alkavat huomenna klo 8:00, ja tuloksia voi seurata tuttuun tapaan Kisakoneesta. Ryhmäjakoon liittyen sellainen hauska yksityiskohta, että Kisakone on arponut Ilmarin ja Rikun samaan ryhmään. Herrat lähtevät kierrokselle klo 15.40.

Toivotamme tsemppiä pelaajillemme. Muistakaahan se kontrolli, poweria unohtumatta, ja pitäkäähän OFS:n lippu korkealla! Me pidämme puolestamme peukkuja puolestanne.

3Aug/170

OFS 20v Juhlaliigan tulokset

OFS_Juhlaliiga

27Jul/170

Juhlaliigan pistetilanne

OFS_Juhlaliiga

Huomioitavaa! Alempaa löytyy OFS 20v Juhlaliigan virallinen pistetaulukko (klikkaa "lisää" jos olet etusivulla). Frisbeegolfliiton kisakoneessa oleva taulukko ei ole paikkaansa pitävä ja sisältää väärää infoa. Teknisistä syistä johtuen sitä ei ole kuitenkaan mahdollista päivittää. Liigan pdga-sivu on vain ratingien tarkastelemista varten ja se ei vaikuta kokonaiskilpailun järjestykseen millään tavoin.

3Jul/170

Kärkkäinen Open 2017

Viime viikonloppuna Ylivieskan Frisbeekarhut järjestivät Kärkkäinen Openin jo kuudetta kertaa. Kisa kuuluu alueemme suurimpiin ja ehdottomasti suosituimpiin, ja onhan siellä melko huikeat palkinnot tarjolla. Kärkkäinen Open on aina viimeisen päälle järjestetty, ja tänäkin vuonna oli paljon uusia pieniä yllätyksiä tarjolla pelaajille: kuten puskiin piiloitettuja lahjakortteja sekä "mestarien väylä" väylällä 9.

Jenni löysi oman nimensä mestarien väylältä.

Jenni löysi oman nimensä mestarien väylältä.

Tänä vuonna kisaan osallistui 27 Oulun frisbeeseuraa edustavaa pelajaa neljässä eri luokassa, MPO-, FPO-, MPM- ja MA3-luokissa. Tällä kertaa OFS:lla ei ollut edustajaa MJ2-luokassa. Pelaajamme onnistuivat hienosti kisassa, sillä mitaleja matkasi ouluun yhteensä 5, eli kolmannes jaossa olleista mitaleista. Tai oikeastaanhan niitä mitaleja tuli kuusi, sillä Seppo Hänninen palkittiin Kärkkäinen Open Konkari -mitalilla kiitoksena siitä, että hän on osallistunut joka ikiseen tähän asti järjestettyyn Kärkkäinen Open -kisaan. Onnittelut Sepolle!

Seppo palkittiin KO Konkari -mitalilla.

Seppo palkittiin KO Konkari -mitalilla.

MPO:ssa nähtiin uusi voittaja, kun Kivijärven nuori lupaus Antti Kotilainen vei luokan nimiinsä peräti kuuden heiton erolla kakkoseen. Toiseksi sijoittui viime vuoden mestari Mikko "Matu" Ylätalo, jolle tämä oli kauden ensimäinen kisa. Ei huono käynnistys tälle kaudelle.

Mikolle kauden eka kisa ja kauden eka palkintopallisijoitus.

Mikolle tämä oli kauden eka kisa ja kauden eka mitalisija.

FPO:ssa nähtiin kaksi erittäin tasaista suoritusta kahdelta erittäin tasaiselta kilpailijalta. Rovaniemeläinen Maija Laitinen pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen 54, eli -1. Jenni Eskelinen sen sijaan pelasi lauantain kierrokset pariin, joten finaalikierrokselle mentäessä naisilla oli kahden heiton ero. Finaalikierroksen jälkeen naisille jäi enää heiton verran eroa, tällä kertaa Maijan eduksi. Jennille tämä oli neljäs Kärkkäinen Open ja neljäs palkintosija.

FPO:ssa voitto meni jo toisen kerran putkeen Maija Laitiselle, Jennille kakkossija ja JyLin Heidi Laine kolmossija.

FPO:ssa voitto meni jo toisen kerran putkeen Maija Laitiselle, Jennille kakkossija ja JyLin Heidi Laine kolmossija.

MPM-luokassa nähtiin tänä vuonna OFS:n pelaajien dominointia. Finaalikierrokselle mentäessä koko kärkikortti oli OFS:n miehittämä. Jukka Kälkäjä johti kolmen heiton turvin ennen Kimmo Mäenpäätä sekä Ilkka "Illi" Silkamoa ja Ilpo Tolosta. Finaalikierros oli Jukalle hieman vaikea, kun taas Kimmon heitto sujui paria bogia lukuunottamatta kuin tanssi. Lopussa Kimmolta jäi jokunen pirkko ottamatta, mutta sillä ei ollut väliä, voitto irtosi peräti kuuden heiton turvin ennen Jukkaa. Illi pelasi huippuhienon ykköskierroksen jälkeen pari hieman heikompaa kierrosta, mutta se riitti tällä kertaa kolmossijaan.

OFS:n pelaajille hieno kolmoisvoitto MPM-luokassa.

OFS:n pelaajille hieno kolmoisvoitto MPM-luokassa.

Pienenä hauskana kuriositeettina mainittakoon, että ennen kisoja julkaisimme alla olevan kuvan seuran instagramissa tekstillä "Onko se joku heistä?". Tällä kertaa vastaus on "Kyllä".

Yksi heistä on oman luokkansa mestari.

Yhdestä heistä tuli oman luokkansa mestari.

Viikonlopun muihin hienoihin suorituksiin lukeutuu Mika Kumpulan CTP-voitto. Miesten CTP-kisa käytiin väylällä 10, 100m pitkä melko avoin väylä, jossa kuitenkin on mando kierrettävänä oikealta. Väylä taitaa olla selkeä "vasurin väylä", sillä Mikan onnistui saamaan kiekon vain 0,275 m päähän korista!

Ihan kelpo CTP-tulos.

Ihan kelpo CTP-tulos.

Kisat menivät siis ofsilaisittain hienosti, onnittelut kaikille mitalisteille ja muille tavoitteensa saavuttaneille. Haluamme myös seuran puolesta kiittää Ylivieskan Frisbeekarhuja jälleen kerran moitteettomasti järjestetyistä kisoista. Nähdään jälleen ensi vuonna!

 

19Jun/171

Parifrisbeegolfin SM-pronssia ofsille

Oulun frisbeeseuran Ilkka "Illi" Silkamo ja Jouni Huhtamäki (jotka keksivät itselleen nimen Team Griplock) edustivat seuraa menestyksekkäästi viikonloppuna Kuopiossa ja Siilinjärvellä järjestettävissä parifrisbeegolfin SM-kilpailuissa. Kaksipäiväisessä kilpailussa pelattiin kolme kierrosta: lauantaina tough shot (TS) Puijossa, best shot (BS) Tarinalaaksossa ja sunnuntaina finaalit alternate shotilla (AS) jälleen Puijossa.

Tough shotissa molemmat pelaajat heittävät aloitusheiton. Ryhmän toinen pari määrää, kumman heittäjän kiekosta peli jatkuu. Molemmat pelaajat jatkavat samasta paikasta. Reikä on pelattu loppuun, kun jompikumpi pelaajista saa kiekon koriin. Best shot on päinvastainen, eli molemmat pelaajat heittävät aloitusheiton ja pari saa itse valita, kummasta kiekosta jatkavat. Näin jatketaan kunnes jompikumpi pelaajista saa kiekon koriin. Alternate shotissa vuorotellaan, ja pari ilmoittaa ennen kierroksen alkua, kumpi pelaajista heittää aloitusheiton. Aloitusheiton jälkeen parin pelaajat heittävät vuorotellen, kunnes reikä on pelattu loppuun. Seuraavan väylän aloittaa se pelaaja, joka ei edellisellä väylällä putannut koriin.

Ilkka (vasemmalla) ja Jouni valmiina treeneihin.

Ilkka (vasemmalla) ja Jouni valmiina treeneihin.

Jouni ja Ilkka matkustivat jo torstaina pelipaikoille, tarkoituksena käyttää koko perjantai treeneihin. Treenit aloitettiin perjantaina aamupäivästä Tarinalaaksosta, joka oli ratana Jounille entuudestaan tuttu, mutta Illille muutamaa alkuväylää lukuunottamatta vieras.

- Huomioita radasta oli, että väylät ovat pitkiä ja väylillä on todella tärkeää pysyä. Ei erikoista pelikirjaa mihinkään, tämä ratahan pelataan best shottina, ja todettiin että voidaan jopa onnistua tällä radalla! Muutama suht täsmällinen kiekkovalinta päätettiin tiettyihin väyliin sekä kalibroitiin heittomittoja, toteaa Jouni.

Kuten myöhemmin saimme huomata, herrat todellakin onnistuivat Tarinassa ja best shotissa. Mutta jatketaan vielä perjantaita eteenpäin. Iltpäivällä treenit jatkuivat Puijon radalla Kuopiossa.

Puijon rata on loistokunnossa, melko paljon on vain tuota valkoista tikkua pystyssä...

Puijon rata on loistokunnossa, melko paljon on vain tuota valkoista tikkua pystyssä...

- Rata jakaantuu kolmenlaisiin väyliin: osa väylistä ovat selkeitä siivutuskenttiä, saa heittää todella lujaa. Osa taas teknisesti tarkkoja, yleensä avoimella. Kolmas väylämalli oli ahdas metsäränni, jossa puuosumat näyttelevät todella isoa osaa. Outtia on karmean paljon, mutta se on suurimmaksi osaksi aika reilua, eikä tee tiukkaa kurkkua. Erikoishuomiona oli, että todella moni kori sijaitsi sellaisessa paikassa, että heti korin takaa lähtee rinne laskemaan ja alhaalla odottaa ob. Pyrittiin välttämään kiekkovalintoja, mutta päätös seiftaamisesta kyti takaraivossa huomiselle tough shot rundille, kertoo Jouni treenien jälkeisistä fiiliksistä.

Kisat alkoivat lauantaina MPM-luokan osalta tough shotilla  Puijossa ja meidän parimme lähtevät liikkeelle pitkältä par-neloselta. Ehkä hyvä juttu, että hankalin pelimuoto saadaan heti alta pois?

- Seiftihysset kenttään, kakkosella lähärit varmalle puolelle. Huonompi lähäreistä painuu metsään, sieltä ei pirkkoa putata. Nostonelonen ja kisat avattu par-tuloksella. Ei tämä tough nyt niin tough olekaan, kertailee Jouni avausväylän tunnelmia.

19263990_1057499194350430_349713495_o

Tällaisilla lähäreillä vaikeatkin väylät tuntuvat helpolta.

Valitettavasti tuo hyvä par-vire ei ihan jatkunut, vaan pelimuoto näyttää kyntensä ja tuloskortti täyttyy bogeilla. Harmillista! Parille sattuu vielä mandovirhe väylällä 18, josta seurauksena tuloskorttiin kirjataan peräti tuplabogi. Tämän jälkeen päästään kutienkin tasaisempaan maastoon, jossa ongelmana ovat ainoastaan valkoiset ob-tikut, joiden väärällä puolella Illi ja Jouni käyvät muutamaan otteeseen. Mutta sen jälkeen helpottaa:

- Saavutaan väylälle #4, ennakkoon yksi pahimmista väylistä. Karmeaan vastamäkeen heitettävä antsa, jossa elintärkeää olisi saada avaus ylös asti, jotta pääsee jatkamaan hyvin. Outtia on alussa heti rinteen alla ja väylän molemmin puolin tiheää kuusikkoa. Vastustajan ensimmäinen heittäjä painaa loistavan avauksen pitkälle ylös. Toisen heittäjän kohdalla pelimuoto muistuttaa taas itsestään. Heitto lähtee liikaa sisämutkasta, ottaa puihin ja kiekko putoaa outtiin. Illin kanssa vilkaistaan toisia ja ilmeet kertoo, että nyt leivotaan kiekkoa taivaalle Pohjolan raivolla. Minä avaan antsalla, Illi forella ja molempien avaukset nousevat ihan mäen päälle asti tasaiselle. Varma par, pirkkoakin päästään kokeilemaan. Pelataan par, vastustaja ottaa triplan, kertoo Jouni.

- Tästä lähtee meidän peli käyntiin, par seuraa toistaan ja loppurundista ollaan monta kertaa puttaamassa pirkkoakin kympin rajoilta. Petolliset greenit ja outtilinjat vaikuttavat putteihin eikä saada yhtään sisään. Kierros päättyy meidän osalta karuun +8 tulokseen, jolla ollaan omassa sarjassa vasta sijalla 11. Nyt loppuu seiftailu ja on pakko hyökätä, kärkeen jää heti 10 heittoa eroa.

Lounastauon jälkeen kisat jatkuvat Tarinalaakson radalla best shotin muodossa, ja Jounin ja Illin lähtöväylä on sijoituksen perusteella väylä nro 10, 132 m "puinen siivuttelu metsän siimeksessä", Jounin kuvauksen mukaan. Helppoa paria on tarjolla, ja siitähän se sitten lähteekin rullaamaan. Pirkkoa pirkon perään, tai siltähän tuo tuloskortti ainakin näyttää! Tapahtuiko best shotin aikana mitään erityisen mainittavaa?

- Tullaan väylälle #14, lyhyehkö (80m) hysse ahtaassa tilassa. Me avaamme molemmat väylästä vasempaan, puiden välistä liu’utaan kuitenkin molempien kiekoilla rinkiin, kertoo Jouni.

Illi avaamassa Tarinalaakson #8.

Illi avaamassa Tarinalaakson #8.

Tuloskortti onkin kaunista luettavaa tämän jälkeen! Miehet kertovatkin, että tästä iksi "mentaalinen sotatila" päälle ja ja seuraavat väylät menivät kuin hurmoksessa. Pitkää tai lyhyttä, kapeaa tai tiukkaa, tuoloskortti näyttää pelkkää pirkkoa! Myös Tarinalaakson kenties tunnetuin väylä, 351m pitkä par5, eli väylä #17. Sillä väylällä Illi pääsi näyttämään forensa mahdin, ja kahden heiton jälkeen pari on tasan satasen merkin kohdalla. Joten jos mietitte, miten pitkälle tuo Silkamo oikein heittää forella, vastaus on noin 125,5 m. Sen jälkeen Jounilla oli helppo työ upsitella rinkiin taimikon yli, ja jälleen yksi pirkko korttiin!

Tarinalaakson lisäväylä A.

Tarinalaakson lisäväylä A.

Yllä olevan kuvan väylästä on hassu tarina tarjolla. Jouni avasi Jackalille nostolle, ja koska kyseessä oli Tarinalaakso ja pelimuotona BS, Illille jäi tehtäväksi kokeilla holaria. Kiekko meni vain puoli metriä korin ohi. Vastustajat sen sijaan jäivät tuohon alas, ja Jouni ei edes muista, saivatko he kolmosta, mutta meidän parille siis helppo nosto kakkonen.

Ei kierros silti ihan unelman lailla sujunut, kuten Jouni kertoo seuraavaksi:

- Yhden ainoan väylän otan vähän seiftimmin jostain kumman syystä, haluan pelata sen upsilla vaikka tiedän sen jäävän reilun kympin vajaaksi. Upsi haluttuun kohtaan ja Illi leipoo unelmasiivun bäkkärillä. Kiekko ländää korin viereen ja lasketaan se jo nostopirkoksi. Etiäinen seiftistä realisoituu, kun tullaan korille. Illin kiekko on skipannut korin viereisen rinteen piiiiitkälle alas. Sieltä olisi karmeaa jatkaa. Putataan ohi ja par korttiin. Pitkä puhallus ja pirkkojunan kyytiin taas seuraavalta väylältä.

Ilkka Tarinalaakson treeneissä pitkällä putilla.

Ilkka Tarinalaakson lisäväylä C:llä pitkällä putilla treenikierroksella. Kisassa oltiin onneksi nostolla tällä(kin) väylällä.

Pirkkojahan tuli tosiaan yhteensä 15 kappaletta, eikä yhtään bogia, joita tosiaan harvemmin nähdään korteissa tämän tason best shoteissa. Tulos -15 oli päivän toiseksi paras MPM-luokassa, ja kuten Illi huomautti, heiton verran paremmin kuin yksi maamme kovimman MPM-kaksikon tulos. Herrat Ville Piippo ja Marko Hämäläinen pelasivat nimittäin best shotin "vain" tuloksella -14.

Tulos -15 nostaakin herroja korkealle tulosluettelossa, ja sunnuntaina finaalikierrokselle lähdetään kolmossijalta, heiton etumatkalla seuraaviin. Kärkikaksikko karkasi jo, menkööt menojaan!

Puijon väylä 1.

Puijon väylä 1.

Kisat jatkuvat Jounin ja Illin osalta sunnuntaina klo 9:00, ja sävelet ovat selvät: Illi vastaa alternate-kierroksen ensimmäisestä heitosta. Puijon ykkösväylällä outti on nimittäin vasemmalla, ja Illin vahva fore on siis turvallisin vaihtoehto avausheitoksi. Jännittikö sinua, Illi?

- Jännitti, eikä voinut Jounia jännittää enemmän kuin minua. Pulssi oli heiton aikana varmasti 200, vaikka sen heiton piti olla minulle iisi... Siinä olisi voinut käydä tiimin nimen mukaisesti, mutta tulikin hyvä siivu.

Jännityksestä huolimatta avaus oli siis hieno, ja Jouni pääsee hatkamaan keskeltä väylää noin 100m korista. Annamme Jounin kertoa, miten siinä kävi:

- Outtia on joka puolella, turvallisin paikka on vasen reuna. Sitä kohti vedän upsilla triplaäksän todella lujaa, mutta heitto nousee korkealle. Pitkä liuku liikaa oikealle ja kiekko karkaa 20m ennen koria outtiin. Vastus leipoo ulos samasta kohdasta. Bogia pukkaa, Illi päättää kuitenkin kokeilla. Hyppyputilla Pure liikkeelle ja niinhän se kiekko kilahtaa mukiin. Par lappuun ja taistelu on alkanut.

Upsittelua Puijossa.

Upsittelua Puijossa väylällä 7.

Alun kahden parin jälkeen tulee vähän epätasaisempi jakso: tuloskorttiin kirjataan bogi, pirkko ja ikävä tuplabogi! No ei kait siinä, onneksi herrat pitävät päänsä kylmänä, ja nakuttavat korttiin neljä paria lisää, ja heti perään pirkko väylältä 10.

- Väylän #12 jälkeen ollaan tilanteessa, että vastustaja on ajanut meidät kiinni ja ollaan tasoissa. Tilanne ei ole silloin tiedossa, vaan oletetaan molemmat olevamme reilusti alakynnessä. Väylään #13 otetaan vielä bogi kaverin kolmosta vastaan ja niin ollaan takaa-ajajia, muistelee Jouni eilisiä fiiliksiä.

- Tullaan tässä tilanteessa väylälle #15, erittäin ahdas mandolla höystetty hysseväylä. Vastustajan kiekko osuu puihin ja jää reiluun kymppiin puiden taakse. Meillä minun avaukseni osuu tällä kertaa täydellisesti ränniin ja väylä on selätetty! Illi käy nostamassa pirkon kuppiin ja tilanne on taas tasan. Seuraava väylä on liian pitkä pirkotettavaksi kummallekaan, joten 2 väylää jäljellä ja tilanne tasan, Jouni kertoo jännittävästä tilanteesta.

Kysyimme, tiesivätkö Illi ja Jouni sijoituksensa vielä tässä vaiheessa? Eivät tienneet, vaan luulivat tippuneensa sijoille 6-9 ja olevan reilusti mitalisijoista jääneenä. Peli ei silti ollut paineetonta, vaan hyökkäysmoodi oli päällä.

Puijossa hyökkääminen voi olla vaarallista, sen verran paljon on valkoisia keppejä lyöty maastoon.

Puijossa hyökkääminen voi olla vaarallista, sen verran paljon on valkoisia keppejä lyöty maastoon.

Seuraavana on vuorossa väylä 17, ja Illi on avausvuorossa. Jounin rukoiluista huolimatta heitto ei osu metsäränniin, vaan Ilkan Beast osuu ensimmäiseen puuhun ja vielä on siis matkaa jäljellä korille. Ja kaikesta pahin on se, että vastustajapari onnistuu heittämään täydellisen s-linjan aivan korin viereen! Miten tästä selvitään? No Jounin tuntien, upsilla tietysti!

- Edessäni on vain helvetisti puita ja jossain siellä takana mäen päällä korikin. Bäkkäriä ei pysty heittämään, fore minulta olisi itsemurha meille. Upsin pystyn heittämään, mutta linja on korin oikealle puolelle. Pitäisi hallita paremmin sormiupsi. Kaivan XXX:n repusta ja joudun luottamaan kiekon pitkään kaareen vasemmalle peukku-upsissa. Jos saan heitettyä kiekon niin, että se pysyy matalana ja osuu kesken kieppinsä korin edessä rinteeseen, se voi jäädä korille. Heitto on täydellinen, kiekko on reilu metrin korista ja ollaan taas vain se yksi heitto jäljessä, Jouni kertoo. Nyt sattui siis täydellinen suoritus juuri oikeaan paikkaan, mutta vielä on matkaa podiumille.

Puijon väylä #9: mando suoritettu, ja helppo par korttiin.

Puijon väylä #9: mando suoritettu, ja helppo par korttiin.

Tähän ollaan tultu, viimeinen väylä ja heiton matka pysteille. Lisäksi väylän 18 tiillä parille kerrottiin, että par riittää heille neljän sakkiin. Puijon väylä 18 on erittäin haastava, väylän alussa heitetään metsästä ulos mandoportin läpi ja sitten jyrkkä käännös oikeaan rinnettä ylös. Päällä käännös taas vasempaan, jossa kori sijaitsee taskussa. Mandoportin jälkeinen osuus väylästä rakennettu outtilinjalla.

- Kaveri avaa ensin ja kuten arvata saattoi, vetää hienon seiftiavarin Buzzzilla keskeltä porttia ulos ja keskelle väylää. Minä nappaan työkaluksi Moonshine Sparkin ja mellakka osuu sekin porttiin, nousten vielä rinnettä ylöspäin 15m lähemmäs koria kuin vastuksilla. Hyvinkään pojat tekevät kohtalokkaan virheen ja n. 85m lähäri ylämäkeen matkustaa takaouttiin, Jouni kertoo, ja jatkaa: Nyt Illi stna, pysy sisällä. Pysy sisällä! No tottakai se pysyy, kiekko vaan jää pelottavan kauas korista.

Mittauksen jälkeen selviää, että vastustajien kiekko on 11 metrin päässä korista, Ilkan ja Jounin on puoli metriä lähempänä, 10,5 metrin päässä. Näin saatiin siis puttausjärjestys selvitettyä. Vastustajat puttaavat ensimmäisenä, ja putti ei mene. Heille on siis tulossa vitonen korttiin. Nyt on Ilkalla ja Jounilla mahdollisuus, mutta matkassa on muutama muuttuja. Korin takana on ob-linja, ja selän takana runsaspäinen yleisö tuomassa hieman lisäpainetta.

- Kaikki yleisössä tietävät tilanteen, koska jokaisella on kännykkä kädessään ja oletettavasti Metrixin scoret auki. Illin kanssa nopea palaveri, sanoja ei paljon tarvita. Seifti alle ja oltaisiin sudareissa pronssista. Tai sitten runitetaan, osumalla podiumille ja kämmillä maitojunaan. Illi antaa nyökkäämällä suostumuksen, nyt yritetään, Jouni kertoo hetkistä ennen sitä viimeistä puttia. Tosin, eipä Jouni vielä silloin tiennyt sen jäävän kisan viimeiseksi.

-  Kun valmistaudun puttiin, kaikki hiljenee, Jouni jatkaa. Paitsi se saakutan tuuli. Silmissä näkyy vain kori, yritän painaa outtilinjat ja kaiken muun mielestä. Päätös putista on tehty, korkea roikku, johon laitan aluksi antsaa ja annan putin korkealla ässätä hieman. Kun putti lähtee kädestä, niin kaikki pysähtyy. Elintoiminnotkin. Vaikkei aika paria sekuntia pidempi olekaan tuntuu kuin olisin vartin jo seurannut hidastettuna kiekkoa. Feidi näyttää vielä kiekon korin edestä ja vähän vasemmalta ohi, mutta kiekko jaksaa juuri ja juuri ketjuihin saakka ja putoaa korin pohjalle.

Se on siinä, putti on korissa, pronssi on varmistettu ja podium odottaa!

- Kaikki jännite purkautuu kerralla, mutta erikoisella tavalla. En huuda, en tuuleta, en hypi. Eikä niitä tee Illikään. Hymyillään vain, nauretaan kun käydään onnittelemassa toisiamme. Vasta väylältä poistuessa tajuan kuinka paljon ihmisiä olikaan ihan selän takana tilannetta seuraamassa. Perkeleen perkele, ollaan SM-mitalisteja, sanoo Jouni.

Illi, miltä sinusta tuntui seurata vierestä, kun ratkaisun kädet ovat parisi käsissä? Pystyitkö edes katsomaan?

- Aluksi olin kääntyny toisinpäin mut, kun suorituksessa kesti niin kauan niin katsoin kyllä. Luotin kyllä siihen puttiin ku se niin itsevarmasti aiko yrittää. Sanoin kyllä, että ota nuo tuulenpuuskat huomioon, kun rajusti meinas tuulla, kertoo Illi.

Melko mielenkiintoinen yksityiskohta muuten on, että juuri putti on ollut Jounin heikoin kohta koko alkukauden, ja nyt tuli yksi onnistunut putti oikeassa paikassa.

Tällaisilla ränneillä tarvitaan välissä forea, välissä upsia.

Tällaisilla ränneillä tarvitaan välissä forea, välissä upsia - eli monipuolisuudesta on hyötyä.

Tuon putin lisäksi, mikähän nosti herroja näin korkealle tulosluettelossa? Ratingin mukaan he olivat sijalla 6, kierrosten jälkeen sijalla 3. Ehkä osasyy on se, että he keskenään taitavat oikeastaan kaikki keksityt (ja varmasti vielä keksimättömätkin) heittotyylit: Illillä on vahva fore, Jouni on varsinainen upsitaituri, molemmat osaavat lisäksi heittää bäkkäriä, ja putata, kuten tuli todistettua! Kaiken lisäksi herrat tuntevat toisensa läpikotaisin ja heillä pelaa jopa sanaton kommunikaatio tarvittaessa. On varmasti mukavaa pelata tutun kaverin kanssa, jonka heitot tuntee lähes paremmin kuin omansa? "En minä olisi edes muiden kanssa lähtenyt", toteaa Jouni.

- Jounin ideahan nuo SM-kisat olivat, ja muutamia kertoja se kyseli, että lähdetäänkö? En olisi itse kyllä muuten uskaltanu, tai edes saanut ideaa lähteä. Niin tuttu kaverihan se on, että oli helppo lähteä, sanoo Illi.

Oliko tuosta vahvasta kaverisuhteesta ja toisen tuntemisesta mitään selkeää hyötyä kisan aikana?

- Kyllä! Tunnetaan toisemme jopa niin, että reilusti valehtelin Illille Tarinan best shotissa oman avaukseni tuloksesta yhdellä väylällä, koska tiesin Illin heittävän paremmin kun luottaa ensimmäiseen avaukseen. En ilkeyttäni, en oman etuni nimissä vaan joukkueen edun nimissä. Sanomattakin lienee selvää, että lopputulemana Illi avaa ränniväylän nostolle ja pörö lappuun. Minun kiekolta oltais pelattu bogi, Jouni kertoo.

Palkintojenjaossa ei vielä kovin leveästi hymyillä.

Palkintojenjaossa ei vielä kovin leveästi hymyillä.

Yö on nyt nukuttu, joko SM-mitali alkaa tuntua todelliselta?

- Pikkuhiljaa, etenkin kun onnitteluita satelee pitkin Suomea, kertoo Jouni.

Entäs miten ensi vuosi, lähdettekö kirkastamaan mitalinne?

- Saa nähdä, siitä ei olla puhuttu vielä mitään. Ensiksi pitää saada Illi ylipuhuttua Hyvinkään SM-kisoihin, Jouni sanoo.

Jää siis nähtäväksi, miten tarina jatkuu.

Oulun frisbeeseuralla on nyt kaksi tuoretta SM-mitalistia, ja jos haluat käydä onnittelemassa heitä, kahvipannu on kuumana Powergripin myymälässä klo 16 alkaen.

Kyllä nyt passaa hymyillä, kun pysti on kourassa.

Kyllä nyt passaa hymyillä, kun pysti on kourassa.

16Jun/170

Parifrisbeegolfin SM-kisat, Masteri ja Murhaniemi Open

Tulevana viikonloppuna ofsilaiset kisailevat (ainakin) kolmessa eri kisassa. Ilkka "Illi" Silkamo ja Jouni Huhtamäki edustavat Oulun frisbeeseuraa parifrisbeegolfin SM-kisoissa Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Herrat edustavat ofsia MPM-luokassa, jossa heidän lisäkseen pelaa 15 muuta paria. Illin ja Jounin kisa alkaa huomenna lauantaina Puijon kuvankauniilla radalla tough shotilla. Iltapäivällä on vuorossa best shot -kierros Tarinalaaksossa, ja sunnuntaina finaalit ja podiumpaikat ratkaistaan jälleen Puijossa alternate shotilla.

Illi ja Jouni edustavat OFS:aa parifrisbeegolfin SM-kisoissa tulevana viikonloppuna.

Illi ja Jouni edustavat OFS:aa parifrisbeegolfin SM-kisoissa tulevana viikonloppuna.

Tänään vuorossa oli treenikierrokset molemmilla radoilla, ja kysyttäessä fiiliksiä ja suunnitelmia treenien jälkeen, vastaus kuulu: "Pläni on tikata Puijon tough shot tosi varmasti, ja Tarinassa best shottina isketään riskillä", totesi Jouni. Kysyimme tarkemmin, voiko Puijon pelata peräti pakkaselle tough shotilla. "Ei mene pakkaselle. Väkisinkin tulee jokunen ob-ylitys ja tuloskorttiin bogi. Ja eiköhän jokunen bogi tule muutenkin. Pirkot ovat harvassa, mutta mahdollisia. Tulostavoite on +3..+5", totesi Illi. Huomenna illalla nähdään, miten plänit pitivät!

Puijon rata on loistokunnossa, melko paljon on vain tuota valkoista tikkua pystyssä...

Puijon rata on loistokunnossa, melko paljon on vain tuota valkoista tikkua väylillä...

Keuruun Isolla Kirjalla pelataan tänä viikonloppuna myös Masteri - Finnish Master. Tänä vuonna paikalle on matkustanut kuusi ofsilaista. Päivi Riekki ja Tuija Jaako edustavat seuraamme FPG-luokassa, Heikki Riekki, Janne Jaako ja Riku Kaajakari lähtevät mitalijahtiin MPG-luokassa, ja Jukka Karjalainen on mitalitoivomme MPS-luokassa.

Eipä se Iso Kirja ole kovin hassumman näköinen rata sekään!

Eipä se Iso Kirja ole kovin hassumman näköinen rata sekään!

Masterimme matkusti paikalle jo eilen, ja ovat viettäneet jo yhden yön kauniissa maisemissa järven rannalla. Tämä päivä sujui rataan tutustumisen ja parigolfin merkeissä, ja huomenna se alkaa. Tsemppiä kaikille mastereille vuoden kovimpaan koitokseen, tai ainakin siihen mukavimpaan!

Mukavat ovat mökkimaisemat Keuruulla.

Mukavat ovat mökkimaisemat Keuruulla.

Kemissä järjestetään jo kolmannen kerran Murhaniemi Open Ajoksen radalla. Tällä kertaa kisa on kaksipäiväinen, mikä ehkä näkyi ofsilaisten määrässä. 12 pelaajaa löytyy listoilta, ja kisan etenemistä voi tuttuun tapaan seurata Kisakoneesta. Sieltä on takuulla yksi mitali tulossa, naisissa on mittäin vain kolme osallistujaa, joista yksi on ofsilainen... Toivotaan kuitenkin, että muistakin luokista olisi Kemin reissusta mukavia tuliaisia!

Tällaisia eväitä tarvittiin Murhaniemessä pari vuotta sitten, eiköhän Off tule tänäkin vuonna tarpeeseen.

Tällaisia eväitä tarvittiin Murhaniemessä pari vuotta sitten, eiköhän Off tule tänäkin vuonna tarpeeseen.